Nedaří se mi skončit s kouřením během těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
586
5.12.11 12:53
nikysek1 píše:
Honeymoney- chápu je to také názor,ale také se stím snažím něco dělat…bohužel jako nekuřačce ti asi nevysvětlím,že hold každému nejde přestat lousknutím prstů..

Já jsem právě bývalá kuřačka a vím, že je zatraceně těžké s tím přestat. Ale také vím, že to není nemožné, a že když máš správnou motivaci, dokážeš to.
Tady jde o to, že v životě se děje spousta věcí, který člověk nemůže ovlivnit, ale kouřit nemusíš, to ovlivnit můžeš - máš to ve svých rukou. Mně osobně žádná útěcha a podpora od okolí od kouření nepomohla - o tom to není. Je to jen o tvém rozhodnutí.
Zahoď ty cigarety, máš šanci přestat. Třeba si řekni, že když to nevydržíš, zase po porodu/kojení začneš a těš se na to, ale teď to udělej to pro své dítě a zvyš mu šanci na zdraví.
A tu poznámku o neúplné rodině si zase moc neber, nebylo cílem ti tím ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
5.12.11 13:00

Tak já jsem kouřila krabičku denně asi 8 let. Ale hned jak jsem otěhotněla tak jsem přestala ze dne na den. A už jsem až doted nezačala. Je to 3 roky a je mi ůžasně. Mě pomohlůo když mi doktor vysvětlil že by mohlo být mimčo těžkej alergik, mít problémy s dýcháním , výživou hrozí i předčasnej porod , nízká porodní váha atd. Vím že je to těžký ale zase abys byla mimoa měla abstinenční příznaky to je myslim horší. Kup si nějaký ty slimky co maj malej obsah dehtu a lightky . Hlavně nekuř žádný šmejdy to by fakt mohl bejt průser nikdo neví co tam je. Chod na čerstvej vzduch . Neboj když budeš opatrná mimču nic nebude :mrgreen: A porod není tak hroznej . Podívej se na mě budu rodit potřetí :mrgreen: bolí to ale není to taková hrúza věř mi taky jsem docela pošuk. Bude to dobrý .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.12.11 13:05

motivace to je veliká a taky sem napsala kouřím a trápí mě to…místo každé krabičky denne jako dřív ted radeji jdu a koupím něco pěkneho pro mimi :-) navíc mám mizernou práci a 48 kč hrubeho na hodinu a nakoupit vše pro mimi co potřebuje…ty peníze za cigarety jsou ted jako je vyhodit z okna…raději pěkný hadřík pro mimi než to vyhodit za cigerety :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
5.12.11 13:19

Na jednu stranu honeymoney trošku přestřelila, na druhou stranu je pravda, že přesně tohle by tě mohlo donutit přestat :) Když už ti to samotné nejde, a necítíš se třeba blbě před sebou samou, tak se můžeš cítit blbě, když čteš nebo posloucháš takové příspěvky :) hm? Někdy to ti rypáci myslí dobře :) I když s tou neúplnou rodinou to opravdu byla podpásovka, protože osobně tohle si přečíst, tak se v tom stavu, v jakém zakladatelka musí být, složím a jdu si zapálit :D

K tématu :) Bývala jsem kuřačka-ani silná ani slabá.. Přes den tak akorát, večer u vínečka dost :( a vedle sebe jsem měla dost silného kuřáka.. Při prvním těhu jsem nedokázala přestat, protože to bylo pořád nejisté, a byla jsem z toho nervozní, do toho problémy v práci, doma, s rodinou, nešlo to! A těhu bylo biochoecmické. Při druhém těhu jsem to okamžitě omezila! Omezila jsem to na mentolky a lehké cigarety a na co nejmenší množství. Od více lidí jsem slyšela, že se nemá přestat okamžitě-hrozí potrat.. A věděla jsem že stejně nedokážu přestat ze dne na den. Postupně jsem to omezila na cigárko s manželem venku-pro něj to bylo těžší než pro mě, byl to prostě náš zvyk :) A pak jsem jednou byla doma a dopoledne nekouřila, tak jsem si řekla, že už přece nemá smysl si jít zapalovat. A tak jsem zkončila :D první dny ok, sem tam přišla chut, ale nic tragického.. Horší je to v zakouřené hospodě-kam samo chodím vyjimečně za přáteli, ale jak dlouho cítím kouř, dostanu chuť. Přiznám se-porušila jsem a jednou jsem si dala (spíš z trucu, že si zapálil manža, který kvůli nám nakonec taky přestal).. A popravdě? Cítila jsem se strašně kvůli mimču, a kvůli tomu, že když mě někdo uvidí, hned mě odsoudí, stejně jako bych i já asi odsoudila kouřící těhuli.. Tak jsem zbytek nechala vyhořet a od té doby odolávám, dokonce se mi to hnusí. A to mám půl krabičky na nočním stolečku :D Myslím si, že je to stokrát lepší prostě jednou zkončit, než říct si-dnes si dám poslední!!! to je totiž to nejhorší :D
Omlouvám se, že jsem se rozepsala, ale vím, jak moc je to těžké, a třeba ti to nějak pomůže :)
Jinak, mám panickou hrůzu z braní krve a jehel celkově-o porodu nemluvím… Bohužel jsem po tatínkovi zdědila trombofilii, takže jsem musela na krev při zjištění těhu, pak znovu, protože jsem měla podezření na mimoděložní, pak na trombofilii-tam mi udělali modřinu, týden na to na gyndu, tam mi píchla do modřiny a udělala hematom a týden na to na screening… A řeknu ti, dá se na to zvyknout :D Teď mám chvíli klid, doufám :) a před porodem a po porodu si budu muset píchat každý den na ředění krve-sama :D a co nadělám :) nic! A porod? Samo nekoukám na videa! Čtu zřídka.. Dřív jsem odcházela jak se o tom někdo začal bavit. Od té doby, co vím, že mě to nemine, to neřeším :) nějak to dopadne, nejsem první ani poslední a když to zvládli jiní :) Ale taky jsem cíta, a jak vidím někde potrat nebo si o něm přečtu, hned hysterčím, takže-NEČTI!!! když víš, že tě to znepokojuje, tak to nedělej a mysli jen na to pěkné! Užívej si těhu, poslouchej třeba srdíčko, koukej na fotečky, čti si jak mimi roste, plánuj výbavičku, koukej po kočárcích :)))
A tatínek? :( je mi to moc líto. Někdy chlapi potřebují víc času na vstřebání zodpovědnosti a dělají opak, než by se od nich očekávalo. Třeba si to uvědomí a bude to v pohodě, a pak se budete těšit společně… (jak dlouho o tom ví?) A když ne, pěkně se vyfikni, namaluj, usmívej se, pozvi ho na kafčo a tam ho s úsměvem pošli do prdele, protože takový hňup ti za to nestojí!!! Najde se určitě někdo lepší!
Přeji jen štěstíčko!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.12.11 13:46

Ví to asi přes měsic…jo třeba se k tomu postaví a aspon trochu pomůže :-) kočarek na ten radeji nekoukam-utikala bych ho koupit :-) a tak nejak vse si nakupuji od začatku vzhledam k tomu,že toho je dost a plat je opravdu mizerny :-/ tkz v 11 tydnech mam už snad mimo kočarku,drogerie,lekarny a plinek snad uplně vse :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.12.11 14:20

Ještě bych chtěla poprosit o jednu radu ač vím,že je to do jiné disuze,ale vy už můj příběh znáte :-) co se stane když otec odmítá otcovství a řekl,že vše zapře v ničem mi nepomůže a platit nebude?nechci po nem aby si mě vzal nebo semnou žil,ale nepřijde mi fer neuvést otce když ho malé má a přijít o penízky pro mimi na ktere nárok má :-/ a pokud nevíte náhodou nač bych jako matka samoživitelka dřív zaměstnaná na částeč.uvazek 4000 kc hrubeho-nač mám vše narok?nechci někoho odrbavat to rozhodně ne,ale neumím si představit ze 7600 kc mesicne platit 6tis.najem a živit sebe a mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.12.11 14:43

Ahoj, mě se nepodařilo přestat kouřit ani při jednom těhotenství. Prostě ten rituál, jsem natom psychicky závislá, fyzická závislosti jsem se již zbavila. Je to ale naprd, člověk otom pořád přemýšlí, necítí se dobře, strach o miminko. Byla bych fakt ráda, kdyby se mi to podařilo, ale bohužel… Jen dodám, obě děti týden po termínu, první 3950g, druhé 3770g. Obě zdravé, nemarodí.
Porodní příběhy, časopisy tipu maminka radím nečíst :)

A i jako samotná matka to určitě zvládneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
6.12.11 12:43

Jestli si kouřila několik let před tím, něž si otěhotnila, tak ani extra přestávat nemusíš, ba naopak, dítěti ublíží daleko víc tvůj absták po cigaretě, než samotná cigareta. A nezapomeň, že nikotin ve tvým těle je, i kdyby si kouřit přestala. Jsou případy, kdy i doktor samotné těhulce přestat kouřit zakázal. Já se přiznávám, taky jsem si v těhotensvtí občas tu nějakou cigaretu dala a mám naprosto zdravou krásnou holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
6.12.11 13:04

Diskusi jsem nepročítala, nicméně já přestala kouřit, když jsem se rozhodla, že dítě chci a budeme se snažit. Zahodila jsem všechny cigarety, chodila jen do nekuřáckých restaurací a okolí poprosila ať přede mnou pokud možno nekouří a rozhodně mi cígo nenaízejí. Nakonec to šlo líp než jsem si myslela. Co se týká porodu tak věř, že hormony udělají své a není to taková hrůza jak se občas popisuje. Samozřejmě jsou vyjímky, ale myslím, že když to zvládla taspousta žen před tebou tak to zvládneš taky musíš si jen věřit a myslet pozitivně. Přeju hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
6.12.11 13:17
hmvpapir píše:
Jestli si kouřila několik let před tím, něž si otěhotnila, tak ani extra přestávat nemusíš, ba naopak, dítěti ublíží daleko víc tvůj absták po cigaretě, než samotná cigareta. A nezapomeň, že nikotin ve tvým těle je, i kdyby si kouřit přestala. Jsou případy, kdy i doktor samotné těhulce přestat kouřit zakázal. Já se přiznávám, taky jsem si v těhotensvtí občas tu nějakou cigaretu dala a mám naprosto zdravou krásnou holčičku.

hm, a já zase celý život chodím na červenou a zatím mě nic nepřejelo, takže pohoda, choďte taky :roll:.
mně tohle chlácholení „já taky kouřila a mám zdravé dítě“ opravdu vadí, i když chápu, že to těhotné, které kouří, chtějí slyšet. ale kouření v těhotenství prostě nebezpečné je, o tom není pochyb. navíc případné problémy se mohou projevit i později (to samozřejmě nikomu nepřeju).

na to přestávání s kouřením rozhodně nejsou názory lékařů stejné. moje doktorka naopak říká, že čím dříve žena skončí, tím lépe, protože miminko má mnohem větší stres z matčina kouření (dusí se), než z její případné abstinence. tento názor sdíli např. lékaři z porodnice u apolináře, stačí se podívat na poradny na stránkách www.porodnice.cz.

myslím, že zdraví vlastního dítěte je opravdu silná motivace přestat s tím, tak zakladatelce přeju, ať to zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
6.12.11 13:28
Dujana píše:

hm, a já zase celý život chodím na červenou a zatím mě nic nepřejelo, takže pohoda, choďte taky :roll:.
mně tohle chlácholení „já taky kouřila a mám zdravé dítě“ opravdu vadí, i když chápu, že to těhotné, které kouří, chtějí slyšet. ale kouření v těhotenství prostě nebezpečné je, o tom není pochyb. navíc případné problémy se mohou projevit i později (to samozřejmě nikomu nepřeju).

na to přestávání s kouřením rozhodně nejsou názory lékařů stejné. moje doktorka naopak říká, že čím dříve žena skončí, tím lépe, protože miminko má mnohem větší stres z matčina kouření (dusí se), než z její případné abstinence. tento názor sdíli např. lékaři z porodnice u apolináře, stačí se podívat na poradny na stránkách www.porodnice.cz.

myslím, že zdraví vlastního dítěte je opravdu silná motivace přestat s tím, tak zakladatelce přeju, ať to zvládne.

Já netvrdím, že to dítěti nemůže uškodit. A 100 lidí i 100 doktorů a tím 100 názorů. Ano, když budu kouřit denně několik cigaret, tak to je nebezpečné. A riskovat může jen blázen. Ale dát si oobčas 1 cigaretu nebo občas sklenku vína nebo piva… To je jedno…každá matka má své svědomí a nikdo z nás nemá právo soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
6.12.11 13:29

Take nesmíme věřit všemu, co se kde píše… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
6.12.11 13:42
hmvpapir píše:
Take nesmíme věřit všemu, co se kde píše… ;)

jistě. ale rádi uvěříme tomu, když nám někdo například řekne, že není dobré přestávat hned, že ;-).
ty stránky, které jsem zmínila, nejsou jen takové „tlachání“, odpovídají tam porodníci, pediatři a další lékaři od apolináře.

no, je to jedno. souhlasím s tím, že každá matka má své svědomí… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
6.12.11 13:49

Ja kourila do 4 mesice a taky si to omlouvala tim ze doktori rikaji to a tam to:( v duchu jsem vedela ze je to pítchovina ( pardon)

Ted jsem v devatem mesici a nekourim, a to jsem byla silny kurak( 10 let krabicka denne)

Stydela jsem se sama za sebe, ze nemam tu vuli kvuli mimnku prestat!!!!

Koureni v tehu neomlouva nic:( vim to!!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
6.12.11 13:51
Janichka píše:
Ja kourila do 4 mesice a taky si to omlouvala tim ze doktori rikaji to a tam to:( v duchu jsem vedela ze je to pítchovina ( pardon)

Ted jsem v devatem mesici a nekourim, a to jsem byla silny kurak( 10 let krabicka denne)

Stydela jsem se sama za sebe, ze nemam tu vuli kvuli mimnku prestat!!!!

Koureni v tehu neomlouva nic:( vim to!!!! :mavam:

Tak to jsme na tom podobně, až na to, že už těhotná nejsem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí