Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
najdou se tu těhule které tak jako já přenášejí a už jim to fakt leze na mozek? ![]()
Ja teda jeste neprenasim, ale na mozek uz mi to leze statecne
. Drzim palce at to mas co nejrychleji a nejpohodoveji za sebou, to cekani je hruzostrasne ![]()
Ahojky, dnes jsem 40+4 a už jsem z toho fakt na nervy.
Pokud se mi do pátku nerozjede porod sám, tak v pátek ráno nástup do porodky a začne se vyvolávat. Z toho mám teda celkem strach, no ale co se dá dělat?
Ve kterém jsi? ![]()
Je to už měsíc co jsem přenášela, ale vím, jak už to bylo úmorné. Můžu říct, že s miminkem doma jsem víc odpočinutá než když jsem byla těhotná. Mimi se budí jednou za noc nebo spí i celou noc. Takže se krásně vyspím, nespavostí už netrpím
Taky nohy mě nebolí, zada nebolí. Všem „přenašečkám“ přeju brzký porod. ![]()
on ten poslední měsíc je kompletně záhul, mám doma ještě 22 měsíční dcerku a už to nějak přestávat dávat:-)
lovesmile 40+2
u vás nechávají jen týden přenášet?
mě nechají až do 41+5 a pak teprve se bude vyvolávat, takže mám bezvadný vyhlídky
Jé to já taky přenášela byl to docela záhul,pak mi porod vyvolali a za chvilku byl malej na světě,myslim že hezčí a rychlejší porod jem si přát nemohla
.Tak vám držim palečky at´to máte brzy a můžete užívat prcků ![]()
zuzka.mamka píše:
on ten poslední měsíc je kompletně záhul, mám doma ještě 22 měsíční dcerku a už to nějak přestávat dávat:-)lovesmile 40+2
u vás nechávají jen týden přenášet?
mě nechají až do 41+5 a pak teprve se bude vyvolávat, takže mám bezvadný vyhlídky
Jj, tady nechávají naštěstí jen týden přenášet. To ti teda vůbec nezávidím, do 41+5 bych už to asi nevydržela…
Tak ať ti to uteče co nejrychleji nebo ještě lépe, aby se mimi rozhodlo přijít na svět samo… ![]()
bára2221 píše:
Jé to já taky přenášela byl to docela záhul,pak mi porod vyvolali a za chvilku byl malej na světě,myslim že hezčí a rychlejší porod jem si přát nemohla.Tak vám držim palečky at´to máte brzy a můžete užívat prcků
Jéé a můžu se zeptat, jak ti porod vyvolávali, když říkáš, že to byl hezký a rychlý porod?
Takový zprávičky poslouchám ráda…
![]()
jé holčiny jdu vás podpořit, sice je to už dva a čtyři roky co se mě má dítka držela zuby nehty ale dodnes mám v živé paměti jak to bylo o nervy… jedna byla 41+4 a druhá se umoudřila týden po termínu… ovšem na konci srpna v největších vedrech sem nevěděla kam zalézt… jen pro útěchu, jednou z vás vyjít musí..
a nejlepší způsob jak to popohnat je dělat věci při kterých by ste zaručeně nechtěli aby vás to chytlo.. zákon schválnosti funguje 100% … třeba jako nákup v přeplněném nákupním centru a pod. ![]()
lovesmile píše:bára2221 píše:
Jé to já taky přenášela byl to docela záhul,pak mi porod vyvolali a za chvilku byl malej na světě,myslim že hezčí a rychlejší porod jem si přát nemohla.Tak vám držim palečky at´to máte brzy a můžete užívat prcků
Musim to upřesnit.Nastoupila jsem do porodnice na 7h ráno 30.6. a že mi dají provokačku jak na to budu reagovat to bylo tak v10h a že druhý den ráno začnou vyvolávat,ale nemuseli.Provokačka bohatě postačila a porod se mi rozběhl sám.Asi v pět hodin odpoledne už jsem začala cítit malilinké bolesti břicha které nebyli ani trochu pravidelné,neřešila jsem to a luštila křížovky
Jéé a můžu se zeptat, jak ti porod vyvolávali, když říkáš, že to byl hezký a rychlý porod?, tak to pokračovalo asi do 23h a pak přišlo asi 5 kontrakcí po pěti minutách,než jsem stačila dojít na sesternu byli po třech
natočili mi monitir,prohlédli,dali na přípravku,rychle do sprchy a ,,maminko rodíme,,.Třikrát jsem zatlačila a ve 3h 10min byl malinkej na světě.Ani jsem se nestačila rozkoukat a bylo to.Tak vám všem těhulkám přeji alespon tak hezký porod jako jsem měla já
![]()
Takový zprávičky poslouchám ráda…
![]()
lovesmile - přeju to samé, ráda bych si prožila spontánní porod, ale takhle nevim nevim.-))
terkamo
jak dlouho nechávají u vás přenášet?
Taky jsem si přála spontání porod,ale jsem ráda že to šlo tak hladce a rychle.
zuzka.mamka píše:
lovesmile - přeju to samé, ráda bych si prožila spontánní porod, ale takhle nevim nevim.-))terkamojak dlouho nechávají u vás přenášet?
v pátek jdu na KO, to budu 41+0 a tam mi řeknou co se mnou
ale myslím, že 41+3, takže asi bych v pondělí nastupovala ![]()
ve 40+0 jsem si nechala udělat Hamiltona, ale moc to nebolelo, tak nevím, zda to bylo udělaný správně - a když jsem si o něj řekla v úterý znova (jiná Dr.), tak mi řekla, že jestli už byl jednou udělaný, tak už vlastně není co opakovat ![]()
Tak přenáší ještě někdo kromě mě? ![]()
Právě mi odešla hlenová zátka, aspoň něco ![]()