3,5letá sama nejí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
332
22.1.14 14:50

3,5 letá sama nejí..

Ahojky holky,
mám problém s naší malou a fakt nevím už jak to udělat aby sama jedla.
Od miminka byla nejedlík-narodila se malinká-1,8kg a tak jsme do ní od mala jídlo tlačili jak se dalo, aby aspoň něco snědla a přibrala.
Sama by nesnědla skoro nic, takže jsme četli pohádky, koukali na pohádky a při tom do ní jídlo nějak nacpali. Vím že to byla chyba, ale byli jsme rádi že něco snědla.
Teď je jí tři a půl a chodí do školky. Myslela jsem jak uvidí jiné děti jak jedí že se rozjí, ale ne.Ve školce sní stěží polívku a to ještě jen trošku, kouká co kde lítá, nejí. Už jsem jí začala druhé brát domů, protože jsem doma vařila pro ní, abych do ní něco odpoledne dostala.Ale i doma je to děs do ní něco dostat.
Zrušila jsem koukání na pohádky, čtení..posadím jí do židličky a dám před ní jídlo. Ona se rozhlíží, na jídlo v puse hned zapomene, nekouše, jídlo jí leží v puse..100× jí za ten oběd musím říct..kousej, jez..Vyhrožuju, prosím..ale je to pořád stejné..Ona kouká co kde lítá, nekouše, nejí..Když jí to začnu dávat do pusy já, tak to jde trochu rychleji, ale musí už přece jíst sama.
Je hodně vysoká, váží cca 13kg a je jak hubeňour.
Nemáte nějaký tip jak to jídlo do ní dostat? :D :D Já už fakt nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.zizi
22.1.14 14:54

A ja plasim ze ta nase 17m sama neumi jist :mrgreen:
nehrot to a krmila bych ji dal..ono ji tto bude v 15ti trapne a zacne jist sama :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4724
22.1.14 15:00

@proxa v tuto chvíli a s tímto problémem bych jí nakrmila.. Větší problém vidím v tom, že nejí a aby se do ní něco dostalo, než jestli to sní sama. Ona to umí, ale nechce, nemá hlad. Jestli tě to potěší, jsem narozená 1,6 kilo, drobná, mrňavá od jakživa.. Jedla jsem taky pidiporce, loudala se s jídlem.. před pubertou jsem se rozjedla a dnes jím porce, co by do mně nikdo vzhledem k mé váze a konstituci neřekl. Že jsem celé dětství málo jedla, na mně nenechalo žádné následky.. Do školy jsem šla se 17ti kily ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
22.1.14 15:00

Neboj, ona zacne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kili22
22.1.14 15:05

Možná to není nejlepší, ale co ji říct, že když sní oběd tak ji pak dáš třeba bonbon nebo nějakou jinou dobrotu co má ráda?

• Citovat
  • Upravit
7257
22.1.14 15:07

Já bych jí krmila. Pokud je opravdu nejdlík, chce to dítě jakkoli zabavit, aby se něco do něj dostalo. Vím o čem mluvím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
22.1.14 15:32

Zakladatelko, u nas to same. Holka taky 3,5roku a kdyz ji nenakrmim tak se nenaji.Taky jsem si myslela, ze ve skolce zacne jak uvidi ostatni, ale nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15052
22.1.14 15:38
@lekarnicka28 píše:
@proxa v tuto chvíli a s tímto problémem bych jí nakrmila.. Větší problém vidím v tom, že nejí a aby se do ní něco dostalo, než jestli to sní sama. Ona to umí, ale nechce, nemá hlad. Jestli tě to potěší, jsem narozená 1,6 kilo, drobná, mrňavá od jakživa.. Jedla jsem taky pidiporce, loudala se s jídlem.. před pubertou jsem se rozjedla a dnes jím porce, co by do mně nikdo vzhledem k mé váze a konstituci neřekl. Že jsem celé dětství málo jedla, na mně nenechalo žádné následky.. Do školy jsem šla se 17ti kily ;)

Znám to dobře, dcera tedy vážila 2.70,ale taky celé dětství nejedla, cpala jsem to do ní snad ještě ve škole. V pubertě najednou zjistila, že jídlo je dobrá věc a dneska kdyby se nedržela sežere toho metrák. Do školy taky šla se sdmnácti kily. Jednou byla s přítelem na večeři a objednala si přímo konskou porci. Když to snědla číšník povídal, že takovou štíhlou slečnu tedy opravdu netipoval, že žere jak Polskej zájezd :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
22.1.14 15:39

Prosímte me 4 letá taky nechce jíst, jen rízek a lososa jinak nejí,,to praktikuju to samé… výhružky apodobně :nevim: ve školce nejedí i 6 leté :roll:,,,takže vydržat:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
22.1.14 16:01

Holky moc díky za příspěvky. To jsem ráda že v tom nejsem sama.. :D I když ne že bych vám přála nejedlíky. Je to fakt o nervy často..
Včera jsem malé sprovoznila tu židličku pro batolata z Ikey na vysokých nohách, aby mě od jídla nezdrhala.Dnes jak přišla ze školky říkám..Tak pojď do židličky a jdem jíst. A ona „Já chci ale na normální židličku“Tak jsem říkala..nene, z ní bys utíkala. A malá na mě..„Aha, tak vy jste na mě vymysleli takovou past, jo?“ :lol: :lol:
Takže mě čeká dál do ní cpát při pohádkách jo? :D Ach jooo..
Jinak na bombon jí nenalákám-ona nemusí ani ty bombony, a ani nic jiného tak hodně, že by kvůli tomu sama jedla :lol:
Tak doufám že jí jídlo někdy chytne..
Gina -ty jezdíš klusáky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
22.1.14 16:05

Já nevím, pokud ji budeš držet někde násilím a trvat na tom, aby vše snědla, to jídlo ji totálně zněchutíš. Raději u té televize, aby to snědla nějak mimochodem bez trápení.-Můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
22.1.14 16:23

Jako jí to v té židličce zase nějak extra nevadí..ona tam sedí, kouká všude kolem, jídlo před sebou a nejí :) Nijak jí to netrápí..to jen mě.:-)
To jen abych zasekla to její odbíhání od jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí