Neschopenka - vycházky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11966
17.1.09 14:20

neschopenka-vycházky

Ahoj holky,
nevěděla jsem, v jakém foru se mám ptát, tak snad mi někdo poradíte…

Mám nárok na neomezené vycházky při „rizikovém“???

Jak jste to měli vy?

Jen upřesním, že nemám žádné problémy, spíš jen kvůli práci…

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24016
17.1.09 14:22

Ze začátku jsem měla jen dopoledne a odpoledne, po 10tt mi to sestřička změnila na neomezené…

Ono záleží jakého máš dr. atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1546
17.1.09 14:26

Ahoj Adus, já jsem na nemocenské od 10tt kvůli vysokému tlaku (ale nemám prakticky žádné omezení) a pracuji v laboratoři takže jsem doma i kvůli práci. První měsíc jsem vycházky neměla, ale asi jen proto, že jsem si o ně neřekla. Pak jsem se zeptala a Dr. mi napsal 4h odpoledne jak jsem chtěla. A neomezené vycházky - co doktor to jiným názor. U mojeho doktora nic takového neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.1.09 14:51

Ahoj,ja mela taky vychazky 4hodiny denne.co doktor to jinej nazor.kamaradka mela celodenni.Ale myslim si ze to bude urcite odvysle taky od toho jakou vykonavas praci.Jinak mi doktor rekl ze kontroly po tehotnych nechodi leda ze by mela cestu kolem.Ale u me nebyla ani jednou.myslim si ze kvuli praci by jsi je dostat mohla na cely den pokud nemas jinej problem jak tady psala jedna ze ma vysoky tlak.Omlouvam se ale nepamatuji si jmeno ktera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
17.1.09 15:04

Ja mela 9-12 a 13-19 ale zalezi na tom kvuli cemu to rizikove tehu mas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
17.1.09 16:23

Já měla nemocenskou týden před nástupem na mateřskou (u předchozího těhu) a MUDr. mi dal vycházky od 8 do 12 a od 14 do 18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
17.1.09 17:32

Ahojky.

Tak já mám vycházky kvůli riziku - vysoký tlak, od 14-18 hod., a kdybych chtěla neomezené vycházky, tak mi dr. minulý týden říkala, že by to v loni nebyl problém, ale teď jak je od 1.1. nový zákon (nějaký o těch neschopenkách a nemocnosti) tak to nejde, no teda jde, ale musel by se psát jakýsi záznam atd. Takže to nedoporučuje. Ale sama mi říkala, že na těhotný nechodí ale člověk nikdy neví, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
17.1.09 18:01

Holky, děkuuji za příspěvky…

Já opravdu nemám žádný zdravotní problém… Jen bydlíme na vesnici a za 2 hod bych nestihla dojet ani na nákup, natož jet něco vybrat pro mimi… sice bydlím 50km od svého zaměstnání a ještě více od svého vedoucího, ale nikdy nevíte, zda se nechystá na nečekanou návštěvu, kor teď, když to může udělat snad kdokoliv výš postavený…

Tak 29. ledna uvidíme, co mi dr. dovolí a napíše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
17.1.09 18:11

Já byla doma na neschopence tak od 5tt , mám hodně vysoký krevní tlak,no a ze začátku byly vycházky 4 hod.denně a pak asi od 8tt jsem poprosila doktorku , jestli by to nešlo trochu změnit , tak jsem měla 8-18h , ale příznám se že já to moc nedodržovala a třeba jsem si i na dva dny odjela k rodičům . :roll: Ale kontrola mi ani jednou nepřišla :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
20.1.09 09:18

Ahoj, to je moje téíma dne, zatím jsem registrovaná v CAR. ale od 2O TT si musim najit gyn a o nemomezené vycházky bych velmi stála.

Podle zákona (nového i starého) o vycházkách rozhoduje pouze lékař a může ti dát klíďo neomezené. Ale někteří lékaři se z nějakého důvodu bojí a dávají omezené (možná na to dřív byly nějaké limity) a někdy se na tebe dost ošklivě utrhnou, když je chceš, obvykle si je nakonec nějak vydupeš (s tím, že jdeš sama s papírem na sociálku), ale vzbudíš tím zlou krev,

Já asi budu ztrapně obvolávat gyndaře a ptát se dopředu, jestli mi neomezené vycházky dají, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
8.4.09 18:28

:D Ahojky holky. Já jsem na rizikovém od 3 měsíce. Napsal mi vycházky od 8 - 17:00 hod. Když jsem jej minulý týden prosila, jestli by mi je posunul od 10 - 19:00 tak mi řekl, že o tom nerozhoduje už on ale SSSZ. Dal mi jakýsi formulář a zítra s tím jdu na sociálku. Prý záleží na nich jestli to povolý. Ale říkal, že nee. Tak jsem zvědavá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
8.4.09 18:46

Bohužel na tohle nárok nemáš. Je to jen na uvážení dr. a jeho vztahům se sociálkou. Nedá se odkázat na situaci s nákupy, protože jsi v režimu nemocná, tudíž nemá nárok na nic a kvůli tomu je doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
8.4.09 20:16

Ja jsem na nemocenské z důvodu, ze jsem chtěla.Vycházky prvních 14 dnů žádné, potom od 8-12 / 14-18, neomezené se nedaávají z toho důvodu, ze se v tom pak na sociálce zbytečně hrabou a otravují lékaře s dotazy a prokazování proč tedy neschopenka. Souhlasím s názorem Janine, ze je clovek sam proti sobe, kdyz chodi otravovat na sociálku, jestli může celodenně být mimo dům a obvolávat lékaře, jestli mi je dá mi přijde naprosto mimo mísu:-) sorry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
8.4.09 20:20

já byla na nemocenské od 22tt kvuli stahům dělohy a doktorka mi sama napsala neomezené vycházky, takže to bylo v pohodě :-))) asi opravdu záleží doktor od doktora, moje gyn na tohle byla celkem v pohode, dokonce mi hned od zacatku tehotenstvi porad nabizela, ze mi napise rizikovy (i kdyz mi vubec nic nebylo) kdybych chtela :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.4.09 20:31

Já jsem byla těhotná před 3 lety a na neschopenku jsem odešla cca 3 měsíce před termínem kvůli tomu, že jsem se bála střevní chřipky, která u nás ve škole řádila (jsem učitelka). Doktor mi napsal neschopenku a hned i neomezené vycházky a jen mi řekl, že toho nemám zneužívat (dodnes přesně nevím, jak to myslel). Po týdnu jsem si myslela, že se do školy opět vrátím, ale už jsem doma zůstala. Jestli je to tak možné i dnes nevím, ale doufám, že jo, protože po loňském neúspěšném těhu bych při dalším těhotenství asi chtěla spíš zůstat doma a pokud bych přitom nemohla chodit ven, asi bych se zbláznila (nehledě na to, že manžel naši dceru z jeslí vyzvedávat nemůže, protože končí mnohem déle než je pracovní doba v jeslích, a příští rok ve školce to bude ještě horší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí