Nedaří se mi skončit s kouřením během těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
5.12.11 09:03

Poradte prosim...

Dobrý den prosím o radu…čekám miminko 11tt své dítko už ted miluji,hladím si bříško ikdyž vlatně ještě nemám jaké,ale trápí mě dvě věci…už několik let kouřím a vím,že ted to ubližuje mému miminku,ale nedokážu ani tak přestat..obdivuji maminky-vášnivé kuřačky které dokáží ze dne na den kouřit..mě to prostě nejde :-( nedělá mi to už dobře,ale prostě se mi nedaří přestat :-( a tak ráda bych s tím něco udělala…další problém je asi muj strach…sem poseroutka a bojím se i odběru krve a už ted v 11 tydnu přemýšlím nad porodem..spíš mám strašný strach z toho všeho..když všude čtu jaké bolesti u porodu žena prožívá,jak si nemuže po porodu sednout,lehnout,sex ji bolí několik měsícu pote,bolestivé stříhaní a šití,koukala jsem na ruzne videa a nejsem si jista zda to zvladnu…na miminko se moc těším nejraději bych těch 9 měsícu přeskočila..rozhodla jsem si male nechat ač vím,že to nebude med protože jsem a budu na vše sama…je ze vztahu nevztahu a otec ho odmíta,ale i přesto ho už ted miluji jen mam panickou hruzu z těch všech bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20040
5.12.11 09:08
nikysek1 píše:
Dobrý den prosím o radu…čekám miminko 11tt své dítko už ted miluji,hladím si bříško ikdyž vlatně ještě nemám jaké,ale trápí mě dvě věci…už několik let kouřím a vím,že ted to ubližuje mému miminku,ale nedokážu ani tak přestat..obdivuji maminky-vášnivé kuřačky které dokáží ze dne na den kouřit..mě to prostě nejde :-( nedělá mi to už dobře,ale prostě se mi nedaří přestat :-( a tak ráda bych s tím něco udělala…další problém je asi muj strach…sem poseroutka a bojím se i odběru krve a už ted v 11 tydnu přemýšlím nad porodem..spíš mám strašný strach z toho všeho..když všude čtu jaké bolesti u porodu žena prožívá,jak si nemuže po porodu sednout,lehnout,sex ji bolí několik měsícu pote,bolestivé stříhaní a šití,koukala jsem na ruzne videa a nejsem si jista zda to zvladnu…na miminko se moc těším nejraději bych těch 9 měsícu přeskočila..rozhodla jsem si male nechat ač vím,že to nebude med protože jsem a budu na vše sama…je ze vztahu nevztahu a otec ho odmíta,ale i přesto ho už ted miluji jen mam panickou hruzu z těch všech bolesti

snaz se to omezit hm???to koureni treba si zlom cigaretu a vykur jen pulku nebo ten zbytek a neboj jsme zeny a vse zvladnem a pockej az prcka uvidis na ultrazvuku prestanes se bat hm???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.12.11 09:12

S kouřením neporadím… pokud ani miminko není dostatečná motivace - poraď se s doktorem třeba ještě :think:

Bolesti - no, stejně se jim nevyhneš. Čím víc budeš ve stresu, tím víc a déle to bude bolet… Koukat na videa nemá smysl, jako rodící žena tu budeš vnímat naprosto jinak, budeš plná hormonů…
A není pravidlem, že ty bolesti musí být šílené, že tě střihnou (mě sice jo, ale vůbec jsem to necítila), po porodu samozřejmě nějakou dobu trvá, než se zahojíš… Ale mebylo to nic, co by bylo nějak šíleně bolestivé a nesnesitelné a docela se těším, jestli ještě někdy prožiju porod, ten pocit, když se miminko narodí :srdce: je nejkrásnější na světě. A odběru krve se bojím taky :P

Spíš si čti nějaké hezké popisy porodů, třeba porodů doma, ty většinou bývají krásně popsané, studuj, co uleví od bolesti, najdi si dobrou porodnici, předporodní kurz nebo třeba i dulu.
Strach z neznámého je normální, ale nějaké extra stresy a hrůza ti můžou porod fakt prodloužit a znepříjemnit.
Občas vzpomeň i na miminko, jak ho to tam vevnitř mačká a ono chudák nemá tušení, co se děje=) Ty aspoň víš, proč to bolí a že brzo už nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
5.12.11 09:16

já tedy nevím,ale nevidím jiný nejlepší důvod přestat kouřit než máš teď… byla sem celkem silný kuřák a ihned jak jsem se dozvěděla , že jsem těhotná přestala jsem…bylo to hrozný, ale nejde o tvé zdraví ale o toho prcka přeci…zkus to úplně, pár dnů bude asi krušnejch ale uvidíš, že za chvíli si ani nevzpomeneš…Mě se teď cigarety hnusí a smrdí mi to…Jinak porod je fakt strašnej, nebudu ti říkat že ne, první týdny jsem se zařekla, že už nikdy …a teď postupem času si říkám, jaká to byla vlastně taková zvláštní svým způsobem pěkná bolest…myslím to tak, že je to prostě krásný porodit prcka, i když to bolí…spousty ženských to zvládlo, tak neboj, ty určitě taky…a v dnešní době utišovacích prostředků a epidurálů se nemusíš vůbec bát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.12.11 09:19

:hug: vůbec není čeho se bát :hug: fakt ne,hele za mě-nástřih jsem necítila vůbec,šití taky ne protože to už jsem měla princeznu u sebe :srdce: čistě porod taky nebolel :nevim: nejhorší byly kontrakce před no,neříkám,že to nebolí,ale…za ten uzlíček to fakt stojí a teď když o tom přemýšlím-dneska jsou to přesně 3 týdny tak to ve finále fakt nic nebylo :hug:
s tou krví-já omdlívala jen jsem viděla jehlu :poblion: ale mám mutaci a musím si denně píchat injekci do břicha :zed: dělal to přítel než jednou prostě nebyl doma a já si to píchnout musela,byl to boj ale ďobla jsem se a od tý doby v poho,píchám si sama,jen na odběrech pravda musím koukat na druhou stranu,protože krev mi vadí pořád :poblion:
s tím kouřením,co takhle zainvestovat do elektronický cigarety :think: můžeš si koupit i beznikotinové náplně ;) nejlepší by teda bylo s tím seknout úplně,ale sama vím jak je to těžký :zed: ale jde to ;) stačí,že ten zázrak uvidíš a cigáro zahodíš věř mi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.12.11 09:25

jo jo vím je to veliký duvod přestat…bohužel mám k tomu blbé prac.podmínky a nemam dost pevnou vuli…nedela mi to dobře proto jsem to také dost omezila tak zvladnu přestat i uplne snad :-) vždy jsem si říkala,že až jednou budu čekat mimi přestanu z minuty na minutu,ale ouva není to tak snadné jako si to říct…byla jsem ted také dost ve stresu,protože tatínek miminka ho odmítá a nechal mě v tom samotnou..no a ostatní nějak dopadne..prostě mam odjakživa strach z bolesti a opravdu koukat na internetu a hledat mi to asi spíš zhoršilo…asi to také budu vnímat jinak až ucítím první kopaneček,bude to mít podobu miminka ač můžu říct,že už ted tu černou tečku miluju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.12.11 09:25

kamarádka je a byla silný kuřák. Při prvním těhotenství vydržela 2 roky nekouřit, pak začala znovu. Při dalším těhu kouřila - omezeně a holka teď máá šílené problémy když je nachlazená - dokonce byla v nemocnici. Je pořád nachlazená a jak začne kašlat, tak ví, že pojedou opět do nemocnice. Dr jí říkal, že na to mělo vliv i její kouření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
5.12.11 09:27

Řešila jsem stejnej problém. Něveděla sme jak přestat. Doktor mi řikal ať ale nepřestávám naráz, tak sem to hned radikálně omezila a to na jednu slinku denně. Pak sem si začla číst články o tom co se s miminkem v bříšku děje,když koouřím a udělalo se mi ze sebe tak zle jak vlastně můžu dopustit aby se mu tam kvůli mě dělo to co se děje, když sem přece jeho máma mam ho chránit a ne mu takhle ubližovat. Kouřit sem tedy přestala v 13tt a to během 3 dní. Z 20 cigaret za den na 0 a to sem taky kouřila dlouho, jak fabrika a myslela sem si že nikdy nepřestanu. Ale povedlo se. Zkus si o tom taky něco přečít ;) třeba to s tebou pohne stejně jako se mnou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.12.11 09:28

Ono i ten konec těhotenství je značně nekomfortní, takže možná docela budeš za porod i ráda, protože za pár dní/týdnů ti bude mnohem líp než v 9. měsíci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
5.12.11 09:44

Ahoj. s tím kouřením- ač nekuřák, ale chápu tě. Zkus se poradit s doktorem, nebo třeba i některé lékárny poskytují poradenství. Zkus to omezit. Postupně snižovat ten počet, nebo jak ti někdo psal- zlom ji. Ale nekuř tu druhou pulku bez filtru. Kuřák je často víc závislý na rituálu kdy cigaretu kouří - u kafe, na uklidnění, při nudě. Zkus se zamyslet a vymyslet, čím bys to kouření mohla trochu nahradit :palec:

A bolest při porodu? Jasně, že to bolí, je to porod. Ale není to nic, co bysme jako ženy nezvládly! Od toho jsme na světě, rodíme už od opic a zvládáme to. A zvládneš to taky. A je fakt, jak psala pipet - ke konci těhotenství, kdy se už nemužeš hýbat a jsi těžká se na porod budeš těšit :-) a i na kulíška :palec: Ty hormony při porodu hodně udělají, proto třeba to šití nemusíš ani moc cítit. A nástřih mě trochu štípl, ale nic hroznýho. Hlavně musíš myslet na to, že je to přirozený a že to všechno je tu proto, abys měla svoje miminko! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
5.12.11 10:00

ahoj, neboj, to zvladnes :hug: :hug: :hug: ja se pri prvni taky silene bala, ale jak uz tady psaly holky, to miminko za to stoji. ja jsem rodila pred 6ti tydny, a uz ted mi ten porod tak hrozny neprijde, byla jsem hodne sita, ale nejhorsi byl jen prvni tyden PO, pak uz celkem pohoda.
s tim kourenim-zkus to omezit, urcite to neni idealni reseni, ale je to lepsi nez s tim vubec nic nedelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
5.12.11 10:02

Ahojky, no myslím, že když už čteš o porodech a děsí tě to, tak si přečti, jak cigarety mouhou ublížit miminku, třeba tě to nakopne :nevim: Ale jinak nevím, jak poradit, já jsem nekouřila skoro nikdy, občas jsem si dopřála doutníček, když jsem začala chodit s přítelem, tak jsme si společně sem tam dali cigaretku, ale hned jak jsme se dohodli, že se začneme snažit, tak jsem přestala kouřit úplně a přítel to hodně hodně omezil. Koupil si kvůli nám i elektronickou cigaretu, která aspoň nemá ty hnusné výpary.

Co se týká porodu. Nemám ho za sebou, ale moc se na něj těším. Před otěhotněním jsem si taky četla všechny ty katastrofické příběhy o bolestivých dlouhých porodech, o potratech, o mrtvých dětech :roll: Jo, třeba jsem z toho byla smutná, ale pořád jsem to brala tak nějak přirozeně. Pak jsem objevila 2 čárky na testu a najednou to na mě všechno spadlo 8o Několik týdnů jsem pořád žila s tím, jak je to všechno strašné, měla jsem noční můry…

Nečti to! Najdi si deníčky, co vypadají pozitivně a nejlepší je číst si konce, kdy píšou, že i přes velkou bolest pak najednou cítíš obrovskou úlevu a najednou máš v náruči nový život a víš, že za tu všechnu bolest to stálo! Už jsi přece maminka a to je ta nejkrásnější životní role :palec:

A holky, co už mají odrozeno, to píšou krásně - je to jediná bolest, která za to na světě stojí. Já jsem třeba migrenička a mám třeba týden v kuse migrénu, kvůli které nemůžu dojít ani na záchod a pak musím trávit den v nemocnici na kapačkách, aby mi ji zastavili, vždycky mám deprese a říkám si proč? Proč tím člověk musí trpět, bezdůvodně a bez šťastného konce :nevim:

Těš se na nový život, na každý ultrazvuk, kdy uvidíš to svoje štěstí jak roste, jak mu tluče srdíčko, na první pohyby… :srdce:
nikysek1 píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

Ahoj, s kouřením taky neporadím, jsem nekuřák.

Ale co se porodu týče, jak už bylo řečeno: bolí to, ale ženská to zvládne. :kytka: Kdyby to bylo všechno kolem rození tak hrozné, tak by jsme byli všichni jedináčci a žádná mamina do toho nešla znovu. Záleží, jak snášíš bolesti, každá to máme jinak. Rodila jsem vyvolávaně velké miminko, kontrakce bolely, ale nic co by se nedalo zvládnout. Neměla jsem žádný tišící prostředek ani epidurál. Šití mě třeba nebolelo vůbec a to jsem měla poranění velká a šili mě dlouho. Zkrátka každá jsme jiná, každá máme porod jiný a stejně tak pocity. A jak už bylo řečeno, na konci se na ten porod budeš těšit. Příroda to má dobře zařízené. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594

¨Já jsem taky kouřila, a to tak že dost, 8 let a vždy jsem siříkala, že přestat mě donutí jen dítě. A taky že jo. Omezila jsem to na 5 denně a pak jsem onemocněla, bolesti v krku a kašel mě donutilipřestat uplně. A i když jsem byla první 2-3 týdny dost nervozní a občas jsme bojovala, teď už je to mnohem lepší. Jde to, musíš to ale zkoušet různými způsoby. „Mě to nejde“ není žádný důvod :-)jde to, a ty musíš bojovat. Kvůli miminu, aspoň to opravdu omez třeba na půl cigarety, cigaretu denně.
Já se porodu ještě nebojím a věřím, že se ho bát není potřeba, čím víc se bojíme, tím je to podle mě pak hoprší. Porodní videa a fotky nesleduju, nedělá mi to dobře, informace nějaké nasávám, ale o ošklivých dlouhých nebo špatných porodech zásnadně nečtu. Porodily miliardy žen, poriodíme i my, nežijeme v rozvojové zemi, porod v našich podmínkách je bezpečná věc ( a argumenty s lékařema na prd neberu, nechci se strašit :-)) Jsi bjovnice, že do toho jdeš sama,hlavně se NEBOJ, škodí to miminku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472

já v těhotenství taky nepřestala kouřit, dokonce mi doktor řekl, ať nepřestávám, jen omezím.. tak jsem se dostala tak na 2-3 denně.. s krví ti neporadím, nedělá mi dobře :mrgreen: porodu se děsím možná ještě víc než ty.. už proto, že tam budu sama a mám strach, že se na mě nebudou brát ohledy, jsme taky bez tatínka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí