Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ![]()
Zase mám brouka v hlavě tak vás žádám o radu.
Minulý týden sem byla na vyšetření v porodnici, protože sem měla nějaký problémy s pesarem kterej mi doktor zavedl v 32. týdnu jenže ten den neordinoval tak sem musela tam ( nějak se otočil nebo co a bolelo to ),tam to "opraavili
" a pak mi dělali ultrazvuk a tak a taky odhad váhy a velikosti miminka. Ten den sem byla 35+4 a odhad jsem měla 36+5 - 3000g.
To mi na můj týden přijde hodně, a hlavně můj doktor mě v poradně vyšetří pokaždý jen ručně, ultrazvuk nedělá, ten váhovej odhad mi nedělal snad nikdy,takže kdybych nejela do tý porodky, tak ani nevim že něco takovýho existuje. Taď mám strach že jestli bude mimi moc velký tak se to dr. vubec nedozví a pak budu muset na císaře protože by neprošel porodníma cestama. A já chci rodit přirozeně
. Myslíte že kdybych mu řekla ať mi udělá ten váhovej odhad ( jdu tam teď ve ČT ) a mimi bylo moc velký tak by mě třeba obědnal na vyvolání ještě před termínem? ( teď teda ještě co pro něj znamená moc velký
)
Asi to zbytečně hrotim,ale rodit budu poprvý a jak se to blíží tak sem z toho celá taková nervózní
. A teď se mi ještě začkly zdát horory o přerostlejch miminech ![]()
Pardon za chyby ![]()
Já bych řekla, že je váha v normě. Za dva týdny přibere max. půl kila, navíc UTZ je plus - mínus půl kila, takže buď v klidu.
Díky , snad máš pravdu. Stejně si o ten odhad radši ve Čt. řeknu ![]()
Ahoj. Jestli jde jen o váhový odhad, tak ten je tak přesnej, že rozdíly pak bývají i na kila
. Mně na posledním UZ (asi 4 týdny před porodem) odhadovali porodní hmotnosti přes 4 kg a dcera pak měla necelých 3,5
.
Ja mam ve 36tt dvoukilove mimi
ale je to holcick a jsme oba prtavi, prek bude mit tak do tri kilo:)
Janichka píše:
Ja mam ve 36tt dvoukilove mimiale je to holcick a jsme oba prtavi, prek bude mit tak do tri kilo:)
Tak to vám docela závidim… ![]()
Chápu, jak se cítíš. Mně když u prvního řekli v nemocnici na ultrazvuku odhad 4 kg, tak to se mnou málem seklo. Jsem malá, a představa velkého dítěte mě opravdu vyděsila. Ale ten odhad je plus mínus deset procent. Díky bohu, u mě to bylo nakonec při porodu o těch deset procent míň. Klidně si o ten váhový odhad řekni, jestli tě to uklidní. Držím palce.
Já měla ve 38 tt odhad přez 4 kg
A rodila jsem až 41+0,takže tam byl odhad i přez 5 kg a když jsem žadonila o CS,tak mi řekli,že ho „nějak“ porodím
NO díky bohu měl kluk jen 3,79 kg,nijak bych tu asi dneska nebyla ![]()
v 35.tt byl odhad 3400
na sále 39plus1 4200
narodil se 3500
to jsou ty jejich odhady ![]()
Díky holky, teď už se skoro nebojim
budu věřit vám a ne na doktory
já sem si to myslela že jenom strašej ![]()
Ono ale spis nez na vaze zalezi na obvodu hlavicky. Muzes mit 3,5 kilovyho prumernaka a kdyz bude mit kebuli 38cm, muze to byt zajimavy
A naopak, pokud budes mit 4,5 kilovyho s 36, muze to byt daleko snazsi ![]()
O UZV odhadu nema moc cenu spekulovat, tam plus minus pul kila je celkem bezna vec ![]()
Lucka1234 píše:
Díky holky, teď už se skoro nebojimbudu věřit vám a ne na doktory
já sem si to myslela že jenom strašej
Já kdybych náhodou někdy byla těhu po 3,tak žádný odhad vědět nechci.Při prvním jsem odhad neměla,kluk se narodil s por.váhou přez 4 kg.Při druhém mě strašili,já byla na nervy,protože už „jen“ toho 4 kiláka porodit byl pro mě opravdu horor,natož 5kilové dítě.takže mezi kontrakce jsem pokukovala po vexu a kleštích,neustále PA opakovala,že malej má mít pět kilo a že to prostě nedám ![]()
asha píše:
Ono ale spis nez na vaze zalezi na obvodu hlavicky. Muzes mit 3,5 kilovyho prumernaka a kdyz bude mit kebuli 38cm, muze to byt zajimavyA naopak, pokud budes mit 4,5 kilovyho s 36, muze to byt daleko snazsi
O UZV odhadu nema moc cenu spekulovat, tam plus minus pul kila je celkem bezna vec
Jj,přesně.PRvní měl hlavu 37 a teda maso,druhý 35 a jako po másle ![]()
Ja mela odhad ve 41 tydnu pri porodu 4kg mala se narodila s vahou 4620 takze se taky trosku sekli. ![]()