33.TT a hemoroidy - co na ně

714
2.8.08 15:28

33.TT a hemoroidy - co na ně

Holčiny, poraďte nezkušený těhuli. Jsem ve 33.TT a udělaly se mi asi hemoroidy. Ne že by mi tekla krev při velký, ale trpím teď zácpou a na záchodě mě to bolí. Zároveň mě už asi týden bolí i sedět. Praktický lékař mi na to dal detralex pilule. Příští týden jdu na gyndu, tak se doktora taky zeptám, ale nejdřív jsem se chtěla podělit o vaše zkušenosti. děkuju za každý info ** :(**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1887
2.8.08 18:11

Ahoj, ja sice nejsem tehotna, ale taky tim trpim a pouzivam mast primo na hemeroidy, mast z dubove kury. Vsechno koupis normalne v lekarne, ale kdyz jdes k lekari, tak by Ti to mohl i napsat. Nevim, kolik to stalo, nekupovala jsem si to primo ja, ale radsi si to over pred napsanim receptu, at Te to nestoji vic. Jinak pravidelna hygiena je samozrejmosti, ale to snad neni treba dodavat… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.8.08 08:44

dubová kůra - gel nebo homeopaticku mast Avenoc - měla jsem dojem, že ale oboje moc nepomáhalo :cry:
Povzbudím tě, že po porodu to může být lepší… Po prvním to bylo horší, to byla hrůza, kombinace oteklého nástřihu a hemeroidů a tak jsem měla děs z druhého porodu…a to jsem si až za dva dny vzpomněla, že jsem nějaký bolavý mrchy v těhu měla, protože úplně zmizely a na wc úplně v pohodě… :wink: ale zřetelně jsem cítila, že první dítko lezlo víc spodem či jak to říct, a druhé víc vrchem, málem mi promáčklo močák…tak to asi taky mělo vliv, nevím…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
3.8.08 08:57

Ahoj, Detralex na predpis od gynMudr + gel z dubove kury v lekarne za cca 45kc. Detralex jsem vy:,–(ila asi po 5dnech a ted pouzivam preventivne ten gel a staci to.

Melo by to zabrat, pokud Te to hodne boli, Detralex zabere urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.08 09:42

ahoj, jsem 34tt a nejaky ten patek uz taky hemeropidy mam.mame ted gel z dubovy kury a je to asi min citlivy, ale ty uzlicky tam porad jsou. myslite, ze po porodu samy zmizi? neboli, krev netece, jen bych byla rada, kdyby se zas vcucly dovnitr..:-)

• Citovat
  • Upravit
879
3.8.08 13:07

Ahoj,
já používala Faktu mast, je velmi dobrá, používají ji i v porodnici. Gely a masti z dubové kůry nejsou tak účinné. Jinak snaha o podpůrná opatření - jíst tak, aby se omezila zácpa (vláknina…), případně se poradit s dr o např. glycerinových čípcích na velkou (také používají v porodnici, omezit sezení a stání… Je to sakra nepříjemnost, ale holt se musí vydržet. Držím palce, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
3.8.08 14:35

Tak já jsem hemoroidy zlikvidovala pohankou ( uvažila jsem pohanku a zalila trochou mléka) Jedla jsem malou misku pohanky denně. Mazala jsem faktu masí a jedla Venorution 300 pilule a za 14 dní byly hemoroidy úplně pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
3.8.08 15:09

ahoj, přidám svou zkušenost a zároveň si odtud opíšu názvy těch mastí, co budu dělat, když mi to nezmizí :D
Po porodu malého se mi udělal jeden uzlíček, nebolel mě, jen jsem při mytí zjistila, že tam je, a normálně se vstřebal sám. Ani jsem nestihla realizovat doporučené babské rady - jedna pro zajímavost: schovat si použitý sáček od černého čaje, a studený tam přiložit třeba po koupeli a chvilku s tím ležet, že to působí na stahování žilek /nevím co - tein, něco z čaje… :roll: /.
Nyní jsem těhu opět - od 30. týdne jsem zjistila, že se jeden uzlík vykulil, zátěž je asi větší, protože čekám dvojčata a břicho mám jak před prvním porodem, už bych řekla že momentálně větší. Takže jen tiše doufám, že po těhu zas „zaleze“ sám. :lol: Rozhodně bych tomu dala čas a řešila to případně po šestinedělí, až půjdeš na kontrolu k dr. Do té doby by se měla srovnat poranění /pokud nebudou nějaká extrémní/ a tohle snad taky… Tak těhulky, držte se! :-)

• Citovat
  • Upravit
1
16.11.11 19:30

Máme hemoroidy v rodině, trpím od dětství a v prvním i tomto druhém těhotenství (29.tt)se mi osvědčila Dubová kůra s alantoinem gel a Detralex tablety-díky nim jsem schopna chodit a sedět. Trpěla jsem zácpou a na to mi pomohly otruby (koupíš i v drogerii), které přimíchám ráno do jogurtu. Je to strašné,do porodu daleko a pak se připravit, že tlačením bude ještě hůř :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí