Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, maminy, chtěla bych zjistit jestli máte některá podobnou zkušenost. první dítě se mi narodilo před rokem a půl ve 34týdnu. dnes jsem znovu těhotná 34týden zase a dneska jsem byla na kontrole, kde mi doktor pověděl, že jsem otevřená na dva prsty, což prý bývá známka předčasného porodu. mám dodržovat klidový režim, beru čtyři magnesia denně a utrogestan na udržení těhotenství. zajímalo by mě, máte některá zkušenost a myslíte, že dítě můžu donosit i když jsem otevřená? víte klidový režim s malým dítětem se nedá
Zkusenost nemam, ale myslim si ze porodis driv..i kdyz to muzes donosit nebo i prenosit…to je jak sazka do loterie…RADEJI MEJ PRICHYSTANOU TASKU DO PORODKY…
kor kdyz mas jeste jednoho mrnouse…
@Anonymní píše:ahoj, maminy, chtěla bych zjistit jestli máte některá podobnou zkušenost. první dítě se mi narodilo před rokem a půl ve 34týdnu. dnes jsem znovu těhotná 34týden zase a dneska jsem byla na kontrole, kde mi doktor pověděl, že jsem otevřená na dva prsty, což prý bývá známka předčasného porodu. mám dodržovat klidový režim, beru čtyři magnesia denně a utrogestan na udržení těhotenství. zajímalo by mě, máte některá zkušenost a myslíte, že dítě můžu donosit i když jsem otevřená? víte klidový režim s malým dítětem se nedá
děkuju, no nachystanou tašku už mám raději týden, i papíry vyřízené všechny, jen se modlím, aby to ještě alespon dva týdny vydrželo, protože porodnice v našem městě je uzpůsobená porodům od 36týdne, pokud je to dříve, miminka se převážejí do Ostravské fakultní nemocnice ![]()
Ano, můžeš ho donosit.
Chodila jsem otevřena na dva a něco od 32tt. Rodila jsem přesně 37tt
Magnezium sebere max do 36.tt mám pocit ale nevím proč máš pořád utroš v tak vysokém stadiu těhu?
Beru ho už od začátku třetího měsíce, prý na podporu udržení, toto balení mám ještě dobrat, pak prý konec. mám ho ještě na osum dní. beru dva večer, před spaním
@dituleska píše:
Magnezium sebere max do 36.tt mám pocit ale nevím proč máš pořád utroš v tak vysokém stadiu těhu?
ten se dává taktéž jako prevence předčasného porodu
@dituleska píše:
ten se dává taktéž jako prevence předčasného porodu
Ve 26. týdnu mi řekli, že jsem připravená na porod, ve 32. už jsem byla na dva prsty, dnes mám termín porodu a jsem pořád na dva prsty
Takže si nachystej všechno do porodnice, možná se to bude hodit, ale možná taky ne ![]()
1. dítě: na 2 cm od 31. týdne, klid na lůžku, porodila jsem 37+1.
2. dítě: na 2 cm od 29. týdne, 4 cm od 33. týdne, podepsala jsem revers, magnesium nebrala, byla doma a nepřepínala se (a taky nenervovala!). Porod 39+1. Na každé kontrole od 33. týdne si mě chtěli nechat v porodnici, že už rodím
.
Ahoj, mám zkušenost a docela se divím, že si Tě tam nenechali… Myslím, že určo porodíš dřív a pokud nebudeš ležet, což asi s prckem fakt nejde - pokud Ti ho nikdo nehlídá tak pak porodíš hodně brzo ![]()
Ahoj, tak já byla u dětí otevřená vždy na 3cm od 32tt a porodila jsem 40+4, 40+5 a 41+2. Brala jsem magnesium. Klidový režim nebylo možno dodržet.
Ale pro jistotu na sebe dávej pozor, člověk nikdy neví. Někdo porodí dřív a někdo přenáší. Přeji hodně štěstí a pohodový porod. ![]()
Ja byla otevrena na 1 cm snad od 33 tydne nechali si me v nemocnici 2 tydny a hned jak jsem dosla domu tri dny na to jsem rodila v 36 tydnu. kdyby si me tam nenechalu nevim nevim asi by to bylo driv. takze nachystej se a pokud nekdo pohlida tim lip setri se.
Asi bych zaangažovala babičky a nebo rychle sehnala pro prcka hlídací tetu. na tvém místě bych se šetřila, ať vydržíš co nejdéle. ty dva týdny to chce určitě.