3,5letý stále chytá matce uši

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Qwentin
21.12.14 11:58

3,5 letý stále chytá matce uši

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, jestli Vám dítě stále tahá uši, když se např. chce uklidnit, usíná, chce pochovat atd. Můj syn to dělá od doby, co umí používat ručky, ze začátku mi chytal ještě nos, ale teď jsou to hlavně uši. Někdy si sám řekne, že chce uši, tak musím k němu a on je začne mnout nebo za ně tahat atp.Je to v pořádku? Děkuji moc za příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
21.12.14 12:05

Moje ma plinu na zmoulani a ted chce moji ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
21.12.14 12:08
@palapa píše:
Moje ma plinu na zmoulani a ted chce moji ruku.

a i v těchto letech? Není to pozdě? Já s tím tedy zatím nemám problém, ale když je to třeba na veřejnosti (jako nedávno v letadle),tak spolusedící jen hleděli. Volal uši, mami uši, tak jsem mu je musela dát.

• Citovat
  • Upravit
13119
21.12.14 12:10

To slyším poprvé. Moje děti nás nikdy za uši netahaly. Na spaní měly plínku, ale jen zhruba do 1,5 roku. Pak jsem ji sebrala a vyměnila za plyšáka. 3,5leťák je dost velký, aby pochopil, že uši nebudou - na veřejnosti to musí vypadat trapně. Nebo si myslíš, že ve školce před spaním si bude moct požmoulat uši paní učitelky? Vysvětli, vyměň za plyšáka a hlavně vytrvej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.12.14 12:14

A neni to neprijemne? Deti samozrejme jako malucke chytaly usi, vlasy atd, ale kolem toho 1,5r se naucily, ze se to nedela a misto toho hladi, davaji pusy, normalne se prituli do naruci.
Takze pro me sobne u takto velkeho ditete to divne je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
21.12.14 12:16

Malá od mala se uklidňuje tím, že si veme můj prst nejlépe malíček a brnká o dlouhý nehet 8) či drží jeden prst :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
21.12.14 12:16

Moje tetka ještě loni uspávala čtyřletou tím, že ji dala dudlík do pusy a kozy na hraní. Holka ji mačkala bradavky, dokud neusla, takže mě už nic nepřekvapí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
21.12.14 12:18

No není to jednoduché, on když mu je nechci dát, tak spustí takový brekot, že mi je ho líto a prostě ho nechám, ať si je žmoulá…,no jestli je to špatně, tak ho to budu muset odnaučovat..,myslela jsem, že takových dětí je víc, všude píšou, jak je důležité, aby rodiče opětovali dětem lásku, kontakt, hladily je atp.,

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
21.12.14 12:20
@Deninina píše:
Moje tetka ještě loni uspávala čtyřletou tím, že ji dala dudlík do pusy a kozy na hraní. Holka ji mačkala bradavky, dokud neusla, takže mě už nic nepřekvapí :mrgreen:

Tak tomu zcela rozumím, malý mi pořád mne uši, až usne.

• Citovat
  • Upravit
21896
21.12.14 12:35

@Deníííí jezis to delala moje taky, ale me to desne vadilo, to brnkani o nehet, mam z toho husi kuzi, jen si na to vzpomenu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
21.12.14 12:35

Mě zas rve vlasy, je mi to už i nepříjemné. Je mu o rok míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
21.12.14 12:37
@Andrejka81 píše:
No není to jednoduché, on když mu je nechci dát, tak spustí takový brekot, že mi je ho líto a prostě ho nechám, ať si je žmoulá…,no jestli je to špatně, tak ho to budu muset odnaučovat..,myslela jsem, že takových dětí je víc, všude píšou, jak je důležité, aby rodiče opětovali dětem lásku, kontakt, hladily je atp.,

Opětovat lásku a nechat se využívat jsou dva rozdílné pojmy… Vadí ti to? Tak to prostě přestan dělat. Hele můj syn měl dudlík do 3,5 let, bála jsem se abych mu nezpůsobila trauma… :roll: Pak mě to prostě přestalo bavit, dudlík jsem mu sebrala, 3 uspávání byli šílené, ale pak už si na to ani nevzpoměl… Lásku přece projevuješ jinak ne? Tohle nemá už s láskou nic společného, prostě tě využívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
21.12.14 12:41

Moje dcerka chce pro usnutí 3 dudlíky, jeden má v puse, druhý v ruce a třetím si jakoby tře nos..dělá to tak pokaždé už několik měsíců..v noci když se probudí, tak usíná naprosto stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
21.12.14 12:46

@Andrejka81 ano jsou ji stejne jako tvymu, ale me to nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
21.12.14 12:47
@Andrejka81 píše:
No není to jednoduché, on když mu je nechci dát, tak spustí takový brekot, že mi je ho líto a prostě ho nechám, ať si je žmoulá…,no jestli je to špatně, tak ho to budu muset odnaučovat..,myslela jsem, že takových dětí je víc, všude píšou, jak je důležité, aby rodiče opětovali dětem lásku, kontakt, hladily je atp.,

opětovat lásku je nechat si žmoulat uši od tak velkého dítěte? To tím určitě autoři nemysleli. Hladíš, objímáš, škrabkáš po zádech to jo… ale jestli ti potřebuje žmoulat uši, tak ať si žmoulá své. Když to neutneš a nevyměníš za něco jiného teď, co budeš dělat za rok ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí