Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem 16tt a zajímalo by mě kdy jsou zhruba cítit pohyby a jak to poznám
Jaké to je? Co ucítím? Děkuji ![]()
Pohyby tě čekají v brzké době. Mužeš je cítit třeba už v 17 týdnu, něbo až Ve 22. Druhorodičky je prý cítí dřív, protože vědí, co mají čekat. Někdo je popisuje jako bublinky v bříšku, někdo jako šimrání motýlích křídel. Já je cítila, jako tiky. A někdo rovnou cítí žďuchanec - prostě jako by ti v břiše někdo postřil prstem
ale je to tak nádherný
Uz si nepamatam v ktorom tyzdni som citila prve pohyby, ale ja som to citila ako keby mi niekto dal taku slabu frčku do brucha…a vzdy som to citila v metre
resp. v dopravnom prostriedku…asi to vzdy malu zobudilo ![]()
Zrovna to řešíme u nás na diskuzi u Letňáčků ![]()
Ségra mi psala u prvního, že v 18tt, jinak holky okolo toho 20tt u prvního, u druhého v 17tt.
Prý je to jako když ti po vnitřní stěně bříška projíždí bublinka a pak se z toho stanou šťouchance ![]()
no a pak se z těch šťouchanců stanou pořádný nákopy - např. do žeber ![]()
Já u 2 cítíla pohyby později. U 1 jsem měla placentu vzadu, nyní vepředu ![]()
Já jsem cítila jakési jakoby ťukání zevnitř, jakoby ty tiky, záškuby asi tak slabě kolem 18tt, po 20tt už výrazné kopance a celé hýbání břicha ![]()
Já první pohyb ucítila na začátku 18tt. Dodneška si na to pamatuji. Seděla jsem na gauči u televize a najednou jsem cítila takovou bublinku v břiše, jako takové otření, jak kdyby se třeba rybka otřela o akvárko. Bylo to úžasné. Postupem času to pak bylo takové žďuchání a převalování.
Ja je citila v prvnim tehu 18+3 a poznas to, to mi ver:D je to smesne:D zalezi na to jake jsi postavy, jestli jsi silnejsi , tak je muzes citit i ve 23 tt poprve!!
Já teda jak kdy… u prvního kolem 20tt, u druhého už někdy v16tt, u třetího kolem 18tt a teď stále čekám a ještě nic
váhu mám pořád stejnou, takže jestli jsem hubenší nebo silnější mi nepřijde, že by mělo vliv.
A první pohyby byly vždycky jako by bublinky zevnitř a ty výraznější už byly jakoby tiky a škubání v břiše (nebolestivý).
Ahoj,
já měla první pohyby v 16tt. nikdo mi to nevěřil, protže jsem prvorodička. Ležela jsem na gauči a myslela jsem, že mi zavibroval telefon na břiše, ale žádný tam nebyl…bylo to fantastický ![]()
Já jsem cítila pohyby už od 16tt,ale doktor mi to nevěřil.Bylo to,jako by mi v břiše skákala malá žabička,pak jako by mi tam někdo zevnitř ťukal prstem.Teď ve 30tt mi lítá břicho sem tam nebo cítím,jak se tam malej přemísťuje.
Tak já jsem ve 21tt a furt nic. Jen občas nějaké bublinky nebo tiky. Furt čekám, kdy přijdou kopance.....ach jo! Jinak 173cm a 76kg.
Holma píše:
Tak já jsem ve 21tt a furt nic. Jen občas nějaké bublinky nebo tiky. Furt čekám, kdy přijdou kopance.....ach jo! Jinak 173cm a 76kg.
Na kopance máš ještě spoustu času.
Jinak já vyloženě kopance třeba necítila nikdy. Malej se spíš boulil a převaloval, ale rozhodně mě nikdy nějak nekopal. Byl celkem pohodové dítě už v břichu a zůstalo mu to. ![]()
POhyby jsou jako když jedeš autem a někdo Tě zezadu kope do sedačky ![]()
Já cítila jako prvorodička první pohyby okolo 18-19 týdne. Bylo to takové jemné šťouchnutí a pohyb v bříšku zvláštní. Určitě to poznáš
, je to moc hezké ![]()