Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vahove odhady su nepresne je tam odchylka plus minus 0,5kg a tak by som to vobec neriesila.
Ja som si vitaminy posledne mesiace znizila na polovicne davky, tesne pred porodom som ich uz ani nebrala.
My měli 2100g
Narodil se měsíc před termínem a měl 3100g. Ale já měla těhu cukrovku, tak víc přibíral… Neboj, bude to v poho, UZ se může mýlit až o 500g ![]()
Jé, tam mně to přijde fakt v pohodě. Naše tou dobou měla odhad 2 500.
porodní váha pak teda byla 4600, a to byla 5 dní přenášená.
Ja neberu zadne vitaminy a mala mela ve 32tt 1300g a ted jsem 36 a mala ma neco malinko nad dve kila:) jsme oba drobni tak si to priroda zaridila!!! Ale vit fakt ma cenu jist jen do 13 tt az je placenta funkcni tak ji vit akorat zatezuji,
Náš malej měl odhad 1800g už ve 29+1, doktor mi akorát posunul TP o týden a narodil se dva dny před tím novým termínem (takže 38+5 podle poslední MS) s 3270g, žádný obr ![]()
to je hrozne individualni:-)
adamek mel ve 32tt pres dve kila a narodil se 4710g(vahovy odhad mel 4850).
tehu cukrovku jsem nemela,ale jsem vysoka a v rodine mame geneticky vetsi miminka:-)
ahoj,
mala mela odhad ve 30+1tt 1613g, narodila se presne v terminu s 3510g.
ve 32. týdnu jsme měli 2400g, jak se spočítá, kolik bude mít v 40.týdnu? Děsím se porodu, ale manžel má radost, že bude mít velkého kluka
Vím přesně protože jsme se v 32.tt narodili, měli jsme 1430g a 40cm, jinak váha miminek narozených v 32.tt byla i okolo 1800g, neboj není to moc. My naopak byli malý.
suricata píše:
ve 32. týdnu jsme měli 2400g, jak se spočítá, kolik bude mít v 40.týdnu? Děsím se porodu, ale manžel má radost, že bude mít velkého kluka
na to prece nejsou tabulky(nebo jsou,ale jen orientacni). jestli si pamatuju,tak mi doktorka v porodce rikala,ze posledni dva mesice plod pribira tak 150g za tyden. Adam tak 300-400g za tyden..
x-juliet píše:suricata píše:na to prece nejsou tabulky(nebo jsou,ale jen orientacni). jestli si pamatuju,tak mi doktorka v porodce rikala,ze posledni dva mesice plod pribira tak 150g za tyden. Adam tak 300-400g za tyden..
to se mám na co těšit
, aspoň se s ním bude líp manipulovat, když to nebude žádný drobeček ![]()
jj, jak píšou holky - utz má rozmezí +-500g já byla před měsícem - to měl mrňous 1599(31+3tt) a po 14 dnech 2400 (33+3tt)
což je podle selskýho rozumu blbost
tak jsem zvědavá, co mi řeknou zítra ![]()
jinak se taky bojím, a radši bych mimi o něco menší ![]()
ahojte,mam takovy dotaz,dnes sem byla u doktora na velky uz.jsem 31+3 a vahovy odhad mame 1800g,ale neni to nejak moc?sme totiz s manzou celkem drobni tak me to zarazilo…
vsude pisou ze by vaha kolem tohoto tydne mela byt tak kolem 1600g.a nemuze to byt treba tim ze jim po celou dobu vitaminy a celkerm i dost jim?jake faktory vubec maji vliv na to jak bude dite velke?a jak ste na tom byly ve 32tt vy?dekuji za prispevky