Malé mimi má 2,5 kg

471
6.12.11 10:27

male mimi

ahoj, u nas vcera proplakane dopoledne-Mudr.se nelibilo malo pohybu pri mereni ozev a na UTZ zjistila ze maly nepribira a neroste-takze urychlene do nemocnice jestli se nejedna o nejakou rustovou vadu nebo co…tam sami mili doktori vse premerili a konstatovali ze ikdyz jsem 37tt tak maly je proste 36tt hlavickou a briskem dokonce 35tt ale ze se mu u me dari a je dobre vyzivovany, jen proste nepribira…ma 2,5kg a je podle nich donoseny, takze velka uleva ze je vsechno v poradku…jeste si delali legraci ze proste kazde mimco nemuze byt 4 kilove atd…pokud neporodim, tak za tyden opet kontrola ale uz v porodce…moje Mudr.se k porodnim cestam opet nevyjadrila-bez CS,jen „cipek dobry“, ja nemela chut se vyptavat a ficela jsem co nejrychleji do te nemocnice (tam me znovu vnitrne nevysetrovali)…takze takove stresove pondeli to bylo :,(…mate nektera taky podobnou zkusenost?…jen si rikam, ze kdyz je maly tak maly tak abych neprenasela…tesila jsem se ze treba porodim pred Vanocema (TP 26.12)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1937
6.12.11 10:33

Ahojky, já zkušenost nemám, ale vedle mě ležela v porodce holčina, které vyvolali porod, ptz se jim holčička zdála malá a špatně vyživovaná. Takže vyvolali porod ve 38tt a ejhle, nebyla až tak malinká, jak si podle ultrazvuku mysleli. Nakonec vážila 2600 g a bylo to donošené a zdravé miminko. Žádné strachy, pokud váží alespoň 2500 g tak se není čeho bát a miminka s takovou porodní vahou se považují za donošené :kytka: :kytka: :kytka:

Jinak váha miminka nemá vliv na termín porodu, tak se neboj, důvod k přenášení to není, ale taky se to tím nevylučuje

Příspěvek upraven 06.12.11 v 10:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
6.12.11 10:34

Mně ve 39tt v porodnici po UTZ řekli, že mám málo plodovky a dítě je dle tabulek o 3 týdny menší, prý má sotva 2,5 kg a že je nutné, abych už tam zůstala do porodu. Ležela jsem 3 dny na rizikovém odd. a chodila jsem x-krát denně na monitory a až třetí den mi udělali SC. Kluk měl nakonec 3 kg a 47 cm :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
6.12.11 10:37

Jinak přenášet tě určitě nenechají, pokud je dítě špatně vyživované. Mně furt říkali, že venku mu bude lépe než v břiše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
6.12.11 10:47

zkušenost mám, v 37tt mě v poradně v nemocnici strašila doktorka vývojovou vadou (přitom do té doby všechny UZ naprosto OK) a hnala mě do rizikové poradny, malá měla odhad 2000g, termín jsem měla 24.12…nakonec vše v pořádku, holčička se naroila 12 dní po termínu s váhou 2780g, byla dsrobeček, ale neměla být po kom obr, takže žádné strachy, jsou i prťavá miminka ;)

• Citovat
  • Upravit
24798
6.12.11 11:10

Ta měření jsou všechna plus mínus 14dní, plus mínus půl kila…
Nestresuj se, choď na kontroly, oni si tam mimčo pohlídají.

Vnitřní vyšetření je stejně už zbytečné, nález nic nevypoví o datu porodu, až to bude, tak to bude.
Třeba pod stromeček=) nebo novoroční miminko… ty termíny a měření jsou prostě orientační.
Určitě to bude v pořádku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
6.12.11 11:12

Ahoj, měla jsem to v těhu podobné. Porad mě strasili, ze je miminko mensi nez by melo byt. Hlavne neodpovidalo brisko. (tam byl rozdil 14 dnu) merili mi prutoky pupecnikem a ve zprave vzdy napsali hranicni, ale vic se to neresilo. Syn se narodil tri dny po terminu, porod se rozbehl sam a maly mel miry 49 cm a 2880g. Rekla bych, ze normalni miminko. :D :mrgreen: narodil se zdravy. :srdce: já i partner jsme mrnavi a stihli, tak si myslim, ze je to proste tim. Niceho se neboj, kdyby bylo neco opravdu spatne, uz by te jinak honili.
nemyslim si, ze by velikost ditete musela mit vliv na prenaseni.

• Citovat
  • Upravit
3544
6.12.11 11:23

ja jsem mela miminko mensi o 2tydny a kdyz mi to poprve na ultrazvuku rekli, vytrestila jsem oci, ze boze, to je jako vyvojove pozadu??? doktorka mi odsekla, ze co bych jako chtela, kdyz sama jsem houzvicka......nikdo to neresil, proste to znamenalo, ze budu mit mensi miminko, pri porodu doktor rekl, ze jsem mela malou placentu…na prenaseni to podle me vliv nema, a misto 3,5kg miminka se ti narodi miminko s porodni vahou 3kg…dulezite jsou prutoky, jak je miminko vyzivovane :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
6.12.11 12:11

Mě kvůli tomu vyvolávali porod v 38. týdnu. Nakonec 1960g. Během pár týdnů všechno dohnala a ve 3 měsících byla i o otrochu větší než ostatní mimča. Zjistilo se to asi dva týdny před tím. Pokud se rozhodnou pro vyvolání, nic si z toho nedělej. Pokud je malá placenta, pak je miminku venku líp. Není důležitá ani tak váha miminka jako právě týden, v kterém jsi. 38. týden se bere jako donošené mimiko. Což už u tebe je. Takže orgány a všechno je dostatečně vyvinuté :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.11 12:15

Mě den před 1.porodem odhadem řekli 3,3 - 3,5 kg. Malá se narodila druhý den a porodní váha 3,95 - spletli se o 0,5kg. Manžel si pak dělal srandu,co že jsem obědvala.
Pokud Ti v nemocnici řekli,že je vše v pořádku, snad je. Měli by tam mít citlivější a přesnější přístroje než DR. v ordinaci - SNAD.

Jinak termín 2.porodu jsem měla 21.12, na kontrole 20.12.dopoledne mi Dr.řekl,že to vypadá,že budu rodit až tak na vánoce,že nic porodu nenasvědčuje. A 21.12 v 3.30 bylo mimi venku. Ještě se Dr. smál,že mě tam tak brzo opravdu nečekal.
24.12 jsem šla domů.

• Citovat
  • Upravit
9066
6.12.11 14:10

Ja jsem rodila 37+6 a Zuzka mela 2,59 kila. A taky byla stale mensi nez tabulky (na konci uz se ji u me asi moc nedarilo). Do porodnice jsem jela kvuli praskle plodove vode, takze si holka umela rict, ze chce ven. Treba to budes mit podobne ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
6.12.11 15:24

Vůbec se nestresuj, já vím, jak se to říká, ale naprosto vím, jak ti je, protože jsem měla naprosto to samé :) doktor mi 2× posouval termín dozadu a dozadu.. už si ze mě dělali srandu, jestli porodím vůbec letos :) a jak jsem se mu připomněla, jakto že mi ho pořád posouvá, tak si uvědomil, že malá vlastně neroste :( taky jsem byla vyjukaná, začala jsem panikařit. Přijali mě do nemocnice, kde mi kontrolovali 3X denně ozvy. strašili mě, že malá bude mít jestli s bídou 2500 a to jsem byla 37tt. Nakonec měla hezkých 2700 a je zdravá a má se k světu. Neboj, všechno bude dobre :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
6.12.11 17:56

Ahojky.
Taky si myslím že se nemusíš tím trápit.
mě zjistily že mám těhu cukrovku a taky toxoplazmozu my zjistily během těhu.A ke konci vysoký tlak 170/na 100.
týden před porodem na ULT 38.tt měl malí 2600.g a moje máti se přímo zhrozila že to bude šílenej drobek a stále o tom mlela že mě dala šíleného brouka do hlavy že jsem se bála že bude drobek.
Ale r říkaly abych se tím netrápila.
A v ten porodu si mě nechaly v porodnici že to druhý den vyvolají ten den na ULT měl 2900.gbyla jsem 39.tt+4.tt
malí se narodil z váhou 2750.g a 47.cm.
I když byl menší více jsem si ho užila ale rostl jak z vody že už máme 2.roky a je z něj velikej kluk :dance: .
A taky je zdraví :potlesk: a to je hlavní. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
6.12.11 21:49

Ahoj … moje malá se narodila v 37+3, zcela přirozeně, bez vyvolávání, bez SC. Měla jenom 2330g, 43cm :-( akorát se pak po porodu ještě trochu zhubla, tak jsme byly v porodce 10dnů, dokud neměla aspoň to co při narození, aby nás pustily domů.
dodnes je to drobeček, ale úplně zdravá, veselá, čilá :-) takže se určitě neboj! všichni nemůžou mít krásných 3500g … :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Did
405
7.12.11 07:28

Ahoj,
já byla shodou okolností taky včera na UTZ v 36.tt a malý měl 2500g, což mi přišlo normální - přesně podle tabulek na internetu - ale jen do té doby než mi kolega z práce řekl, že jejich mimčo má v 34.tt dle UTZ 3200-3400g! Tak nevím… jestli v tom může hrát roli i genetika - kolega a jeho žena jsou oba vysocí, mohutní. Každopádně si říkám, že lepší je rodit menší mimi než 4kg obříka.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí