Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Čauky maminky a nastávající maminky.
Jsem 31+5 tt a děsně mně v noci bolí kyčle, vlastně i teďka mně bolí když ležím.
Hlavně ráno, ale někdy přes den mně bolí v podbřišku jak kdybych to měla každou chvíli dostat. A o tvrdnutí bříška ani nemluvím, je to dost často. Byla jsem na magnezku 3× denně jedna tableta teďka mi to navýšila na 3× denně dvě tabletky. Malinkej už je od 28 tt otočený hlavičkou dolu a prý se tlačí ven, takže mám klidový režim. Někdy když jdu tak mám pocit že ze mně něco „teče“, ale neteče. je to jen takový divný asi i nepopsatelný pocit. A někdy když jdu čůrat tak je to děsný tlak na podbřišek. Mám se něčeho obávat? Moje gynekološka je taková divná a moc neradí, ještě že se brzy stěhujeme a měním ordinaci
Do toho mám ještě těh. cukrovku…skvělý
Děkuji za rady
![]()
Já teda mám zkušenosti jenom s tvrdnutím bříška a bolení kyčlí, kyčle a třísla mě neuvěřitelně bolely že jsem nemohla ani vstát s postele, doktor mi říkal že mi malej tlačí na nějakej nerv a to způsobuje tu bolest.. a tvrdnutí bříška, to mi tvrdlo od 30.týdne a doktor říkal že to je normální, a bolesti jako při MS.. nevím, nemůžou to být poslíčci? ![]()
@lumcinka píše: Čauky maminky a nastávající maminky.
Jsem 31+5 tt a děsně mně v noci bolí kyčle, vlastně i teďka mně bolí když ležím.
Hlavně ráno, ale někdy přes den mně bolí v podbřišku jak kdybych to měla každou chvíli dostat. A o tvrdnutí bříška ani nemluvím, je to dost často. Byla jsem na magnezku 3× denně jedna tableta teďka mi to navýšila na 3× denně dvě tabletky. Malinkej už je od 28 tt otočený hlavičkou dolu a prý se tlačí ven, takže mám klidový režim. Někdy když jdu tak mám pocit že ze mně něco „teče“, ale neteče. je to jen takový divný asi i nepopsatelný pocit. A někdy když jdu čůrat tak je to děsný tlak na podbřišek. Mám se něčeho obávat? Moje gynekološka je taková divná a moc neradí, ještě že se brzy stěhujeme a měním ordinaciDo toho mám ještě těh. cukrovku…skvělý
Děkuji za rady
![]()
zajela bych k dr, těžko posoudit jestli je to ok.. ![]()
@MIŠANA1 hele bohužel neni jsem 32+2 a v noci jsem se nějak ani nevyspala jak mne boleli kyčle a ráno zase jak kdybych to měla dostat… ale ve čtvrtek jdeme na kontrolu tak uvidíme co řekne, ikdyž ona toho moc nenamluví.. ale brzy se stěhuji na Kladno, takže budu měnit ty gynekoložku, tak třeba mi řekne něco víc ![]()
Ahoj, tak jak si dopadla? Já řeším to samé, jsem 34+5 a kvůli těm kyčlím nespím už tak týden. Občas mi tvrdne bříško a bolesti jak při MS mívám většinou večer. Když se jdu s dcerkou někam projít, tak mám pocit, že ze mě to malý snad vypadne..
@crazymisha Hele doktorka řekla že to normální je, že se malej připravuje na porod no. Včera jsem tam byla 34+2 (dneska) a kromně magnézka mám ještě Guajarucan a přísnej klidový režim, že se prej malinkej tlačí až moc dolu než je zdravý… :-/ ty kyčle jsou děsný no, a ty MS bolesti jsou asi poslíčci ikdyž včera jsem měla bolesti i v pravo na boku ale děsný nemohla jsem ani vstát tak jsem si chvíli myslela že už rodím ![]()
AHojky holky hele do kdy se má brát magnézko, dneska mi došlo, ale nějak jsem to zapoměla říci doktorce. Jsem 35+1 dneska a na kontrole mi dnes nic neřekla, ale četla jsem že už by se kolem 36t brát nemělo, tak nevím zda se na to nevyprdnout už a nekupovat ho. Každopádně rodit předčasně taky nechce. Co myslíte??? ![]()
@lumcinka píše:
AHojky holky hele do kdy se má brát magnézko, dneska mi došlo, ale nějak jsem to zapoměla říci doktorce. Jsem 35+1 dneska a na kontrole mi dnes nic neřekla, ale četla jsem že už by se kolem 36t brát nemělo, tak nevím zda se na to nevyprdnout už a nekupovat ho. Každopádně rodit předčasně taky nechce. Co myslíte???
muže se jest do 36týdne..