Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,mě se to stalo a pořád to zřejmě bylo v podvědomí, takže jsem den před kontrolou ve 36+3 povlékla postýlky(máme2),nám převlékla ložnici, uklidila a ještě si chtěla připravit tašku do porodky, ale už jsem byla unavená a říkala si,že to udělám po kontrole a ono houby. Při kontrole zjistili otevření ne 2cm a nastávající kontrakce a byla jsem odeslaná do porodky na císaře, malej byl KP nožky. Ale vše vpořádku ![]()
Já mám takový pocit snad od počátku těhu. Myslím, že to patří k normálním obavám. Nejprve zdárně překonat první tři měsíce, potom se dostat přes 24 tt, no a pořád jsme 2v1 ![]()
jo jo, já si taky pořád říkala, aspoň do 24tt,pak aspoň do 30tt,do 36tt a když už byl, tak jsem si to neříkala a šla rodit
Ale prostě nějaký vnitřní pocit že to bude dřív byl a opravdu to tak bylo
Přesně, já mám od počátku těhu. Nejdřív zvládnout I.trim. včetně screeningu, pak screening ve 20tt, pak 24tt, pak 2kg mimča (to mi řekl doktor, že je takové taky důležité) a teď čekám na 36tt
![]()
Celé těhotenství nějak cítím, že to bude dřív a teď asi poslední týden jsem si dokoupila všechny ty poslední serepetičky- olejíčky, mastičky a tak (chybí mi jenom podprsenka, vanička a pár věcí). Prostě teď ty poslední dny to začínám nějak tušit. I kdyby se měl malý narodit v nejbližší době, myslíte, že by to zvládl? Není to přece jen trošku brzo? (Navíc má podle UZ omotanou šňůru kolem krku a já mám málo plodovky a špatný krevní obraz) … Myslíte vážně že když to tak tuším, mohlo by to být dřív?
MonnyDee píše:
Takový divný pocit jsem měla pořád.. a přenášela jsem![]()
![]()
![]()
kéž bych to taky tak měla, pokaždé, když přijsou lsabí poslíčci klepu se jak osika
hlavně na to pořád nemysli, stresuješ se tím a to nesvědčí tobě ani mimču. Pokud se mimi bude chtít podívat na svět dřív tak holt budeš mít nedonošenečka jako já. Sice já už měla ukončený 36tt ale pořád to byl nedonošenec. A vůbec se neboj, že by to nezvládl. Byl by chvíli v inkubátorou kde by ho „dopekli“.
No divný pocit jsem měla, ale až těsně před předčasným porodem. U Vojtíka to bylo asi 5 dní před (poležela jsem si v porodnici, ale neustáli jsme to, narodil se 33+3), s Barunkou to začalo ve 34tt a ustály jsme to v porodnici na gynipralu do 37tt. narodila se 36+4.
takže já na pocity docela dám.
Taky tím pocitem „trpím“ už asi 14dní a taky „trpím“ hysterií, že mi odtéká plodovka(ikdyž,to neni pravda) Navíc každý na potkání mi k tomu ještě říká, jak strašně mi spadlo břicho(to si toho všiml i můj tatínek
)
tak snad tam prcek vydrží co nejdýl,a já jen plaším, přece jen v bříšku je nejlíp
MonnyDee píše:
Takový divný pocit jsem měla pořád.. a přenášela jsem![]()
![]()
![]()
U mně to bylo stejný.
Ahoj holky, potřebuju poradit. Nevím, jestli už mi z toho šibe, ale už je to asi týden co mám takový divný pocit a tak nějak celé těhotenství mám pocit, že to bude dřív
… Stalo se to některé z vás?