Co znamenají tyto zkratky?

83
5.12.11 21:02

co znamenají tyto zkratky?

Ahoj jsem 38.tt a už čekám každým dnem,ale stále se nic neděje,tak jsem se chtěla zeptat zda někdo neví co znamenají ty to zkratky:
USG- TAS
Průtok a.-umbil.norm.
PI-0,92
Pol-PPH
Pl.voda-normohydr.
Placenta-vpravo,ve fundu GII,
Jen by mě to zajímalo protože v papíře mám napsané že jsem jen pro špičku prstu otevřená,a termín mám na štědrý den,a to se mi nechce být na Vánoce v nemocnici,raději bych šla dříve,ale nevím jak si pomoct.Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1054
5.12.11 21:05

Kámoška byla ráno na kontrole a dr. ji řekl že ještě nic. pak se dočetla, že funguje ananas, tak snědla celý ananasový kompot nevím zda jeden nebo dva a večer jeli a v noci se malý narodil. jestli to byla jen shoda náhod nebo fakt zapůsobil ten ananas se asi těžko dovíme :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
5.12.11 21:10

Prutok arteriou pupecnikovou normal
Pol PPh-poloha plodu hlavickou
Pl. voda-primerane mnozstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.12.11 21:10

Tak poloha PPL je poloha podélná hlavičkou, plodovka je množstvím v normě, víc nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.11 21:11

TAS - transabdominální sonografie(jako že přes břicho) Průtok pupečníkovou arterií - PI (index pulsatility), poloha podélná hlavičkou, normální množství plodové vody. Ze zápisu je to normální sononález a o tom kdy budeš rodit to nevypovídá nic, ani vyš. na špičku prstu..To můžeš mít klidně týden i dva.

• Citovat
  • Upravit
7499
5.12.11 21:11

To co jsi opsala je pouze zpráva z ultrazvuku,nevypovídá nic o stavu hrdla.V podstatě je tam napsáno,že plod je v poloze podélné hlavičkou(PPH),průtoky v pupečníku jsou v pořádku(průtok + PI)plodové vody je přiměřené množství a umístění placenty.To jestli porodííš ti nikdo neřekne,může to být dnes,ale taky za tři týdny.Já měla termín 28.12 a plánovala si,jak budu do vánoc doma s miminkem a rodila jsem 7.1. :roll:
Zkus teplou vanu a sex,to občas na někoho zabírá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.12.11 21:15

USG je ultrazvukové vyšetření a žena je vyšetřena pomocí abdominální sondy (TAS) přes podbřišek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
5.12.11 21:15
MonnyDee píše:
Tak poloha PPL je poloha podélná hlavičkou, plodovka je množstvím v normě, víc nevím :think:

PPL mi vozí balíky :-D taky mám tisíc zkratek v kartičce a ani nevím co znamenají,aspoň se přiučím :-D

• Citovat
  • Upravit
36544
5.12.11 21:19
levmah28 píše:
MonnyDee píše:
Tak poloha PPL je poloha podélná hlavičkou, plodovka je množstvím v normě, víc nevím :think:
PPL mi vozí balíky :-D taky mám tisíc zkratek v kartičce a ani nevím co znamenají,aspoň se přiučím :-D
:P :P :P :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
5.12.11 21:24

Na mě zabrala delší procházka a potom sex :pankac: :pankac: :mrgreen:
jinak se třeba říká že mytí oken,jenže se nemají zvedat ruce když jsi těhotná.. tak si potom vyber :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
5.12.11 21:29

na mě Hamilton a zkoušela jsem všechno možný (teda kromě toho ananasu - o tom jsem nikde nečetla). Taky jsem nechtěla být na vánoce v porodce. Nakonec jsem rodila 6dní po termínu a domů jsme šli 25. :( :lol: Ale stálo to za to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
5.12.11 22:36

Děkuji za odpovědi,ale ananas nebudu zkoušet jsem na něj alergická,ale určitě něco zkusim.diky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.12.11 22:37
petrušk píše:
Děkuji za odpovědi,ale ananas nebudu zkoušet jsem na něj alergická,ale určitě něco zkusim.diky :D

masáž kotníků, bradavek, granátové jablko, tonic, procházka, sex, červené víno, ricinový koktejl, horká vana.. toho je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
5.12.11 22:48

huhu koktejl :lol: :poblion: se zázvorem - nezabral a byl pěkně hnusnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
6.12.11 09:39

Petrus, citim s tebou. neboj, nejsi v tom sama. Jestli ti to trosku pomuze, ja mam termin 21.12. takze Vanoce taky v porodce. Nalez mam CS2 uz 3 tydny, malemu se ven nechce.

Jo PPL nam taky vozi baliky :lol: , ale ten neocekavanejsi ne a ne dorazit (mimisek)! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí