Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vcera jsem byla na kontrolu a pan doktor sahal na miminko pres brisko, pak mi brisko premeril centimetrem. A vypadal trosku ustarane. Rekl, ze se mu miminko zda mejake mensi, tak ze to chce zkontrolovat na UZ. Jsem objednana na patek. Ale mam sileny strach, ze je neco v neporadku.
Jeste pred dvema tydny mi na kontreole tvrdili, ze miminko je v poradku, trosinku vetsi, ale to nevadi(mesime oba z manzelem pres 180 cm) Pri kazde kontrole, mi to tak rekli, a ted vcera tohle. Co muze byt spatne? Kope porat stejne, srdicko tuka hezky, ja mam tlak porad kolem 120/70. Takze vypadame zdrave, tak proc je mensi????? Ja se omlouvam, nejsem neajaka histerka, ale proste mi to prijde zvlastni, ze do ted bylo vse ok…
Podle mě je to blbina. Měřit přes břicho a tak. Mamka neměla břicho žádné v porodnici na ní hleděli co tam chce a porodila skoro 4kg bráchu.
Já bych řekla, že to bude v pohodě. Mě ke konci říkali, že bude dítko menší, že se zpomalil růst a nakonec měl skoro 4 kg (bez přenášení). Řekla bych, že dr chce mít jistotu. Navíc ty váhové odhady jsou dost nepřesné. Mmchdm, já chodila od 34tt na kontroly už jen do nemocnice a tam mi dělali Utz pokaždé..
Ahoj ja jsem byla taky na kontrolnim Uz u obou holek.Pri kazdem tehu jsem pribrala jenom 4 kila a mela jsem male bricho,tak me chtely kontrolne udelat UZ.Pri starsi holce jsme byly na UZ ve 36 tt a maly namerili 2,8kg a narodila se 40+2 tt a mels 3280 g.U druhe holky jsem byla taky na kontrolnim uz ve 34 tt to mela 2100g,pak ve 38 tt a mela 2750 g a narodila se 39+2tt a mela 3160g.Takze bud v klidu,dopadne to ok.
Taky si nemyslím, že by to bylo něco hrozného. Zvlášť, když ti naposledy říkal, že je větší. Na UTZ zkontrolují zásobení.
A pokud tě kontroloval jen pohmatem, je dost možné, že miminko jen trošku kleslo, nebo se blbě natočilo ![]()
Diky za uklidneni. Jde o to, ze jsem v Irsku, a tady se dela ultrazvuk, jen kolem 20tt a pak uz ne. Jen pokud jsou komplikace. Takze tady vse delaji jen pohmatem. Vim, ze moje kamaradky v Cesku, chodi/ly na UZ ke konci tehotenstvi docela casto a ne jen ke konci tehotenstvi.
Kazdopadne moje prvni se tady narodila. 39+5 a vazila 4,42. Takze si myslim, ze i tohle ditko by melo byt vetsi.
Nejak mi do cesty prisel zivot. A zapomela jsem tu napsat. Na UZ jsme dopadli dobre. Vse v norme. Mala se narodila pred 15ti dny. 38+6. Oproti prvni dcerce je malinka. prvni vazila 4a pul kila a tenhle drobek mel jen kila 3. Ale pekne papa a roste.