Nedaří se mi skončit s kouřením během těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
160
5.12.11 10:23

s tím kouřením taky moc neporadím,při prvním těhu jsem to z 20 omezila na pět,ale nedokázala jsem přestat,nemám vůbec silnou vůli,teď to řeším podruhý a už zase omezuju a doufám,že se mi z toho udělá tak blbě,že to prostě zahodím a už se jich netknu! Malej když se narodil tak kvůli mému kouření neměl ani 3kila,naštěstí to hned dohnal,ale ze začátku jsme byli taky často nemocný,zaplať pánbůh,že se to vše spravilo! Z krve mám panickou hrůzu a ve 23 letech jim tam u toho i brečím :mrgreen: a z porodu jsem měla tak šílenej strach,že jsem nemohla ani spát a hle,za dvě hodinky od odjezdu do porodnice byl malej na světě a samozřejmě jediné co mě fakt z celého porodu bolelo,byla jehla s kanylou do hřbetu ruky :D i u většiny mých kamarádek to bylo: čím větší strach před,tím úžesnější porod, a ty co se na něj celou dobu těšili a myslely jak bude v pohodě,teď říkají už nikdy víc,takže myslím,že strach je určitě namístě :D moc ti držím palečky ať máte s miminkem jen krásné zážitky a vše v pohodě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
5.12.11 10:34

Já kuřák byla, a prostě jsem přestala. ještě teda dáááávno před těhotenstvím. Ale chápu, že se tohle se lehce říká, páč jiného zlozvyku jsem se nevzdala ani v těhu - kafe. Silné kafe. A občas dvojky vína. :oops: :oops: :oops:

Faktem je, že kouření bude mít na zdraví miminka vliv. Více či méně mu prostě to zdraví poškodíš. Takže je to prostě na tobě. Měla bys to zkonzultovat se svým lékařem a … co k tomu dodat.

Co s etýče porodu, poprvé jsem se strach neměla vůbec. A právě proto, že jsem si nastudovala spoustu literatury a cítila se být připravená. Chodila jsme na cvičení, kde byly i přípravy, na miminko jsme se těšili. Že to nedopadlo úplně ideálně … prostě i když právě po první zkušenosti jsem se na druhý porod právě netěšila, nebyl to důvod, abych druhé dítě na svět nepřivedla.

Co se týče odběrů krve - hele, já bych nemohla být feťák. Já mám tak šílený žíly, že sestřičky v biochemický laborce po několika neúspěších volaly vedoucí, aby to zkusila nabrat sama. Několikrát se mi stalo u mé lékařky, kde si berou krev samy sestřičky, že mi jí prostě nenabraly. A to nejenže z podloktí, ale z hřbetu ruky, kde se píchá právě těm, kterým to nejde v tom klasickém místě. Na porodním sále mi museli píchnout dětskou kanylu, protože běžná „velikost“ mi žíly roztrhala. To tě straším, viď? Ne, chci ti říct, že když já jdu na krev, tak mně to opravdu bolí a odcházím jak když se ze mně tu krev fakt snažili vymlátit, kolik mám modřin :-)))) A to prostě normální není!!! A mimochodem, řekli mi i na transfůzce, kam jsem chtěla chodit darovat krev, že tohle nee :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: … A to jsem fakt chodit chtěla … přeze všecno tohle … a já, asi ve všem, já nemůžu mít nic standardní a klasické, takže já jsem brutální výjimka i co se týče odběru krve :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

To dáš!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
5.12.11 12:15

Chudák dítě, nejen že bude žít v neúplné rodině, ale navíc mu jeho matka huntuje zdraví od samého začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.12.11 12:19

Mysli si co chceš…myslím si,že jsem učinila správně a to,že ho otec nechce za to nemužu…vím to kouření je chyba a také se s tím snažím ze všech sil něco dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
5.12.11 12:24
nikysek1 píše:
Mysli si co chceš…myslím si,že jsem učinila správně a to,že ho otec nechce za to nemužu…vím to kouření je chyba a také se s tím snažím ze všech sil něco dělat..

on se musí najít vždycky někdo, kdo si musí rýpnout, to hoď za hlavu. To kouření není správný a to víš sama a snažíš se bojovat. Že je otec s prominutím blbec, s tím nikdo nic neudělá. A je pořád lepší otce nemít, než mít nějakého tyrana, co bude dítěti dokazovat, že ho nechtěl 8) Ségra je taky sama a stěžuje si, že nemá chlapa, akorát když musí tahat kočárek :lol: Jinak to zvládá super a dítko určitě nestrádá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.12.11 12:25

Navíc pokud mimi otec nechce mám ho k sobě připoutat řetězama?mám milující a báječnou rodinu a vím,že ty zafungovali perfektně a ve vším mě podpoří a pomůžou…ano trápí mě,že otec o mimi nemá zájem,ale co nadělám jen sem se přesvědčila,že existují i muži kteří se ve 30 letech zachovají jako srab a nechají v tom ženu úplně samotnou :-/ věř,že mě to mrzí,ale tajně doufám,že se to během par měsíců změní a on sve rozhodnutí snad změní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
5.12.11 12:29

Nikysku,
ja te chapu, taky jsem nedokazala prestat kourit, proste jsem to omezila, co to slo. A nebylo to o tom, ze bych prcka nemela rada jako ostatni. proste to bylo silnejsi, nez ja.
Prcek se narodil uplne zdravej i bez zloutenky a 2 dny pred terminem, ve dvou letech ma za sebou za cely zivot jedno nachlazeni s teplotou a chytrej je jak opice (to pisu hlavne pro moralizujici supermatky).
Z porodu jsem taky mela desnou hruzu, ale ted zpetne vidim, ze kdyz to prezili ostatni a prezila jsem to i ja, prezijes to taky. Necti o tom clanky, nekoukej na videa, akorat se nervujes (i kdyz, chapu te, byla jsem stejna :o) )
A preju ti, at se najde jinej tatka, kterej vas bude mit rad oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
5.12.11 12:29
honeymoney píše:
Chudák dítě, nejen že bude žít v neúplné rodině, ale navíc mu jeho matka huntuje zdraví od samého začátku.
:roll: trochu přestřel ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
5.12.11 12:35
Nainuva píše:
honeymoney píše:

Proč přestřel? Pochopim, že někdy to prostě není ideální, otec nemá zájem ať už z jakéhokoliv důvodu, to zakladatelka nemůže ovlivnit. Ale to kouření ovlivnit může, ale místo aby na sebe byla přísná, hledá pro sebe omluvy. Ona huntuje svému dítěti zdraví a je to čistě na ní. Nikdo jiný za ní kouřit nepřestane!!!
Může se bát lecčeho, může mít strach při koukání na videa na internetu (všichni máme strach o zdraví své a dítěte), ale nemůže si omluvit kouření během těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
5.12.11 12:41
honeymoney píše:
Nainuva píše:
honeymoney píše:
Proč přestřel? Pochopim, že někdy to prostě není ideální, otec nemá zájem ať už z jakéhokoliv důvodu, to zakladatelka nemůže ovlivnit. Ale to kouření ovlivnit může, ale místo aby na sebe byla přísná, hledá pro sebe omluvy. Ona huntuje svému dítěti zdraví a je to čistě na ní. Nikdo jiný za ní kouřit nepřestane!!!
Může se bát lecčeho, může mít strach při koukání na videa na internetu (všichni máme strach o zdraví své a dítěte), ale nemůže si omluvit kouření během těhotenství.

honeymoney,
zakladatelka nechtela soud, ale radu.
Verim, ze ty jsi dokonala matka.
My ostatni si o svych nedostatcich popovidame a poradime si a budeme se je snazit prekonat. Mezi sebou. Bez vas dokonalych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.12.11 12:42

Nevidím důvod proč by to bylo špatné z neúplné rodiny?myslím,že je lepší milující matka a rodina pokud se otec nedokáže zachovat zodpovědně…vlastně bych ani s otcem nebyla…pokud mě žádá o potrat a pote o zapření otcovství a bere,že já jsem mu zničila život?to dítě by bylo chudinka kdybych s ním zůstala…na potrat bych nešla snad nikdy ač těžko říct když je člověk v jiné situaci…bráška je vymodlenej a má sval.dystrofii tak už proto se těším víc a víc když mi doktor řekne,že je vše v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
5.12.11 12:43
honeymoney píše:
Nainuva píše:
honeymoney píše:

Tak sis mohla odpustit tu poznámku o neuplné rodině. :nevim: Zakladatelku to taky trápí. Kouření beru, je to špatný. Ale umím si představit závislost. A stejně lékaři doporučují přestávat v těhotenství pomalu a vyhnout se absťáku :nevim: třeba to zakladatelka zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.12.11 12:45

Honeymoney- chápu je to také názor,ale také se stím snažím něco dělat…bohužel jako nekuřačce ti asi nevysvětlím,že hold každému nejde přestat lousknutím prstů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.12.11 12:48

Nainuva- děkuji za pomoc…samozřejmě i s negativníma názorama počítám…myslím si,že to,že jsem na mimi zůstala sama není ostuda…je takových spousta a zvládla to…i mladší jak já :-) spíš to beru jako ostudu toho muže,že se takto zachoval :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
5.12.11 12:52
nikysek1 píše:
Nainuva- děkuji za pomoc…samozřejmě i s negativníma názorama počítám…myslím si,že to,že jsem na mimi zůstala sama není ostuda…je takových spousta a zvládla to…i mladší jak já :-) spíš to beru jako ostudu toho muže,že se takto zachoval :-/

i negativní názor se dá napsat slušně :roll: mě pak mrzí, že kolikrát kvůli takovým rýpalkám holky z diskuzí odchází :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí