Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat. Byla jsem cca ve 13tt na prvotrimetrálním screeningu a vyšel v pořádku - negativní. Teď jsem 16tt a byla jsem ještě na tom trripl testu - teď musím 14 dní čekat na výsledky. Myslíte si, že je ten trriple test vůbec k něčemu ještě dobrý, když jsem podstoupila už ten první. A je možné, že by vyšel špatně, když je ten první dobrý. Díky za rady ![]()
Mě vyšly testy ve 12 tt naprosto v pořádku.Tripply už vyšly špatně.Honili mě po vyšetřeních a chtěli abych podstoupila odběr plodovky.Ten jsem odmítla.Myslím si,že by se dělat neměly.Zbytečně to přináší nervy,nic jiného ![]()
AnnaP píše:
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat. Byla jsem cca ve 13tt na prvotrimetrálním screeningu a vyšel v pořádku - negativní. Teď jsem 16tt a byla jsem ještě na tom trripl testu - teď musím 14 dní čekat na výsledky. Myslíte si, že je ten trriple test vůbec k něčemu ještě dobrý, když jsem podstoupila už ten první. A je možné, že by vyšel špatně, když je ten první dobrý. Díky za rady
Ahoj Ani ![]()
Mně říkala doktorka v nemocnici, že nejpřesnější testy jsou ty ve 12tt a když je podstoupíš, tak už nemusíš na ty v 16týdnu, že jsou mnohem méně spolehlivé než ve 12 a příjdou už jí zbytečné ![]()
Já byla také na prvotrim. a lékař mi pak už triply nedělal, že prý je nesmysl potvrzovat více spolehlivé testy méně spolehlivýma. Takže já na triplech vůbec nebyla.
No právě, že to slyším všude, že ty trriple testy jsou už na prd…jenže moje doktorka to bohužel dělá. Mám z toho teď hrozný stach…nechci aby mi vyšly špatně - budu pak šíleně na nervy…
ale pořád se utěšuji tím, že ty první testy mi dopadly výborně tak už to snad bude dobré…
Taky jsem byla na NT a vzhledem k tomu, ze vysel negativni, uz mi sam nedoporucil tripple, ze vychazi falesne pozitivne.
Prvotrimestrální screening mi vyšel negativní, takže na triple testy ani amnio nepůjdu. Můj doktor na triple testy neposílá, pokud vyjde prvotrim. scr. negativní. ![]()
To mě štve že mi to ta dr udělala.tak snad to vyjde negativní. a co kdyby to vyšlo pozitivní co se pak dělá? hned se odesílá na ten odběr plodovky nebo se ještě ten test opakuje? odběr plodové vody bych totiž nechtěla… ![]()
Já myslím, že by tě poslali na amnio. ![]()
Triple testy vychází dost často falešně pozitivní. Proto od nich doktoři ustupují (pokud byly těhulky na prvotrim. scr. a vyšel negativní).
Ahoj,mě vyšly testy ve 12tt negativní,ale ty triple testy mi už vyšli špatně.Pozvali si nás na genetickou konzultaci,kde se vyptali,jestli nemáme v rodině nějaké postižení,srovnali výsledky s těmi z 12tt a doporučili nám podrobný UTZ.Taky jsem se bála,aby mě nenutili do odběru plodovky,ale naštěstí ne.Na UTZ jsme byly dokonce dvakrát,ale nikde nic nepotvrdili,věřím tomu testu z 12tt,že je všechno v nejlepším pořádku.Tak ať ti vyjde i ten Tripl dobře a nemáš zbytečné starosti ![]()
Barusak78 píše:
Já byla také na prvotrim. a lékař mi pak už triply nedělal, že prý je nesmysl potvrzovat více spolehlivé testy méně spolehlivýma. Takže já na triplech vůbec nebyla.
U mě to bylo taky tak.
AnnaP píše:Žádné vyšetření není povinné. Ona ti neřekla, že ti bere krev na triply? Mohla jsi odmítnout. Ale teď už se nedá nic dělat. Ale můžeš odmítnout cokoliv dalšího tj. včetně amniocentézy. Ale snad to dopadne dobře.
To mě štve že mi to ta dr udělala.tak snad to vyjde negativní. a co kdyby to vyšlo pozitivní co se pak dělá? hned se odesílá na ten odběr plodovky nebo se ještě ten test opakuje? odběr plodové vody bych totiž nechtěla…
Jojo to já jsem věděla, že mi bere krev na trriple testy ale vůbec jsem nevěděla, že je tam riziko negativního výsledku - to mi řekla, až dnes a teď si o tom čtu a docela mě to děsí a mám strach… ![]()
Ahoj já právě z tohoto důvodu tripple testy odmítla. Můj dr. je normálně dělá ale řekla jsem mu, že je nechci a respektoval to. Nedovedla jsem si představit, co bych dělala kdybych měla NT negativní a tripply pozitivní.. Takže jsem se spolehla na prvotrimestrální screening a ušetřila jsem si spoustu nervů..
Já měla screening v 12tt naprosto ukázkový, negativní a tripply v 16tt lehce sníženou jednu hodnotu. Musela jsme na genetickou konzultaci a pak na odběr plodovky, který jsem nakonec odsouhlasila a teď sjem za to teď ráda. Plodovka vyšla v pořádku a já si teď s klidem užívám zbytek těhulkování. Ten stres ale nikomu nepřeju. Kdyby se mi to stalo příště, tak už mě to asi tolik nerozhodí.