Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
pandora píše:
V pohodě vždyt je to každého věc. Já byla na triplech už potřetí a vždycky mi vyšly dobře. Nemyslím že vycházejí tak často špatně. Jsou tu i případy kdy právě triply odhalily roštěpovou vadu a NT ne. Tak proto no. Psala to tu holčina. Možné je všecko.
Mě doktor v nemocnici na screeningu řekl, že studie pokazují to, že pokud vyšel screening negativně a triple pozitivně, tak ani v jediném případě se neprokázalo, že by se screening spletl. Vždy to dopadlo dobře.. tak nevím.. já bych tomu věřila..
Jí vyšel negativně ten screening také ale triply špatně tak šla na plodovku a tam přišli na ten roštěp páteře . Šla na ukončení těhu . Žádný testy nejsou 100% to je až porod.
Platili jste někdo za přítomnost otce u prvotrimestrálního screeningu? Já dnes ano, a dost mě to překvapilo.
Aktivka píše:
Platili jste někdo za přítomnost otce u prvotrimestrálního screeningu? Já dnes ano, a dost mě to překvapilo.
Neplatila
, dr. mi vzdy sama nabidne aby prisel manzel na kukacku v terminu utz, to slysim prvne ![]()
Aktivka píše:
To se nedivim, že tě to překvapilo asi, abyste moc nevykoukali ten monitor, ne?
Já tedy chodim do soukromý ordinace a těhotenství mě bude stát 8 000,– je to dost, ale zase musim uznat, že ordinace je jak ze žurnálu, příjemná sestra i doktor, perfektní péče (až moc se mi zdá viz. triple testy).
Ne neplatili to jsem ještě neslyšela
to je síla. Já na všecky testy teda chodim na soukromou kliniku ale tohle bych jim asi ani nezaplatila.
Aktivka píše:
Připadá mi to nefér
Platila jsem 1400Kč + 100Kč ( za přítomnost otce ) + 100Kč ( za jednu fotku ). Doklad jsem ale dostala jen na 1400Kč.
Hlavní je ale, že miminko je v pořádku. Řekli nám na 99% i pohlaví.
Já Aktivko platila taky 1400 Kč, ale přítomnost otce byla v ceně a i fotečky byly v ceně.
Ahoj, dovolím se s vámi podělit o žážitek
. Dnes jsem šla sdělit lékaři že odmítám jít na triple test, no můžu říct, že jsem ho málem křísila
.
Prý to snad ani nemůžu, tak jsem ho přesvědčila, ře fakt můžu, a že jsem si volala i do Prenatalu Brno, a že mi řekli, že fakt nemusím. No přemlouval mě dost, docela jsem nechápala…a musela jsem podepsat že odmítám tento test.
Takže tak, no. Aspoň si teď v klidu porostu do toho „velkého“ ultrazvuku.
Alka píše:
Ahoj, dovolím se s vámi podělit o žážitek. Dnes jsem šla sdělit lékaři že odmítám jít na triple test, no můžu říct, že jsem ho málem křísila
.
Prý to snad ani nemůžu, tak jsem ho přesvědčila, ře fakt můžu, a že jsem si volala i do Prenatalu Brno, a že mi řekli, že fakt nemusím. No přemlouval mě dost, docela jsem nechápala…a musela jsem podepsat že odmítám tento test.
Je neskutečný, jak si lékaři myslí, že pacienti jsou ovce, které jim veškeré informace zbaští, na všechny testy půjdou a podobně.
Jako v diskuzi o nemocenské v těhotenství
Spousta žen si myslí, že na to prostě musí přistoupit, že MUSÍ když to doktor řekne. Nemluvím o případech, kdy je to prostě nutné z hlediska zdraví, o tom to tam nebylo…
Pan doktor se určitě vztekal, protože díky Tobě přišel o vykázaný úkon = penízky… a Tobě
za odvahu a vlastní rozhodnutí! Při druhém těhu na ně taky nepůjdu…
holky a máte zkušenost s odmítnutím plodovky?J8o tom hodně uvažuju ale tak nějak se bojím že doktor pak bude jen hnusnej že mu díky mě nespadne pár tisíc navíc do kapsy…
Alka píše:
Ahoj, dovolím se s vámi podělit o žážitek. Dnes jsem šla sdělit lékaři že odmítám jít na triple test, no můžu říct, že jsem ho málem křísila
.
Crystal87 píše:
holky a máte zkušenost s odmítnutím plodovky?J8o tom hodně uvažuju ale tak nějak se bojím že doktor pak bude jen hnusnej že mu díky mě nespadne pár tisíc navíc do kapsy…
a tobe plodovka hrozi?
Tak to je celkem zajímavý, že v Apolináři to už nedělají. Jsou celkem pokrokový to musim uznat. Já tam byla na operaci s tim myomem a chodim tam ještě po konizaci děložního čípku a musim tedy uznat, že jejich metody jsou dost odlišný od ostatních (původně jsem chodila na Homolku - ale to už bych se dětí nedočkala vůbec). Jinak můj gynekolog je z Motola a je dost mladej tak jsem tak nějak předpokládala, že taky pojede podle posledních trendů. To si mě celkem potěšila. Já taky než se k něčemu rozhodnu to je každých 5 minut jinak
a věkem se to zhoršuje…