Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer maminky,
Ležím na porodním v Havířově, jsem 33+5tt a podle UTZ tady vyšlo miminko okolo 36+?, nejvíce 37+1, váhový odhad 2558g.
Otevřená na špičku prstu.
Myslíte, že když je mimi větší, mohla bych porodit dříve? Trochu se bojím, že donosím/přenosím a budu rodit dítě ve 42tt s 5 kily :/ :/ :/
Nějaké rady či zkušenosti? Moc vám děkuji, omlouvám se za možná blbý dotaz.
Je to jen odhad. pletou se často. jo a je snazší porodit větší dítě, když je dítě i porodní cesty připravené, než malé dítě předčasně. neřeš to. zbytečný stres.
Starsili me velkym deckem od 31tt…byla jsem vystresovana, cetla vsechny mozne diskuze a nakonec se mi mala narodila tyden pred terminem s 3450g ![]()
Odhad se může lišit o +- 500g
Mě tvrdily, že malý bude mít hodně přes 4kg a narodil se s váhou 3,5kg - den po odhadu. Navíc je prý lepší porodit velké dítě v termínu nebo po, než malé dítě předčasně ![]()
@JayLee
to jo to jo, ale i tak, je nejake vetsi
pokud dobre meri tu nozicku, brisko a hlavicku ![]()
pro jistotu jsem začala pit malinik, aspoň pro ten pocit ![]()
@Mari-KusKus bud v klidu, az miminko bude chtít, tak se proste narodi. A ze by se melo skrz údajnou vetsi váhu narodit dřív, tak o tom pochybuju. Hlavne neres, neplas..to zvládnete-ty i miminko ![]()
@JayLee
Pani, ten se vyviji
![]()
Ja cekam holcicku, tak doufam ze i diky pohlavi bude nakonec treba mensi ![]()
sex, horka vana, prochazka a vinko - vse docela fajn aktivity, zapracujeme
dekuji ![]()
@Tiger-lily píše:
Je to jen odhad. pletou se často. jo a je snazší porodit větší dítě, když je dítě i porodní cesty připravené, než malé dítě předčasně . neřeš to. zbytečný stres.
Souhas, jsme toho důkazem 2500 g se 60 stehy ve 35 tt ![]()
@Mari-KusKus me neprijde velky v 33+0tt jsme meli 2100g a v 35+0tt 2800g, ted v 37+0tt 3kg, miminka pribiraji narazove, takze je mozne, ze priste bude zase min…rikali me vzdy OK
Odhady byvaji casto zcela mimo, vlastni zkusenost… pokud nemas cukrovku ci neco, tak to vubec neres… nech holcinu pekne dopect, prijde, az bude pripravena… neni to jen o vaze, ale o dostatecnem vyvinuti plic a vseho dalsiho…
nechapu moc, ze ted lezis ve spitale na udrzeni a uz pijes malinik a chce malou vyhnat co nejdriv, ci co? ![]()
@Mari-KusKus píše:
Dobrý večer maminky,
Ležím na porodním v Havířově, jsem 33+5tt a podle UTZ tady vyšlo miminko okolo 36+?, nejvíce 37+1, váhový odhad 2558g.
Otevřená na špičku prstu.Myslíte, že když je mimi větší, mohla bych porodit dříve? Trochu se bojím, že donosím/přenosím a budu rodit dítě ve 42tt s 5 kily :/ :/ :/
Nějaké rady či zkušenosti? Moc vám děkuji, omlouvám se za možná blbý dotaz.
rada? neřeš to. Mi takhle strašili od 34 tt, stejně s tim nešlo nic udělat. Rozeno vyvolávaně 41+5 tt, kluk měl4,36 kg.. V tom 34 tt už byl váhový odhad přes 3 kg, naštěstí se to potom zpomalilo.. A porodit se dalo, neboj, oni Tě pohlídají, kdyžtak vyvolají ![]()