Vitamíny v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4092
5.12.11 13:36

Vitamíny v těhotenství

Ahojky chci se zeptat berete nebo braly jste v těhu nějaké vitamíny? Já jsem do 12tt brala femibion 800 teď jsem přešla na tu 400 akorát si nejsem jistá jestli je brát ještě každý den nebo stačí obden jsem ve 22 tt :think: díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2895
5.12.11 13:37

Taky jsem brala femibion a brala jsem každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.12.11 13:39

já jsem brala obden, když jsem si zrovna vzpomněla.. dr. mi udělal krevní obraz a říkal, že ho mám v pořádku a ani bych je brát nemusela. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5misa6
5.12.11 13:39

Já brala jen do 3 měsíce,pak to už nemá moc žádný účinek.

• Citovat
  • Upravit
29436
5.12.11 13:40

Brala jsem jen kyselinu listovou v prvním trimestru. Pak už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
5.12.11 13:47

Já jsem brala femibion 800 do konce 12tt a potom už nic. Já si myslím, že je to zbytečné. to radši mimču něco koupím :-) a já si vezmu o jablko nebo mrkev více :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.12.11 13:50

Brala jsem jen kyselinu listovou cca do poloviny těhotenství, jinak nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
5.12.11 13:59

Já brala Femibion až jsem mrkla na testy a zjistila že úplně propadl tak jsem hned koupila Maternu která byla na prvnim místě a beru každej den. U všech dětí jsem dycky brala skoro až do porodu každej den vitamíny. Oby synové jsou zdravi jak busi a ten starší už nebyl 8 let nemocnej :mrgreen: ten prcek měl zatim jen rýmu jinak nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
5.12.11 14:29

Já brala celé těhu calibrum mami a dcerka se narodila statná silná a zdravá a za celých 13 měsíců neměla ani rýmu, ani když jsem zánětem průdušek a chřipkou onemocněli s manželem. U druhého těhu to budu dělat taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.12.11 14:31

ja nebrala vubec nic…a mam dvoulety dite co nebylo jeste nemocny ;) takze o tom to urcite neni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.12.11 14:34
mikitaa píše:
ja nebrala vubec nic…a mam dvoulety dite co nebylo jeste nemocny ;) takze o tom to urcite neni :)

Přesně tak, umělé vitamíny zdravé miminko nezaručí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
5.12.11 14:41
pandora píše:
Já brala Femibion až jsem mrkla na testy a zjistila že úplně propadl tak jsem hned koupila Maternu která byla na prvnim místě a beru každej den. U všech dětí jsem dycky brala skoro až do porodu každej den vitamíny. Oby synové jsou zdravi jak busi a ten starší už nebyl 8 let nemocnej :mrgreen: ten prcek měl zatim jen rýmu jinak nic

A kde jsou ty testy? Chtěla bych je vidět. Nebo myslíš dtest? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.12.11 14:58

test je tady http://www.uzlicek.cz/

jinak souhlasím s tím, já to braní flákala, přesto je malej až na pár rým a šestou nemoc zdravej ;)

• Citovat
  • Upravit
430
5.12.11 15:05

Brala jsem v těhotenství a po dobu kojení Elevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
5.12.11 15:05

Ano zdraví dítěte vám nezaručí nic, ale zvlášť tělo, které navíc musí vyživovat dítě, musí přijímat správné množství vitamínů a minerálů. Pokud žena správně jí, samozřejmě umělá výživa potřeba není, ale například kyselina listová se v takové míře v přírodě nevyskytuje, proto by se alespoň v prvním trimestru měla užívat „uměle“.

Já například v prvním trimestru nebyla schopná požít skoro nic, protože jsem to vzápětí vyzvracela. I moje doktorka mi říkala, že musím tělu dodávat potřebné živiny, ne tak kvůli dítěti, i když kvůli němu samozřejmě taky, ale hlavně kvůli sobě, protože si dítě z matčina těla své potřebné bere a mámě to pak chybí. Věřím, že kdybych nebrala nic, možná bych dítě měla zdravé ale já bych byla troska bez zubů a bez vlasů a každou chvíli nemocná. je to o individuální imunitě každého člověka, nedá se brát plošně, že jedna těhule porodila zdravé dítě a má zdravé dítě a sama je zdravá i když v těhu žádné „umělé“ vitamíny nebrala. Já svou imunitu znám velmi dobře a proto vitamíny beru.

Nedělejte laskavě z braní živin v umělé formě pověru! Je to přinejmenším hloupé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí