Odběr plodovky - rychlejší výsledky

Anonymní
24.4.12 12:47

Odběr plodovky - rychlejší výsledky

Ahoj,
v pátek mě čeká odběr plodovky, na výsledky se prý čeká cca 14 dní, nejméně asi týden, a to z toho důvodu, že je třeba udělat kultivaci buněk. Jenže mě bylo nabídnuto, že si můžurychlejší výsledky i zaplatit a já nad tím přemýšlím. Jen nevím, zda budou tedy výsledky stejně prokazatelné. Je mi o to, zda třeba bude použita nějaká jiné metoda, která tedy proces urchylí, ale třeba na úkor kvality… to bych si radši počkala. Při konzultaci jsou se zapomněla zeptat a teď mě to vrtá hlav. děkuju za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
24.4.12 13:03

No taky jsem to zvažovala, ale raději jsme počkali, i když to byl manžel ochoten zaplatit. Ono totiž ty rychlejší výsledky jsou jenom částečné, takže i tak budeš muset počkat na celkový výsledek, který tedy není dřív než za 14 dní, já jsem zkoušela volat od 11 dne, ale zcela zbytečně. Výsledek byl až 14 den od odběru, prý se ta kultivace prostě uspíšit nedá.
Mně genetička vysvětlovala, že ty rychlejší testy se hradí hlavně z důvodu když je opravdu podezření na nějakou vadu a žena podstupuje amnio v pozdním týdnu.
Takže záleží na tobě:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 13:09

Děkuji, riziko máme snad až děsivé, ale zase nejsem v takovém časovém presu, abych nemohla pár dní počkat, spíš by se mě ulevilo. O částečném výsledku mě doktorka nic neříkala, i když jsem se na možnost urychlení ptala, řekla mě jen cenu :think: Tak dobré vědět, děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
462
24.4.12 13:17

Já za předběžný výsledky nic neplatila, byla jsem v Gennetu v Praze.Volali jsme si hned druhý den s tím, že jsou jisté na 90%.Za 14 dní nám je jen potvrdili. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5795
24.4.12 13:30

Ahoj, byla jsem též na podzim na amnio a čekali jsme standardně 2 týdny na výsledky. Bylo nám řečeno, že ty rychlejší jsou jen částečné a stejně se na konečné ještě potom musí počkat… Čekání bylo nekonečné, ale dobře to dopadlo. Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
24.4.12 13:44

Tak ono hlavně záleží na co máte podezření, jestli na Downův sy., tak ano výsledky konkrétně na tohle jsou prokazatelné do 24h. Já jsem to tak měla, měla jsem riziko hodně vysoké, takže mi je udělali sami od sebe zadarmo do druhého dne a pak za 14dní to jen potvrdili a poslali zprávu. Byla jsem ráda, protože jsem se tedy neuvěřitelně bála, takže čekat 14dní by mě nejspíš zabilo. Zaplatila bych si je, pro svůj vlastní klid. Ať to dobře dopadne!!!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
24.4.12 13:48
@Issabell28 píše:
Tak ono hlavně záleží na co máte podezření, jestli na Downův sy., tak ano výsledky konkrétně na tohle jsou prokazatelné do 24h. Já jsem to tak měla, měla jsem riziko hodně vysoké, takže mi je udělali sami od sebe zadarmo do druhého dne a pak za 14dní to jen potvrdili a poslali zprávu. Byla jsem ráda, protože jsem se tedy neuvěřitelně bála, takže čekat 14dní by mě nejspíš zabilo. Zaplatila bych si je, pro svůj vlastní klid. Ať to dobře dopadne!!!!! :srdce:

Jj, my měli taky podezření na Downa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
24.4.12 15:33

Ja to teda mela zadarmo, ale delaji tim myslim jen downa, edwardse a jeste jeden ( to co v prvnim trimestru) + pohlavi, komplet vysledky za 14 dni, takze zalezi na co je u vas podezreni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 19:58

Podezření je na Downa. Asi so to zaplatíme, to čekání je dlouhý, ale zase jsem si íkala, e pokud jde jen o částečné výsledky a jak někdo psal třeba jen na 90%, tak jsem měla strach, aby nám to nedalo buď zybtečné naděje anebo právě zbytečn strach :think: Ale pokud je Down zjistitelný i tak brzo, tak supr, děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15752
24.4.12 22:32
@Anonymní píše:
Podezření je na Downa. Asi so to zaplatíme, to čekání je dlouhý, ale zase jsem si íkala, e pokud jde jen o částečné výsledky a jak někdo psal třeba jen na 90%, tak jsem měla strach, aby nám to nedalo buď zybtečné naděje anebo právě zbytečn strach :think: Ale pokud je Down zjistitelný i tak brzo, tak supr, děkuju :kytka:

Tak to bych si to zaplatila at se zbytecne dlouho nestresuje, ale nevim kolik to stoji. A to vam vyslo z triplu, jake riziko? My meli riziko 1:4 na rozstep neuralni trubice a bylo to v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.12 11:01

Riziko 1:5 na Downa. tak doufám, že to bude taky ok :kytka:

• Citovat
  • Upravit
672
25.4.12 15:02

Tak já jsem měla riziko 1:30 a jen proto, že bohužel výsledky z triplle testů hodnotí počítač podle nějakých tabulek a když do nich člověk nezapadá, tak hned mají na něco podezření. U mě to bylo tím, že těhotenství bylo o 14dní mladší a když jsem to všem říkala, tak mě nikdo nebral vážně. Potvrdilo se mi to i při porodu, kdy jsem rodila o 14dní déle než byl termín dle MS. Neděs se, všechno bude v pořádku a ty triplle testy ber s rezervou.Držim palce! :srdce: Pak dej vědět, jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
25.4.12 15:34

Tak on ozitivni tripl test neznamena, ze tam neco je, ale ze je vetsi riziko nez normalne. 1:30 znamena, ze 29 deti bude ok a jedno ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.12 20:16

@Sarik12
Sarik, děkuji, věřím, že to bude ok. Ony to nejsou výsledky z TT, ty vyšly trošku lépe (1:19 :,( ) nevšimla jsem si, že se na to ptáš, tak to ode mě asi vyznělo, že je to výsledek z TT :,(

• Citovat
  • Upravit
15752
25.4.12 21:51

Takze nejakej kombinovanej test?
Skoda, ze jdes v patek a budes muset cekat na vysledky az do pondeli, drzim palecky at to dobre dopadne. S manzelem jsme cekani docela prezili, oba jsme flegmatici, rekli jsme si, ze to bude urcite v poradku a bylo.
Jinak nam to delali kvuli podezreni na defekt neuralni trubice, ktery dle sona vypadal, ze neni, ale jeste nam to delali kvuli zvysenemu NT z prvniho trimestru a VV srdce, kterou zjistili na echu srdicka prcka. Takze nam slo o ruzne syndromy, ktere se s tim poji, nastesti to vyslo dobre. Ted nam zjistili jeste VV ledvin, takze se ten negativni vysledek z genetiky hodi- kazdemu je divne, ze ma nase mimco hned dve vady :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí