Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Janli píše: Více
Asi tak. Co bych za to ted s dvouma detma dala, sbych se mohla na par dnu zavrit sama v pokoji s posteli a relaxovat.
Ps. deti nade vse miluju, aby me nekdo nechytal za slova ![]()
Já bych doma v respirátoru taky nechodila, jsi jen těhotná a nachlazení nezpůsobuje předčasný porod…porodila jsem kvůli vážným problémům 34 plus 4 a holčičku mám zdravou a moc šikovnou…tak ano, k té manžel nachlazený chodil s respirátorem…ale jestli Ti táta vadí, vrať se domů
@DandátkoP píše: Více
Navíc má zakladatelka pocit, jak šíleně dítě ohrozí viróza, ale že stěhování s prakticky spotřebovaným čípkem může vyvolat porod, to ji extra netankuje. Já s tím ležela v posteli a snažila se chodit tak maximálně na záchod. i tak to nepomohlo,
Jako chápu, že to není nic moc, ale zase mi nepřijde, že by se dělo nějaké drama. Píšeš: „Tu sedím v jedné místnosti jak ve vězení ". A? K sobě domů jít nemůžeš, v hotelu či penzionu bys taky trčela v jedné cimře. Jasně, otec by mohl být ohleduplnější a zalézt si do té "izolace“ sám, ale on je tam doma a udělat to evidentně nechce. Dělej krátké procházky, čti si, koukej na seriály, cokoliv.. A přemýšlej kam jít, kdyby měl otec skutečně něco závažnějšího. Do bytu tchánovců? My teď máme celá rodina chřipku a je to masakr.
@Anonymní píše: Více
Je zajimave, ze jsi tu elektrinu a topeni zminila az po reakcich, ze mas jit domu a nechat si privezt nakup. Teda topeni jsi zminila uz v uvodu, ale vyznelo to dost jinak nez tak, ze bys musela byt doma v chladu.
Udelej to tak, jak pise @Janli v 16:03.
Tak napriklad horecky a hrozny kasel by mohly zpusobit predcasny porod, kdyz zakladatelka skoro nema cipek, ne?
@hanka.br. píše: Více
Manžel si nemohl vybírat, jeho zdravotní stav prostě nastal teď a kdyby odmítl jet, je to problém a už ty lázně nedostane a jejich potřeba je životně důležitá. A děti jsou v zahraničí, ony už s námi nebydlí a jsou prázdniny, pak už endostanou dovolenou a volno. On ráno slíbil, že bude u sebe a že nemusím odjížděť. Z těchto informací jsem vycházela. Já se musím trošku hýbat a neprospívá mi být zavřená v jedné místnosti. Od rána mu to vydrželo 3 hodiny, kdyby se takhle vyjadřoval už ráno, normálně jsme se domluvili možná hotel na dva dny, teď tady balím jen to nejnutnější a uvažuji, kam mám jít vzhledem k rozkopanému domu, protože situace je fakt na hraně, pokud jen sedím nebo ležím, tak mi není dobře.
Ok, tak jsem nemožná já a že v době respiračních chorob považuji i ve své vlastní nemovitosti za samozřejmost to, že se omezím na jednu místnost a ostatním nechám zbytek a na záchod a podobně chodím s rouškou, je vlastně moje blbost a mám na všechny z vysoka kašlat. Díky za objasnění.
Zalez do zítra do pokoje, nadopuj se vitamíny, ať máš pocit, že děláš maximum pro svou imunitu. A počkej do rána, co otec. Beztak z toho bude jen obyčejná rýma.
Lékařka ti doporučila dlouhé procházky, chození do čtvrtýho patra, úklid a stěhování věcí? Tak teď tu o Karkulce.
No a co teda chceš? Vlastně nemáš na výber nic jiného, než to prostě vydržet ![]()
@Janli píše: Více
Ne, doporučila mi omezit se a šetřit, ale rozhodně nesmím celý den být v jedné místnosti s omezeným pohybem a ležet nebo onemocnět.
Co je na tom tak divného.
Dnes ráno jsem šla dokonce na lehký nákup, jenže je to asi 300 m, trvalo mi to přes půl hodiny a nákup měl ani ne půl kila.
Ze čtvrtého patra bych prostě neslezla.
Pořád jsi mi neodpověděla, co vlastně chceš. Teda ono je to zřejmé - aby se všechno podřídilo tvému komfortu.
Já tomu nerozumím, kdyby neprobíhala rekonstrukce a manžel byl doma, tak by ti ty čtyři patra nevadily? Má to být jen do příštího týdne, to ti pak taky nebudou ty čtyři patra vadit?