Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
já dneska taky monitor, a jak jinak než nic ![]()
ale nástup až v pátek, tak doufám že se mi to rozjede samo
Promiňte, že vám sem lezu, ale sledovala jsem vaší diskuzi a najednou to utichlo
Tak už jste všechny rozdělené s miminky v náručí? ![]()
jahudko ahoj ![]()
já nastupuju zítra na vyvolání, tak doufám že už budu zítra dvojnásobná maminka ![]()
diano jak víš že budeš přenášet ![]()
ZUZI tak to moc držím palečky, aby bylo všechno v pořádku a rychle
A nejlépe, kdyby si to prtě v noci rozmyslelo a šlo samo ![]()
Ahojky, já už to mám naštěstí za sebou, ale přenášela jsem do 40 + 6 a stačilo mi.
Mi PA poradila deci červeného vínečka a chůzi po schodech / svižně/ a fakt to zabralo. Druhý den byla malá venku. Doporučuji ![]()
jahudko no myslim že to neklapne, nevim proč se mu nechce ven, asi je to tím magnézkem, úplně mi utlumilo činnost dělohy asi opravdu nevim
prvorozená je taky vyvolávaná tak jsem si moc přála prožít spontání porod
bohužel, ale budu ráda když vše půjde hladce a malej vykoukne rychle
evilisko na mě prostě nefungovalo nic, opravdu jsem zkusila všechno ![]()
moc ti gratuluju ![]()
Holky, já jsem z porodky doma - naštěstí.
Porod začal v sobotu v 0.30, v pátek mi dělali podruhé Hamiltona.¨
Málem jsem porodila doma, kontrakce začaly po 2 minutách, přijela jsem otevřená na 4 prsty, stačila jsem jen přejít z přijímací ordinace na sál a už jsem byla na 6 cm. Pak ještě asi 3 kontrakce a vezli mě na akutního císaře, pupečník kolem krku.
Je mi do breku ještě teď, bylo to děsný, strach, nikdo nic neřekl, dítě jsem viděla až po 6 hodinách.
Až bude víc času, tak to můžu popsat podrobněji.
Jinak Podolí už nikdy, z více důvodů.....
![]()
zuzka.mamka píše:
jahudko ahoj![]()
já nastupuju zítra na vyvolání, tak doufám že už budu zítra dvojnásobná maminka
diano jak víš že budeš přenášet
cítím to v kostech, pokud se mnou v pátek doktor nic neudělá, tak se malý drží jak klíště…ví proč, manža rekonstruuje koupelnu a nemá hotovo ![]()
ahoj, já jsem doma dneska
ve středu se mi narodil kluk jako buk po 2,5 hodinách, porod byl supe
terkamo to je mi líto, ale jste v pořádku a zdravý
TERKAMO holka, teda užili jste si, ale hlavně, že to dobře dopadlo
gratuluju k miminku ![]()
ZUZKA tak to byl fofr porod
taky moc gratuluju, ať se daří ![]()
Já jsem přenášela obě holky. Starší se po devíti dnech rozhoupala sama, mladší mi devátý den po termínu vyvolávali. Druhý porod byla rychlovka, cca dvě hodiny od prvních silných kontrakcí. Ale se všema přenášejícíma soucítím, není to žádnej med. Mě nejvíc štvaly ty časté kontroly v porodnici (vždycky na půl dne) a taky věčné dotazy okolí, jaktože ještě nerodím. Tak ať to máte všechny brzo za sebou.
co ty kontroly, ale ty kecy…ty jsi to ještě nevyprdla? to jsi ještě celá, tak už? atd.dnes jsem je poslala do háje, že až porodím tak se to určitě všichni dozví ![]()
DianaAndílek píše:
co ty kontroly, ale ty kecy…ty jsi to ještě nevyprdla? to jsi ještě celá, tak už? atd.dnes jsem je poslala do háje, že až porodím tak se to určitě všichni dozví
Naprosto tě chápu. Nejhorší byla moje maminka, která se „nenápadaně“ po SMSkách ptala každý den. Dotazy typu: Koukáme na MS v hokeji, kde na to koukáš ty? Já chápala, že má starost, ale na nervy to lezlo neskutečně. A do háje jsem zrovna ji poslat nechtěla.
Taky jsem 6-ty den po terminu, zitra a v patek mam naplanovanyho Hamiltona, ovsem pokud nejsem ani trosinku otevrena, tak mi ho neudelaji.
Jsem zvedava, kdy ja uz porodim. Snad mi v pondeli porod vyvolaji, pokud nic nepomuze.