Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám takový problém,jsem ve 38tt a od dnešního rána mě pobolívá v podbříšku , jako při MS , a sem tam je to tak silná prudká bolest,že mě to nutí si rychle sednout, nebo když jdu , tak se musim něčeho chytit.
Jsem z toho taková nesvá , vubec nevim co to je.
Poradí mi někdo???
To myslíš vážně tenhle dotaz nebo si děláš srandu??? Popadni tašku a jeď do porodnice.
Já bych ted asi taky neváhala a jela směr porodnice , byt i za cenu , že to je falešný poplach.
pokud nejsi druho a více rodička, tak bych rozhodně nikam nejezdila a čapla hodinky a změřila si dobu mezi jednotlivými kotrakcemi. Neboj oni ze začátku moc nebolí ale bude hůř. Porod to klidně být může a zřejmě i bude, tak si dej vanu, nebo horkou sprchu a pokud bolesti přetrvají a budou míň jak po 5 minutách tak se odeberte do porodnice. Já takhle při prvním porodu hopsala doma na míči cca 22hodin. No a klidně jsem mohla hopsat dál, neb se malý narodil až za 9hodin po příjezdu do porodnice.
Že by Albinka opravdu do té porodnice odjela, když se neozývá?
Nemyslím tím samozřejmě kvůli nějakému problému, ale už by to mohl být ten porod… ![]()
lacenka píše:
Neboj oni ze začátku moc nebolí ale bude hůř.
Holky, nestrašte chudáka, vždyť to každý má jinak. Mně tedy přišlo mnohem horší než kontrakce v břiše, že mě příšerně braly záda a celá pánev, jak byla holčička velká a cpala se tam, to fakt stálo za starou bačkoru
(A taky mi to rozhodně tak dlouho netrvalo, nějakých bratru čtyři pět hodin od chvíle, kdy jsem to fakt začala cítit - je to asi kus od kusu).
Nebo už je nakonec mimčo na světě? Zakladatelko, pak se ozvi!
Tak nějak podobně mi popisovala svůj druhý porod kamarádka. U prvního měla křížové bolesti a tak velké bolesti čekala i u druhého. Čekala, čekala, a nakonec to musela chudák odrodit v autě před nemocnicí za přítomnosti pouze manžela. ![]()
Zrovna včera jsme se o tom bavily - zážitek, na který její manžel jistě nikdy nezapomene ![]()
Ahoj holky , tak dnes v noci mě potkala to samé co Albinu,celý ráno jsem se rozmýšlela , jestli jet do porodnice , nebo ne , nakonec už to přítel psychicky nezvlád , v poledne naložil do auta a jely sme do porodnice.A co myslíte???NO PLANÝ POPLACH.
Zatímco jsem seděla v čekárně , tak bolesti odezněly.Abych pravdu řekla , tak už jsem celkem i chtěla , aby dnes byl už konečně DEN D.No jo no , tak hold za 14 dní ,snad
Jinak malej už má 3200g
Porod bude asi porádná fuška , nebo myslíte že to není zas tolik? ![]()
Kdyby to bylo dneska, tak dobrý, ale za těch 14 dní už to bude macek. A nezapomeň, že se odhad z ultrazvuku může splést až o půl kila oběma směry
. Já jsem si taky myslela, že rodím dítě plus mínus tří a půlkilové, a mělo rovná 4.
Kdyz nad tim tak premyslim , tak neni dulezitý kolik vazi ale ze je v poradku. ![]()
Oluscho,
Patrik se mi narodil přesně 38 + 0 a měl 3520g a 51 cm,fakt je že jsem ho rodila 22 hodin.Neboj,to zvládneš:-)
Martina + Patrísek,5 let
Oli planý výjezd mě mrzý, asi bych se taky už „těšila“ že to bude ono… No neboj až to přijde tak to určitě poznáš. A s váhou si starost nedělej, důležitý je obvod hlavičky a to měl můj synovec(3200g) a můj syn (3850g) ůplně stejný, takže spíš záleží ma té hlavičce, faldíky pak vyklouznou raz dva. Jo a obr gratulace k normální poloze miminka. Jak já ti držela palce…
lacenko,
oh děkuji za gratulaci.
Ani neviš jak jsem ráda , že se malej umoudřil ![]()