Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak se vrať domu a požádej mámu o pomoc s nákupem a úklidem!
. Nebo si nech dovážet obědy. Ty snad zvládneš dones do bytu. To není tunový nákup.
![]()
Tak ty věci ti snad můžou přestěhovat. Nákupy ti dovezou, nebo si objednej.
Nos doma ty roušku. Dokážu si tatika celkem představit. Do bytu ve stavu, kdy se rekonstruuje bych asi sama nešla, pokud existuje možnost předčasného porodu.
@Anonymní píše: Více
Dovážené obědy jsou vzhledem k cukrovce nemožné, právě proto jsem tady, protože v tom bytě to do čtvtého patra byl prostě problém a občas hrozí, že nepůjde voda a ostatní energie.
Nákup mi určitě nosit nebude, nemá na to čas a menší úklid po bytě zase zvládnu, já můžu i ven, jen je problém slézt z toho čtvrtého patra a opět tam nastěhovat vše, co jsem odvezla.
V současné chvíli mi s tím nikdo nepomůže, (on zase najel do módu jsi manželka, musíš být na mojí straně, i kdyby to mělo ohrozit zdraví jiných bez ohledu na situaci a já tu sedím tudíž v jedné místnosti jako ve vězení).
A ne, už jsem ho roky takhle nezažila, takže mě nenapadlo, co může nastat, navíc v tom čtvrtém patře prostě budu taky dost odstřihnutá, kdyby bylo něco potřeba.
Manželovi rodiče jsou též odcestovaní.
@vokishka píše: Více
To neudělají, protože se urazil, že by byl omezen, i když ráno se dožadoval léků a vypadalo to, že někdo pojede do lékárny).
no ale ležet někde mezi zedníky, v zimě a bez vody a bez elektřiny také asi nic moc ![]()
@suzka1 píše: Více
To nosím, kdykoli vyjdu z toho jednoho pokoje, kde jsem jako respiračně zdravá zavřená jako vězeň.
Jezdi u vas Rohlik, Kosik nebo Tesco? Rohlik vynese nakup do 4. patra. A ty veci, co mas u rodicu, ti muze mamka prevezt, pripadne s jejich prenosem z auta do bytu pomuze nejaky kamarad… Treba ani nepotrebujes vsechno hned.
Ja se taky musela setrit - po tom, co mi v 21. tt odtekla plodovka. Byla jsem tyden v nemocnici a pak domu a setrici rezim. Jenze jsem mela jeste 20mesicni dceru. U rodicu nebo u tchanu bych nechtela byt.
Příspěvek upraven 04.01.25 v 15:48
@stinga píše: Více
tak elektřinu jsem přehlídla, ale jestli je to panelák, což bude, když bydlí ve čtvrtém patře, tak jsem ještě neslyšela, že by se vypla elektrika celému domu a teplo. To se všichni odstěhovali? U nás se taky kolikrát dělaly různé opravy, i třeba v nějakém bytě předělávali elektriku, ale zbytek bytů tím dotčen nebyl.
edit ta elektřina nebo voda to budou otázky pár hodin. To se dělá úplně běžně, my jednou měli ve škole i ředitelské volno, protože nešla elektřina nebo netekla voda při plánovaných opravách. Což u nich jsou ty opravy taky plánované.
Příspěvek upraven 04.01.25 v 15:49
@stinga píše: Více
Právě, proto jsem se přesunula, do konce roku mělo být hotovo, jenže se přišlo na x vad, víc lidí nedali a spoždění už je v měsících. I když člověk neví, kdy co zastaví-odpady, elektřina(máme na ic topení), voda). ![]()
Já do půli prosince i pracovala, bylo to tak akorát, teď už se moc necítím na kdovíjaký pohyb. Jak říkám, dělám po troškách, posadím se, malý úklid zvládnu, ale ne lítání d x-tého patra a zimu a tak.
Navíc musím jíst v určitých intervalech a když zrovna nepojede elektřina, tak jsem s indukcí…dál to nebudu rozvádět. ![]()
A co teda vlastně chceš? Moc si neumím představit, že mě manžel nechá tři měsíce před porodem samotnou s rekonstrukcí v bytě a děti se budou dovolenkovat v zahraničí, když je potřebuješ, ale máte to takhle zavedené, zřejmě jste se na tom domluvili a možné scénáře jste předem probrali - takže čemu se teď divíš?
tak bohužel, něco musíš asi vydržet, však otec nebude nemocný měsíc
Jsi trochu hysterka. Uklidit se do jedné místnosti na pár dnů by zrovna pro tebe měla být samozřejmost, proč by to měl dělat tvůj otec, který je doma.? Poskytli ti útočiště, tak není důvod je navíc omezovat. Tak si zalez do jednoho pokoje ať nejsi s otcem v kontaktu, vem si knížku a relaxuj. Proč chceš používat jejich celý dům?
Panelák to není, je to dům s poměrně složitým systémem stupaček s x větvemi a zrovna přišla řada na ty poblíž našeho bytu v zimě
.
Manžel je na tři měsíce v lázních-dost daleko od bydliště, velké děti momentálně v zahraničí na dovolených a já jsem 34+2 s tím, že doktorka řekla, že se mám šetřit. Čípek je na hranici, vzhledem k tomu, že nám opravují dům a bydlíme ve čtvrtém patře, tak jsem se dočasně(mělo to být do konce příštího týdne, pokud bude vše ok), přesunula k mým rodičům.
Jsou 60+, máma dokonce pracuje.
Mimo jiné jsem tedy v našem bytě nechala prakticky prázdnou ledničku, netopí se, protože v okolí jsou byty a pod 15 to neklesne. A co se stalo, můj otec se ráno cítil nachlazen nebo že začíná nemoc. Těžko říct, máma řekla, že tedy se bude vyhýbat a bude ležet v ložnici a uvidí se, co z toho bude.
Nacpal se paralenem a prášky a podobně, což mu lehce ulevilo a tudíž naznal, že se nudí a z vyhýbání není nic a chce se dívat na fotbal a zbytek je mu úplně fuk. Máma mu už nic neřekne.
Takže se teď on kvartýruje, podotýkám, že bez roušky, kdekoli po domě a já sedím zavřená v jedné místnosti, pokud zrovna nevařím i pro něj v kuchyni. Nemusím vysloveně ležet, ale být ve čtvrtém patře bez výtahu, potřeba nakoupit zásobu potravin/mám těhotenskou cukrovku, takže speciální a vážená strava), které jsem si sem dovezla, bylo převezeno i dost věcí, kdyby přece jen hrozil předčasný porod a upřímně, ujdu tak pár set metrů a pak potřebuji půl hodinky oraz a teprve poté něco znovu.
No a čelím situaci, kdy se jeví návrat do bytu ve čtvrtém patře jako vysvobození( pár týdnů, než se vrátí manžel, mi nabídli ubytování rodiče sami), ale opravdu se bojím, jak vytahám veškeré věci zpět, už to těhotenství na spodku dost cítím, nemůžu dlouho sedět, dlouho stát, vlastně ani dlouho ležet na jednom boku-znáte to) a potřebovala bych být ok ještě tak ten měsíc.
Což se teď jeví poměrně problematicky s člověkem se začínající virózou, před kterou mě lékařka varovala a který nehodlá ani den být bokem, než se ukáže, zda z toho něco bude, a při představě, že táhnu x igelitek nákupu do čtvrtého patra, kde možná občas nepoteče voda, nepůjde leketřina v zimě a bude tam prašno a hluk(oprava má x měsíců zpoždění kvůli špatnému stavu).
Přijdu si poměrně v pasti a docela vzteklá. Je to jejich dům, ale copak je to tak moc chtít po někom nekřáplém, aby nosil roušku nebo byl chvilku bokem?
Nebo zbytečně hysterčím. Přijdu si jako ve vězení. On o nutnosti šetřit se a neonemocnět ví.