Kdo tomu rozumí - prvotrimestrální screening

Anonymní
26.4.13 13:00

Kdo tomu rozumí, prosím

Pomoooooooc, prosím :-)

Holky, prosím o info – vůbec se v tom nevyznám. Dnes jsem 12+2 a v pondělí (to bych měla být 12+5)jedu na NT prvotrimestrální screening. Dnes jsem dostala výsledky krve, které mám vzít v pondělí s sebou a zajímalo by mě, co to vše znamená… DÍKY MOC.

Hodnota Fb hCG 1T = 53,77ng/mL, 1,28MoM
Hodnota PAPP – A = 2,43 iu/L, 1,64MoM

Výsledek: Screening negativní
Riziko M.Down: 1z11000 (v termínu)
Poznámky: Riziko M.Down očekávané pouze vzhledek k věku matky je (1z1300) – je mi 26let :-)
Poznámky: Pro časné těhotenství nehodnoceno riziko NTD

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
26.4.13 13:02

Znamená to, že je všechno OK a screening vyšel negativní. Prostě to jsou hodnoty z krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.4.13 13:06

Že ti výsledky vyšly negativní, takže mimčo je s největší pravděpodobností zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
26.4.13 13:12

Tohle jsou proste vysledky krve, az ti udelaji ultrazvuk, hodnoty z nej a teto krve flaknou do programu a ten vypocita vysledne riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31385
26.4.13 13:21

Přesně jak psaly holky: skríning je negativní a pro časné těhotenství nehodnoceno riziko rozštěpů neurální trubice (bude zhodnoceno později, buď biochemicky v rámci triple testů-pokud je podstoupíš) a(nebo) na uzv ve 20.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
26.4.13 13:22
@Anonymní píše:
Pomoooooooc, prosím :-)

Holky, prosím o info – vůbec se v tom nevyznám. Dnes jsem 12+2 a v pondělí (to bych měla být 12+5)jedu na NT prvotrimestrální screening. Dnes jsem dostala výsledky krve, které mám vzít v pondělí s sebou a zajímalo by mě, co to vše znamená… DÍKY MOC.

Hodnota Fb hCG 1T = 53,77ng/mL, 1,28MoM
Hodnota PAPP – A = 2,43 iu/L, 1,64MoM

Výsledek: Screening negativní
Riziko M.Down: 1z11000 (v termínu)
Poznámky: Riziko M.Down očekávané pouze vzhledek k věku matky je (1z1300) – je mi 26let :-)
Poznámky: Pro časné těhotenství nehodnoceno riziko NTD
že je vše ok, ale to vám tam určitě řekli ne? :think: :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
4637
26.4.13 13:29

Vzhledem k tomu, ze ten screening neni dokonceny, asi nerekli nic, ne? Ma v podstate hotovou pulku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
26.4.13 13:37
@MaDoRaBe píše:
Vzhledem k tomu, ze ten screening neni dokonceny, asi nerekli nic, ne? Ma v podstate hotovou pulku…

jak pulku, vysledek je tam psaný negativní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16365
26.4.13 13:38

Z krve je to v pořádku, definitivní výsledek vám poví v pondělí na tom UZ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
26.4.13 13:41
@quinny píše:
Z krve je to v pořádku, definitivní výsledek vám poví v pondělí na tom UZ :mavam:

jo aha, paní ještě nemá po ultrazvuku, to jsem si nevšimla.. u nás se vysledky krve ani dřív k nám nedostali, to kombinovali v jeden den, takže to mi nedošlo..

• Citovat
  • Upravit
6499
26.4.13 14:15

Protože se jedná o kombinovaný screening, nemá tenhle výsledek žádnou vypovídající hodnotu Počkej do pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
26.4.13 14:16
@MIŠANA1 píše:
jo aha, paní ještě nemá po ultrazvuku, to jsem si nevšimla.. u nás se vysledky krve ani dřív k nám nedostali, to kombinovali v jeden den, takže to mi nedošlo..

běžně se to tak totiž nedělá, protože ono napsat na papír, kde jde jenom o krev výsledek screening negativní jaksi není moc košér. Screening se má hodnotit vždycky jako celek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
5.6.20 18:01

Mohu taky poprosit kdo tomu rozumí
Jsou to už výsledky s ultrazvukem
dnes jsem podstoupila Prenascan, doktorka ni řekla ze raději kvůli veku mám jít, ze jinak výsledky jsou dobre. Jedine co se ji nezdálo, ale prý je to pořad v pořádku jen krapet nižší je FhCG to je 15 = 0,33 MoM vůbec tomu nerozumím a vzhledem k tomu, ze je mi 39 tak jsem si nechala dnes nabrat Prenascan. Jinak výsledky mám ostatní takto :

ČRL 70,00 mm BPD: 24.10 mm

NT: 2,00 = 1,18 MoM Nosní kost : přítomna FHR z- skóre 150 bpm/ -0,79 Tricuspidární regurgitace:nepřítomna Průměrný PI-AU : 1,11

PAPP - A: : 1,40 mIU/ml = 0,95 MoM

Kombinované riziko T21 z výsledku v 1 trimestru 1/4100 ( v termínu) Kombinované riziko T 13+18 z výsledku v 1 trimestru 1/1300 ( v termínu)

Přítomnost nosní kosti snižuje stávající riziko aneuploidie přibližně 3× Riziko T21 a priori dle veku 1/85

Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
5.6.20 18:33

@Nicol-8 Ahoj, vysledky mas krasne, predpokladam ze na prenascan jdes opravdu jen kvuli veku, proste takove ujisteni…mela jsem rovnez odbery, ale Panorama a to z duvodu vysokeho Sijoveho projasneni a nizkeho papp-a, celkove vysledky na trisomie 1/700 (uz si presne nepamatuji)…Ty mas vsechny vysledky v norme, takze jsem spis prekvapena, ze ti ten test byl doporucen (neni to levna zalezitost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
5.6.20 18:40
@andreabak píše:
@Nicol-8 Ahoj, vysledky mas krasne, predpokladam ze na prenascan jdes opravdu jen kvuli veku, proste takove ujisteni…mela jsem rovnez odbery, ale Panorama a to z duvodu vysokeho Sijoveho projasneni a nizkeho papp-a, celkove vysledky na trisomie 1/700 (uz si presne nepamatuji)…Ty mas vsechny vysledky v norme, takze jsem spis prekvapena, ze ti ten test byl doporucen (neni to levna zalezitost)

12 500,– jsem platila, tak snad to bude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky