Kdo tomu rozumí - prvotrimestrální screening

Napsat příspěvek
Velikost písma:
216
5.6.20 18:45

@Nicol-8 Jj mela jsem to za stejnou castku…ale nebala bych se vysledku, nemas ve svych vysledcich zadnou indikaci, ze by melo byt neco spatne…holt jsou vic opatrni vzhledem k veku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
5.6.20 18:48
@andreabak píše:
@Nicol-8 Jj mela jsem to za stejnou castku…ale nebala bych se vysledku, nemas ve svych vysledcich zadnou indikaci, ze by melo byt neco spatne…holt jsou vic opatrni vzhledem k veku

Dobre, moc děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
5.6.20 18:55

Ja měla kdysi podobné výsledky, NT taky 2mm, riziko 1:1200…akorát mně bylo 30. Takže tvoje výsledky jsou parádní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
5.6.20 19:37

@Nicol-8 Ty rizika jsou podle mě s ohledem na věk dobrá. Já měla free beta HCG ještě nižší, pod normou a Papp hraniční, věk 35. Takže trizomie 18 byla myslím 1:478. Šla jsem jen na opakované krevní testy (sérum integrovaný test) a ultrazvuk v 16tt a vše ok. Do té doby nervy a pak už jsem na to nemyslela. Ono to dokáže hrozně rozhodit, když něco vyjde hranicne. To budeš mít určitě taky dobre, držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
26.7.20 20:27

Obnovuji diskuzi a přeji hezký večer.
Potřebovala bych, prosím, poradit (pokud někdo bude tušit). Příští týden mě čeká 1. screening, krev mi už brali (měla jsem zaplacený PAPP-A test) s tím, že výsledky mám přinést na UTZ. V průkazce mám napsané jen hodnoty leukocytů, erytrocytů, hemoglobinu, hematokritu a trombocytů. Nic jiného mi sestra nedala a čím víc o tom čtu, tím větší mám pocit, že jsou výsledky neúplné. Tušíte někdo, zda toto bude stačit, nebo mám zítra naklusat k dr. a chtít ještě něco? (Na UTZ jdu jinam, krev mi brali u mého dr.).
Moc děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
26.7.20 20:46
@ZItu píše:
Obnovuji diskuzi a přeji hezký večer.
Potřebovala bych, prosím, poradit (pokud někdo bude tušit). Příští týden mě čeká 1. screening, krev mi už brali (měla jsem zaplacený PAPP-A test) s tím, že výsledky mám přinést na UTZ. V průkazce mám napsané jen hodnoty leukocytů, erytrocytů, hemoglobinu, hematokritu a trombocytů. Nic jiného mi sestra nedala a čím víc o tom čtu, tím větší mám pocit, že jsou výsledky neúplné. Tušíte někdo, zda toto bude stačit, nebo mám zítra naklusat k dr. a chtít ještě něco? (Na UTZ jdu jinam, krev mi brali u mého dr.).
Moc děkuji. :)

Ultrazvuk a krev se spolu kombinují, byt tebou radši nic nečtu.. Zbytečně se stresujes. ;)

• Citovat
  • Upravit
4341
26.7.20 20:51

@mackA159 Já vím, že se to kombinuje. Jde mi o to, zda mi něco z těch výsledků krve nechybí - u PAPP-A testu se píše ještě minimálně o hodnotách free ß-hCG. Nerada bych na UTZ řešila, že nemám úplné výsledky krve a tím pádem mě nevezmou, či budu muset znovu. (Jinak se nestresuji, kupodivu jsem relativně v klidu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.7.20 21:05

@ZItu To ti asi zapomněli dát výsledky screeningu, protože tohle je klasický krevní obraz, který se nabírá v podobné době nebo zároveň (celkem víc ampulek krve), ale je to něco jiného než prvotrimestrální screening. Možná je budou mít na místě pak k dispozici sami, ale pokud máš vyloženě instrukce, že to máš donést, tak urguj svého lékaře, že ti to zapomněl dát. Bude potřeba hodnota PAPP-A, free beta hCG a někdy se vyhodnocuje i PIGF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
26.7.20 21:08

@Litta Děkuji, přesně toto jsem potřebovala vědět. :palec: Zítra naběhnu k dr. (Má tam novou sestru - vypadá to, že čerstvě po škole a už při zakládání průkazky mi tam některé věci nezapsala a dopisoval mi je tam dr. Celkově to s ní bylo takové veselé, ale to už nesouvisí s tématem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.7.20 21:32

@ZItu Jé, tak to se asi ještě musí trochu rozkoukat. Bylo by tedy samozřejmě nepříjemné, kdybys kvůli její chybě měla komplikace jinde, ale snad jen zapomněla na druhé výsledky a bude to v pořádku. ;) Doporučuji si pak stejně takhle pozjišťovat i další věci, důležité termíny apod., je toho v těhotenství spousta a i u mé zkušené si raději vše hlídám sama, vždycky se může něco opomenout, tak ať pak nejsi nespokojená s něčím dalším. Přeji klidné těhotenství. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
26.7.20 21:40

@Litta Děkuji za přání i rady. :hug: Já jsem poměrně šťoura a spoustu věcí už jsem si zjišťovala a zjišťuji dál. (Jen pár lidí, co to ví, si myslí, že jsem magor, který chce vědět více než doktor. Bohužel po předchozích neblahých zkušenostech to jinak nejde, aneb Na co se nezeptám, to mi kolikrát ani neřekne.).
No, fakturu za PAPP test jsem dostala, tak doufám, že ty výsledky opravdu mají. Uvidím zítra, ráno tam naklušu.
Koukám na Tvůj podpis a Ty to máš „za pár“. I já přeji pohodový a klidný zbytek těhotenství. :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.7.20 22:22

@ZItu Tak to máme stejné. :mrgreen: Na termíny vyšetření se mi líbí tenhle oficiální přehled: Zásady dispenzární péče v těhotenství. Nejdivočejší asi bylo zjišťování kolem testu na cukrovku. Překvapilo mě, že to skoro nikde nedělají podle v současnosti doporučeného postupu. Tak na to radím dát obzvlášť bacha. Klidně mi napiš do zpráv, kdybys cokoli potřebovala. :kytka:
Jinak to děsně uteklo a ještě si nepřipouštím, že se to blíží. :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky