Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Ja bych vubec nevycitala tvemu muzi nebo detem, ze ted s tebou nejsou, jiste k tomu maji duvody. A ja se rozhodne a za vsech okolnosti (i ve sve nemovitosti) pri svoji nakazlive nemoci chovam k ostatnim velmi ohleduplne a troufam si tvrdit, ze ode me nikdo zadnou nemoc nechytil. Ovsem nevycitala abych tvemu otci, ze on se tak doma nechova. Jo, mohl by byt ohleduplnejsi. Ale nevycitala bych mu to.
A k tomu topeni. V uvodu jsi psala “netopí se, protože v okolí jsou byty a pod 15 to neklesne”. Tak tomu nerozumim, pochopila jsem to tak, ze doma netopite, protoze je to zbytecne, kdyz tam nikdo neni. A ze temperovat nepotrebujete, kdyz vas byt vytapi okolni byty.
Rohlík k vám nejezdí? Z té cukrovky bych nedělala takovou kovbojku, jsou to úplně normální potraviny, jen si hlídáš sacharidy, takže je to mnohem víc o skladbě než nějakém extra spešl vyváření.
S tou rekonstrukcí jsem úplně nepochopila, co se děje, ale ostatní lidé v tom domě existují jak? Pokud vypnou na pár hodin elektriku, dotkne se to tak ledničky, což není v lednu zásadní problém. Vodu bez varování na celý den taky asi nevypnou, pro náhlé výpadky mám doma balík balených (taky mi vynese Rohlík).
Ale jde o to, co teda chceš. Buď přežít trochu nekomfortu, tak se vrať domů. Nebo holt přežít nachcípaného otce, přece jenom ses nasáčkovala k nim domů, tak bych jim to tam celé neorganizovala. Nebo pokud chceš maximální komfort, jdi někam do hotelu, než se táta uzdraví/ byt opraví nebo nepřekonáš další problémy. Podstatné je chtít, pak se dají věci zařídit mnohem snáz.
proč bys nesměla být celý den v jedné místnosti?
tak na nákupu už jsi byla, tak teď můžeš chodit dokola v té jedné místnosti,
mně je jasné už po tvém druhém příspěvku, že jsi zase ta anonymní s těmi šílenými rodiči, jen to vždy trochu modifikuješ, abys nebyla tak rozpoznatelná, jednou jsi „strčila“ rodiče do domova důchodců v jednom týdnu, podruhé jsi zase brečela kdesi zavřená, když tchýně psychicky týrala tvé dva syny a otec by ti rozmlátil hubu, kdybys byla drzá, pak zase jedeš na Vánoce na Slovensko k rodičům a zase by tě mlátili, a vždycky jsi hrooooozná chuděrka, trpitelka
![]()
@ugluk je to troll, jak píše @Janča6 v úvodu píše, že vypnula topení, protože kolem bytovky topí, tak to tam neklesne pod 15 stupňů,
teď už nejde elektřina, plyn ani voda v celém baráku, cukrovku si vymyslela také až po reakcích - prostě chápej, její rodiče jsou hrozní tyrani a ona je hrozná chudinka a pořád a pořád musí trpět, rady nechce, protože nic nejde
@vokishka píše: Více
ne, to jí vadit nebude, diskuse je o tom, že otec je sobec a ona chudinka,
ona má chodit, ale ona nemá chodit, může vařit a jít na nákup, ale nemůže do 4. patra, a nesmí být v jedné místnosti, to dítěti hrozně škodí ![]()
@ugluk píše: Více
ona přece nemůže být v hotelu v jedné místnosti, to jí zakázala doktorka, ona musí mít víc místností k dispozici - to jí přikázala doktorka,
zvláštní nemoc a zvláštní doktorka
neboooo?
tak proč mu to neřekneš? protože by ti namlátil nebo by tě prohodil skleněnými dveřmi?
myslíš, že někdo z emimina přijede a poručí mu chovat se podle domluvy?
![]()
Nevím, pokud nevidíte rozdíl slézt ze čtvrtého patra a z přízemí na procházku po rovině pár set metrů a nebýt v jedné místnosti s nemocnými lidmi, tak úplně nevím, o čem se tady bavíme.
Vzhledem k ostatním věcem není vhodné, abych se vůbec nehýbala, ale čtyři patra prostě nesejdu dřív než za hodně dlouhou dobu a necítím se dobře dřív, než je tomu na rovině. Nemám nic těžkého tahat, ale mám mít pohyb.
Mám mít pohyb dle pocitu, což momentálně je možné po rovině tak okolo té půl hodiny, když je dobře. Pak už musím odpočívat, když jsme ráno řešili, jak to tedy budeme řešit, mimochodem jsem mu uvařila čaj a udělala snídani, tak jsme se domluvili, že dnes bude v posteli a já tedy nemusím hledat hotel nebo penzion s ubytováním v přízemí a už ve 12:00 si to rozmyslel a je vše jinak.
A sedět v jedné místnosti mám já, která má napsaný úplně jiný režim. Řídit už přes břicho úplně nedám a máma má zákaz mě někam s věcmi odvézt, protože on to přes to, že ví, jaký mám mít režim, nepokládá za důležité a byla by to jeho osobní urážka.
dobře, ale kdyby manžel neodjel a nedělala se rekonstrukce, tak jsi v tom bytě zůstala, ne. A to by čtyři patra nevadily?
a jak bys mohla být v hotelu, když nesmíš být v jedné místnosti, jak jsi psala?