Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám to samé, 33 TT, jen teploty max 38,0. (Obecně mám ale teplotu nižší a na horečky netrpím.) Myslím, že 39 je už dost, ale 38 ještě jde. 39 bych řekla, že v 3. trimestru už nebude vadit tolik a že by to vadilo až když by to trvalo déle, ne ve vlnách (než zabere paralen), ale rozhodně bych všechno nad 38 nebo 38,5 srážela. Tipuju to u sebe na virózu, mám k tomu jen rýmu. Dvouletý syn měl teď prakticky to samé, dva dny horečky, jeden den teplota a šmitec. Tak doufám v to samé. Kdyby ne, pojedu v úterý k obvoďákovi. Bohužel neumím poradit, co jiného krom paralenu, mně stačí. To by ti ale mohli poradit i po telefonu v nemocnici / u doktora. V lékárně bych se neradila, tam bývají až moc opatrní a nedoporučí většinou ani to, co doktor pak bez problémů dovolí (např. kapky do nosu). Kdyžtak se poděl o tip. ![]()
Já teď měla 38,5,tak jsem to večer srazila paralenem. Pak k ránu to zas vyskočila, tak si vzala druhý, Ráno šla raději k doktorce a dostala jsem antibiotika, protože mám zánět dutin. A to jsem ani nepotřebovala smrkat, jen jsem cítila občas v nich bolest a hlava mě trochu bolela. Ani mě to nenapadlo, že je to na antibiotika…