34.týden těhotenství a otevřená na 2 prsty

Anonymní
28.8.12 13:06

34týden a otevřená na 2prsty

:) ahoj, maminy, chtěla bych zjistit jestli máte některá podobnou zkušenost. první dítě se mi narodilo před rokem a půl ve 34týdnu. dnes jsem znovu těhotná 34týden zase a dneska jsem byla na kontrole, kde mi doktor pověděl, že jsem otevřená na dva prsty, což prý bývá známka předčasného porodu. mám dodržovat klidový režim, beru čtyři magnesia denně a utrogestan na udržení těhotenství. zajímalo by mě, máte některá zkušenost a myslíte, že dítě můžu donosit i když jsem otevřená? víte klidový režim s malým dítětem se nedá

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Sandra752
28.8.12 13:12

Zkusenost nemam, ale myslim si ze porodis driv..i kdyz to muzes donosit nebo i prenosit…to je jak sazka do loterie…RADEJI MEJ PRICHYSTANOU TASKU DO PORODKY… ;-) kor kdyz mas jeste jednoho mrnouse…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.12 13:14
@Anonymní píše: :) ahoj, maminy, chtěla bych zjistit jestli máte některá podobnou zkušenost. první dítě se mi narodilo před rokem a půl ve 34týdnu. dnes jsem znovu těhotná 34týden zase a dneska jsem byla na kontrole, kde mi doktor pověděl, že jsem otevřená na dva prsty, což prý bývá známka předčasného porodu. mám dodržovat klidový režim, beru čtyři magnesia denně a utrogestan na udržení těhotenství. zajímalo by mě, máte některá zkušenost a myslíte, že dítě můžu donosit i když jsem otevřená? víte klidový režim s malým dítětem se nedá

děkuju, no nachystanou tašku už mám raději týden, i papíry vyřízené všechny, jen se modlím, aby to ještě alespon dva týdny vydrželo, protože porodnice v našem městě je uzpůsobená porodům od 36týdne, pokud je to dříve, miminka se převážejí do Ostravské fakultní nemocnice :srdce:

• Citovat
  • Upravit
kofola3
28.8.12 13:17

Ano, můžeš ho donosit.

Chodila jsem otevřena na dva a něco od 32tt. Rodila jsem přesně 37tt

• Citovat
  • Upravit
6094
28.8.12 13:17

Magnezium sebere max do 36.tt mám pocit ale nevím proč máš pořád utroš v tak vysokém stadiu těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.12 13:19

Beru ho už od začátku třetího měsíce, prý na podporu udržení, toto balení mám ještě dobrat, pak prý konec. mám ho ještě na osum dní. beru dva večer, před spaním

• Citovat
  • Upravit
kofola3
@dituleska píše:
Magnezium sebere max do 36.tt mám pocit ale nevím proč máš pořád utroš v tak vysokém stadiu těhu?

ten se dává taktéž jako prevence předčasného porodu

• Citovat
  • Upravit
kofola3
@dituleska píše:
Magnezium sebere max do 36.tt mám pocit ale nevím proč máš pořád utroš v tak vysokém stadiu těhu?

ten se dává taktéž jako prevence předčasného porodu

• Citovat
  • Upravit
6094
28.8.12 13:21

@La kofola aha, tak to jsem nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
28.8.12 13:26

Ve 26. týdnu mi řekli, že jsem připravená na porod, ve 32. už jsem byla na dva prsty, dnes mám termín porodu a jsem pořád na dva prsty :-) Takže si nachystej všechno do porodnice, možná se to bude hodit, ale možná taky ne :-)

• Citovat
  • Upravit
Navstevnice
28.8.12 13:46

1. dítě: na 2 cm od 31. týdne, klid na lůžku, porodila jsem 37+1.
2. dítě: na 2 cm od 29. týdne, 4 cm od 33. týdne, podepsala jsem revers, magnesium nebrala, byla doma a nepřepínala se (a taky nenervovala!). Porod 39+1. Na každé kontrole od 33. týdne si mě chtěli nechat v porodnici, že už rodím :).

• Citovat
  • Upravit
3754
28.8.12 14:05

Ahoj, mám zkušenost a docela se divím, že si Tě tam nenechali… Myslím, že určo porodíš dřív a pokud nebudeš ležet, což asi s prckem fakt nejde - pokud Ti ho nikdo nehlídá tak pak porodíš hodně brzo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
28.8.12 14:17

Ahoj, tak já byla u dětí otevřená vždy na 3cm od 32tt a porodila jsem 40+4, 40+5 a 41+2. Brala jsem magnesium. Klidový režim nebylo možno dodržet.
Ale pro jistotu na sebe dávej pozor, člověk nikdy neví. Někdo porodí dřív a někdo přenáší. Přeji hodně štěstí a pohodový porod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
28.8.12 16:16

Ja byla otevrena na 1 cm snad od 33 tydne nechali si me v nemocnici 2 tydny a hned jak jsem dosla domu tri dny na to jsem rodila v 36 tydnu. kdyby si me tam nenechalu nevim nevim asi by to bylo driv. takze nachystej se a pokud nekdo pohlida tim lip setri se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21960
28.8.12 16:47

Asi bych zaangažovala babičky a nebo rychle sehnala pro prcka hlídací tetu. na tvém místě bych se šetřila, ať vydržíš co nejdéle. ty dva týdny to chce určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí