Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.Já jsem měla na rizikovým vycházky od 9-18 h.Závisí na doktorovi,kamarádce dal vycházky jenom dopoledne…
Každý doktor to má asi jinak. Já byla na neschopence jen 6 týdnů (mezi rodičákem a mateřskou). Vycházky 4 hodiny. A kontrola mi přišla
Já to i dodržovala, jenže jsem musela pro malou do školky, je loudal a jí pomalu, takže jsem to třeba o 15 minut přešvihla. Výsledek byla kontrola a já doma nebyla. Naštěstí jsem se domluvila se zubařkou a v pohodě - nechtělo se mi na sociálce něco vysvětlovat.
Takže každý to má jinak ![]()
Ja dostala od tretiho mesice neschopenku az do konce na neomezenou dobu, dokonce jsem i vycestovala z CR, i kdyz vim ze se to nesmi… ![]()
Ahojky, Aduš, já měla vycházky neomezený. Ale asi to fakt dává každý doktor jinak
jj taky si myslim
moje kamaradka mela vychazky jako u normalni nemoci, a presto ze jsem jeji zamestnavatel byla ja, kontrolu jsem na ni neposilala a presto ji prisla i v tehotenstvi domu !
oni uz nevedi kam by chodily, na ty flakace kaslou a na tehulky jsou jak vysazeny ![]()
jestedka píše:
jj taky si myslim
moje kamaradka mela vychazky jako u normalni nemoci, a presto ze jsem jeji zamestnavatel byla ja, kontrolu jsem na ni neposilala a presto ji prisla i v tehotenstvi domu !
oni uz nevedi kam by chodily, na ty flakace kaslou a na tehulky jsou jak vysazeny
Ale kontrolu neposílá jen zaměstnavatel, sociálka má svůj vlastní program kontrol a ty na udání jsou v mizivým procentu.
Ahoj pracuji v organické laboratoři a jsem v 9 týdnu těhotenství,zaměstnavatl by mi měl najít náhradní práci protože pracuji s rozpouštědly,toulenem, chloroformem, aceton…a s jedy.Jenže prý pro mě žádnou jinou práci nemají,a doktor mi neschopenku nenapíše abych byla doma.Ráda bych dál pracovala ale ne v laboratoři kde dýchám škodliviny…Těhotenství prožívám ztěžka,jsem unavená,občas zvracím a motá se mi hlava,ale to je asi normální…Nevíte někdo co mám dělat?děkuju moc za odpovědi
Ahoj,
já jsem byla na neschopence 4 měsíce od půlky prosince 08 skoro do konce března 09 a vycházky jsem měla od 10 - 12hod. a od 14 - 18hod. Doktor mi řekl, že neomezené vycházky mi napsat nemůže, že to dříve šlo a nyní ne. Nějak jsem se v tom moc nepitvala, stejně jsem musela dva měsíce ležet s nohama nahoře a dodržovat klidový režim. Kontrola na mě nepřišla, ale na kamarádku přišla kontrola celkem 3×. ![]()
Ahojky,
tak já byla na rizikovém od začátku a měla jsem vycházky 8-10h a 14-16h
Dr. řikala, že kdyby mi dala neomezené, tak by to musela obhajovat před nějakou komisí
ale zároveň mi řekla, že kdyby mi přišla kontrola, tak mi potvrdí, že jsem byla u ní ![]()
ahojky,
když já jsem byla těhotná,tak jsem byla od 10tt na rizikovém a měla jsem ihned neomezené vycházky. Opravdu záleží na tvém doktorovi,ale můj mi říkal, že neomezené vycházky jsou v pořádku a kontroli se bát nemusím. Mimochodem, žádná mi ani nepřišla ![]()
No to je dobrý a nakupovat jí budou baby ze sociálky nebo snad vy? Ne všichni maji za zadkem arzenál babiček…ani ten chlap nemusí zvládat všechno. Holt když je člověk na nemocenský tak ho za to stát potrestá aby si to příště rozmyslel…
Denulenka píše:
Ja jsem na nemocenské z důvodu, ze jsem chtěla.Vycházky prvních 14 dnů žádné, potom od 8-12 / 14-18, neomezené se nedaávají z toho důvodu, ze se v tom pak na sociálce zbytečně hrabou a otravují lékaře s dotazy a prokazování proč tedy neschopenka. Souhlasím s názorem Janine, ze je clovek sam proti sobe, kdyz chodi otravovat na sociálku, jestli může celodenně být mimo dům a obvolávat lékaře, jestli mi je dá mi přijde naprosto mimo mísu:-) sorry
No tak to rozhodně neni mimo mísu…Např. když jste doma třeba kvůli tlaku tak nechápu proč by měly být vycházky omezeny. Manžela např. byli ze sociálky dvakrát zkontrolovat, jestli sedí se zlomenou rukou na zadku doma a necourá…Vyloženě mají jediný cíl, nachytat aby mohli odebrat nemocenskou. Pacient se stává rukojmím lékaře, který rozhoduje o vycházkách. Manžel měl dvě hodiny dopoledne a dvě odpoledne. Scháněli jsme nutně nový byt a manžel byl na nemocenské 5 měsíců. To se má náš osobní život uplně zastavit jen kvůli hloupým opatřením? Co se týče nemocných neznám žádné simulanty, zato znám mnoho takových kteří chodí do práce s chřipkou a horečkami. A co se týče těhotných, jsem přesvědčená, že každá těhotná žena by měla mít právo na nemocenskou dle toho na co se cítí. Ono cestovat přeplněnou MHD když se vám chce omdlít nebo zvracet opravdu neni příjemný zážitek a oficiálně na nemocenskou kvůli těmto potížím nárok nemáte…
Např. já mám tříleté dítě a jsem těhotná, je léto a nemůžu během čtyřhodinového bloku ani schánět v Praze výbavičku, když mi v tomto bloku malá navíc spí. Nebo to jí nemůžu vzít ani do ZOO, nebo zajet za příbuznými mimo město apod. Celé je to jen buzerace!