Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veronikka Ahoj, a není to náhodou škytavka? Třeba půl minuty, minutu, pokaždé někdě jinde, když přiložíš ruku, tak to cítíš ![]()
Možná jo ale vůbec to nijak nebolí a mám to opravdu jen někdy, třeba jednou za dva dny na chvilku…nejradši bych byla aby už to přišlo ![]()
@Veronikka píše:
Ahoj holky,
jsem ve 35. týdnu a občas mám v podbřišku takové,,cuky,, nevím jak jinak to nazvat. Myslela jsem si původně že je to třeba tlukot srdíčka ale vzhledem k tomu že už je prcek hlavičkou dole tak to asi být nemůže. Mohou to být stahy? Mám to jen někdy a dost nepravidelně. Je to zvláštní, mám to už tak přes týden.
To je těžký, každá to vnímáme jinak… já bych to tipla třeba spíš na škytavku nebo tak něco.. takový pravidelný, jak píšeš, „cuky“
stahy poznáš určitě, pokud nemáš nějak mimořádně sníženej práh bolestivosti ![]()
Tak ono záleží jestli ti břicho tvrdne nebo jenom poskakuje… Pokud tvrdne, tak jsou to poslíčci, a pokud jenom poskakuje (cuká, apod.) tak to může být i ta škytavka… si myslím ![]()
@LadySi píše:
@Veronikka Ahoj, a není to náhodou škytavka? Třeba půl minuty, minutu, pokaždé někdě jinde, když přiložíš ruku, tak to cítíš
tyjo to by mohlo ![]()
Taky bych si tipla skytavku, někdy je to pravidelne, někdy ne a trvá to max 5 minut ![]()
@Veronikka Tak to je to nejhezčí, co ti může v bříšku cukat:-D, poslíčci, stahy atd jsou o něčem jiném, cukání nebolí. Taky máme denně škytavku a přesto, že je hlavičkou dolů, tak jednou je to cítit pravo, jednou vlevo, někdy více nahoře, tak různě, jak se tam zrovna vrtí:-D ![]()
@Veronikka píše:
Možná jo ale vůbec to nijak nebolí a mám to opravdu jen někdy, třeba jednou za dva dny na chvilku…nejradši bych byla aby už to přišlo
Vypadá to na tu škytavku, ale na porod máš ještě čas
Vždyť jsi teprve 35tt
![]()
Možná bude mít miminko škytavku. To je takové rytmické (pravidelné) ťukání. Jako by hodně slaboučké kopnutí. Já to měla vždy tak 20 minutek. A nebo se jedná o poslíčky, ale to bych spíš popsala jako bolesti.
Ahoj holky,
jsem ve 35. týdnu a občas mám v podbřišku takové,,cuky,, nevím jak jinak to nazvat. Myslela jsem si původně že je to třeba tlukot srdíčka ale vzhledem k tomu že už je prcek hlavičkou dole tak to asi být nemůže. Mohou to být stahy? Mám to jen někdy a dost nepravidelně. Je to zvláštní, mám to už tak přes týden.