Bolest jako by u střeva

bara 1
25.4.13 17:21

bolest jako by u střeva

Ahoj,
nevím jestli je to normální takže se radši zeptám tady, než ze sebe dělat hypochondra hned u doktorky. Jsem 32 tt těhu a spím převážně na levé straně( doporučila mi to gynda kuli mimi) no a dneska v noci jsem si to asi přeležela a bolí mě to jako-by u střev jako by mi měli prasknout a zárovenň mi chvílema bolest vystřeluje do zad. Ohnout se prakticky nemůžu. Asi před týdnem jsem spala pro změnu na pravé straně a ráno mi vystřelovaly bolesti do zad a do pravé nohy a skoro jsem na ní nemohla došlápnout 8o. Jak mám tedy spát abych tomu zabránila? a jak se zbavit popř. bolesti? je to vůbec normální?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
25.4.13 17:33

No normální to asi je. Já si takových podobných bolestí užila v prvním těhotenství až dost. Podle popisu bych řekla, že máš někde nějaký skříplý nerv - mimino se pohne, děloha ti může něco přitlačit a je to hned. Člověku opravdu pomůže až porod. No a jak spát: nejlíp tak, jak je to nejlépe snesitelné. Teď jsem těhotná podruhé, v 28tt. a občas po celodenním lítání venku za dvouleťákem mě bere zase strašně jedna kyčel, tak si čas od času dám magnésko a celkem to pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
25.4.13 17:37

Já pro změnu můžu spát víceméně jenom na zádech…na bocích mě bolí žebra.. :P A to jsem byla zvyklá spát pouze a jen na břiše =D

• Citovat
  • Upravit
11117
25.4.13 17:37

@bara 1
zkousela jsi spat s kojicim polstarem? mi to dost pomahalo. stocila jsem si ho pod bricho a mela pres nej vrchni nohu polozenou, prislo mi, ze se tim kyclim a vubec tomu spodku ulevilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
25.4.13 18:19

@Ali-Ali no ona lezi podel na zebrech, takze se spi spatne..zkusila jsem vanu a trochu to povolilo..

• Citovat
  • Upravit
bara 1
25.4.13 18:19

@gabi.design no magnesium beru na ty křeče do nohou a moc to nezabírá…škoda že na to není nějaký fígl:(

• Citovat
  • Upravit
elenkazed
25.4.13 18:28

@bara 1 a na zádech ti ležet nejde?? =)

• Citovat
  • Upravit
bara 1
25.4.13 18:39

@elenkazed no ja se bojim, ona je mala hubenejsi nez ma a taky kuli tomu kysliku se bojim…jinak mi to jde dobre:)

• Citovat
  • Upravit
elenkazed
25.4.13 18:45

@bara 1 a čemu to vadí ležet na zádech? Já tak ležím a nevim teda :nevim:

• Citovat
  • Upravit
bara 1
25.4.13 18:58

@elenkazed já nevim, četla jsem někde, že to není dobré…já sem posera :D tak když ti to neublížilo, tak to zkusim, jestli nebudu chodit zítra vůbec, tak napíšu:) :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
elenkazed
25.4.13 19:08

@bara 1 no neublížilo, pro jediná poloha abych mohla vůbec spát =D A malá se má k světu a je v poho..To sem ani nevěděla tyjo =D

• Citovat
  • Upravit
bara 1
25.4.13 19:30

@elenkazed no psali, že to mimi nemá dostatek kyslíku nebo živin..teď nevím…ale dřív se to taky nějak neřešilo a miminka byla zdravá:)

• Citovat
  • Upravit
5575
25.4.13 19:32

@bara 1 Ahojky, ve 25 týdnu mi jednu noc začali silné bolesti v celé pravé straně břicha, v noci jsem nespala, myslela jsem, že to je zaražený prd. Ráno přišel manžel z práce, já už jsem byla hotová, tak mě odvezl na kontrolu do špitálu. Nic na mě nenašli, ale pro jistotu jsem zůstala na pozorování. Ve dne se přidalo zvracení, bolesti stejné, k večeru horší. Další den jsem chtěla kontrolní odběry, protože při příjmu jsem měla hraniční CRP (ukazatel zánětu v krvi) a kontrolní odběry mi nikdo udělat nechtěl a to jsem lékařka. Večer jsem si ty odběry vydupala, protože se bolest pořád zhoršovala a CRP (norma do max 10) bylo 196, další ráno už hodně přes 200. Ihned konsilium na chirurgii, nebyla jsem celkem nalačno a nebyl vhodný chirurgický tým (už byl večer a chtěli zkušenějšího dr., co přijel až ráno). Ráno akutní břišní operace, vzali mi slepák, i když zánětlivý nebyl, zkontrolovali břicho, nic špatného nenašli, jenom hnisavý výpotek, tak to uzavřeli jako zánět pobřišnice. Po operaci jsem ležela na JIPu, měla jsem paralýzu střev, co trvala 2 dny. Já už se teď bojím každé bolesti, takže bych to určitě nezlehčovala, i když v těhotenství bolí kde co a kdyby to neustoupilo, tak bych si k dr. zašla. Nyní jsem ve 33 týdnu, miminko sand nebude mít žádné následky, ale v to můžu jenom doufat. :hug: :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.4.13 20:16

@bara 1 Tak to je blbé, mě to magnésko celkem zabírá. Jinak na zádech nedoporučují spát proto, že děloha může přitlačit aortu a můžeš mít nedostatek kyslíku. Ale věřím, že člověk by se v tu ránu vzbudil nebo otočil jinak. Já třeba první těhotenství prospala na zádech - na bocích mě strašně bolela pánev a rameno, teď pro změnu u druhého na zádech spát nemůžu - blbě se mi dýchá a po chvíli mám pocit, že se udusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
25.4.13 20:56

@arcanobacterium teda, tak ještě že to dobře dopadlo :kytka:. Taky bych se bála kdyby to bylo na pravé straně, ale na levé nic není kromě střeva a já dneska na velký byla. Takže myslím, že to je tím. Je jasný, že kdyby to přetrvávalo, což snad nebude, tak půjdu k dr. Šťastné a pohodové těhu:) :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky