Těhu cukrovka, myslím, že ne!

eevcca
25.4.13 13:17

Těhu cukrovka, myslím, že ne!

Ahoj holky, před měsícem mi zjistily těhu cukrovku. Děsně sem se toho lekla, tak jsem na chlup dodržovala jejich dietu 250g cukru na den. Jenomže porce mi nestačily, během 2 týdnu jsem měla 4kg dole, brečela hlady, hladinu cukru jsem si měřila hodinu po jidle a to jsem mela 4,1-5 proste strasne nizkou, az sem se na to jednoho dne vyprdla a začala jsem jist zase jako předtím s tím, že se budu měřit a hlídat si to. A světe div se, ale po pořádné porci jidla nebo 3 koblihu mam hladinu cukru 5,6 tak kde je sakra ta cukrovka? Když jsem se s tím svěřila mudr tak mě samozřejmě seřvala, že to neni možné ať začnu okamžite zase dodržovat dietu. Jenomže já při té dietě mam strašný hlad a hubnu, boli mě hlava a občas je mi na omdleni. Stalo se to někomu z vas? Dokonce i glikemicky profil za březen mi dopadl užasně a to jsem jedla sladkeho až až… Nemohly nám třeba vyměnit výsledky? Po vypiti glukozy mi vyšel výsledek 9,2 a těď mám po sladkém 6,1 tak kruci kdo teď lže?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
25.4.13 13:20

@eevcca docela si troufáš! tak si nech nabrat glykémii do laboratoře ráno na lačno. já osobně bych po prokázané těhu cukrovce 3 koblihy nesnědla. ohrožuješ tím na zdraví vlastní dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
25.4.13 13:23

Příspěvek upraven 18.09.15 v 17:14

• Citovat
  • Upravit
11117
25.4.13 13:24

@paola white
no souhlas, ze vykaslat se na to stylem „3 koblihy“ mi prijde hooodne odvazne. oni to nenarizuji ze srandy :nevim:
ja chapu, ze nechces at ti je blbe z hladu, to taky neni dobre pro mimco, ale ani pro tebe. ale zkus se s doktorkou domluvit, kde by slo v cem polevit nebo jak to upravit, at to muzes nejak rozumne zvladnout.
dat si treba sladke jablko je urcite rozumnejsi nez se nacpat koblikama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
25.4.13 13:25

• Citovat
  • Upravit
1520
25.4.13 13:26

Byla jsem na tom podobně. Těh. cukrovku mi zjistili, dali dietu, měřila jsem se a hodnoty byly spíše podprůměrné a hodně jsem hubla. Povolili mi tedy trochu více jídla, ale dietu jsem musela držet dál. Sladké bych rozhodně vynechala, když už tak v minimálním množství občas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
25.4.13 13:29

Hmm, to je divné s těmi hodnotami. Ale taky jsem překvapená, že jsi při dietě trpěla hlady… Já ji držela hodně poctivě a pocit hladu jsem neměla nikdy. Prostě jsem si zvětšila porce masa, zeleniny, sýrů a přílohy jedla v maximálním povoleném množství. Někdy mi přišlo, že nedělám nic jiného, jen připravuji jídlo a jím (když se musí dodržovat pravidelné intervaly jídla). Mnohdy jsem měla na talíři větší porci jídla než manžel :mrgreen:

Doporučuji www.tehotenskacukrovka.cz. Podle toho se najíš dobře.
Já osobně bych neriskovala a nevsázela na to, že ti vyměnili výsledky…
Upřímně si myslím, že bez koblih můžeš vydržet, ty tvému tělu a miminku stejně nepřinesou nic dobrého. Já nejvíc „trpěla“ omezením přísunu ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
25.4.13 13:29

Tak evidentně těhu cukrovku nemáš a mělas pouze nějaký výkyv při ogtt, těžko říct.. každopádně t. cukrovkářky by po snědení tří koblih nenaměřili asi hezké číslo.. zdá se mi, že máš tu dietu špatně nastavenou nebo ji špatně dodržuješ - já ji měla a hlady jsem rozhodně netrpěla a to jsem celkem jedlík… jen občas chutě na sladké. Co zajít za dietní sestrou s jídelníčkem? Třeba by poradila.. jinak při takových výsledcích bych zřejmě taky najela na normální stravu, ovšem bez sladkostí

• Citovat
  • Upravit
Lamicka
25.4.13 13:32

• Citovat
  • Upravit
Sofiel
25.4.13 13:33

@Lamicka :mrgreen: :mrgreen: promin, to je kravina nad kraviny!!! Jedla jsem celé těhotenství každý den 1 MILU.. a dítě opravdu nemělo 5kg a já nabrala něco kolem 9kg :roll: :roll: a není nad to, když nějaká chytrá straší těhotnou :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
4466
25.4.13 13:37

@Sofiel asi myslí, že jako když má cukrovku a podporuje to sladkým :nevim: jinak taky nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
25.4.13 13:38

.

Příspěvek upraven 26.01.14 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sofiel
25.4.13 13:38

@Žirafátko pokud má cukrovku tak ano s tím souhlasím, já to teda pochopila všeobecně.. Ohledně bílé mouky a cukru se nehádám, ale ten druhý příspěvek je mimo mísu :nevim:
Cukrovku jsem neměla ani u jednoho :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4637
25.4.13 13:43

Zažila jsem v těhotenství s mladsim synem. Hodnota po hodině vysla blbe. Jenže já na diete chcipala, klepala jsem se, motala, hodnoty na lacno třeba 2,8, po jídle 3,6 apod. Ležela jsem na rizikovce a diabetolozka odmítla nechat zopakovat test. Vydržela jsem to pres tři týdny a pak se na to vybodla. Tajne jsem se cpala buchtami, cokoladou a hned bylo lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
25.4.13 13:43

Být tebou, jdu na kontrolní testy znova… a stejně bych si pak raději dala nějaký ovoce než koblihu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí