3.měsíc a létání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13114
17.1.09 12:12

3.měsíc a létání

Ahoj, příští týden mě čeká hodinový let letadlem. Jsem ve třetím měsíci a můj doktor mi řekl,že letět můžu, ale na internetu psali, že se do konce třetího měsíce nedoporučuje létat. Nevíte někdo, jak to teda je?? A jaké hrozí nebezpečí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1280
17.1.09 12:51

já teda v těhotenství nikam letadlem necestovala, ale četla jsem v knížkách že normálně létaz můžeš , že je pro tebe i pro miminko bezpečný.Akorát jednou v televizi jsem slyšela , že od určitého měsíce , to bych kecala jakého , už přepravní společnosti nechtěj brát těhotný ženy na palubu , ale to se tebe zatím určitě netýká. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.1.09 13:13

Letěla jsem někdy v 2.měsíci do Amsterdamu, takže délka letu obdobná, nic mi nebylo,jen jsem si tam koupila testy a několikrát testovala, zda hcg roste (ještě jsem nebyla u dr), na přelomu 3. a 4. měsíce do Benátek a v 5.měsíci do Londýna.

Nikdy mi nic nebylo, až let zpátky z Londýna byl děs, spadnul mi tlak tak, že jsem byla téměř v bezvědomí a ani jsem nebyla schopná to říct manželovi, protože jsem kvůli tlaku nemohla mluvit. Fakt hnus stav.

Pokud nemáš problém myslím se srážlivostí, nebo nějaký závažnější problém celkově při létání, tak se neboj. Jen počítej s tím, že v letadle je nižší tlak, takže ti může být na omdlení. Takže si po odbavení kup pití, pokud letíš se společností, která nedává občerstvení (my se SkyEurope) a kus čokolády.

A doporučuju pojistit, aby kdybys potřebovala, tak aby se ti to neprodražilo u doktora. A byla jsem připravená při sebemenším problému naklusat tam na pohotovost, k doktorovi, do nemocnice, naštěstí nikdy mi absolutně nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
17.1.09 14:18

ahoj derido, já jsem letěla v 8 tt. do Řecka a o týden později zpátky a úplně v pohodě, dokonce jsem se na to schválně ptala i dr. a ten mi to schválil a u takovéhle vzdálenosti to snad je dobrý.

Je to lepší, než se trmácet autem, tam by to byla docela dlouhá cesta. Tak přeju příjemný let. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
17.1.09 15:36

Ahoj, já teď v druhým těhu letěla v 8tt do Petrohradu a po týdnu zpátky a bylo to v pohodě. Můj gynDr. mi řekl, že pokud nemám nějaké problémy (krvácení apod.), není to v I. i II. trimestru nijak nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
17.1.09 16:28

Já co jsem četla, takže do 7. M je to OK, pak už přepravní společnosti standardně těhu nepřepravují. Já letěla v cca 2,5 měsíci těhu, konzultovala jsem to s MUDr. a říkal, že je to zcela OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
17.1.09 18:24

Díky za odpovědi, já ještě brouzdala po netu a tam se psalo, že je do třetího měsíce větší riziko potratu, ale nepsali tam proč. Tak snad vše proběhne ok, mám sice panický strach z létání, tak snad nebudu mimi moc stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
17.1.09 18:30

ahoj, ja som o miminko prisla…letela som 2× 2 hodinovy let pocas prvych 10t a na konci 10t som o to prisla…ale snad to nebolo lietanim, teda myslim si ze nie, ale urcite to neviem. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
17.1.09 19:09

Já mám jen perličku, prej do letadel neberou těhule před porodem, kvůli příp. předčasnému porodu. Že prej by pak dítě mělo národnost země odkud je matka, potom té země, nad kterou letadlo zrovna letělo a nakonec i země, které patří ta letecká společnost.
Ale nevím, jestli to není blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.1.09 19:41

Ahoj,
letela jsem nekdy v 7-8.tt a v 10. zpatky, do Rima ,a v podode. Problem se srazlivosti teda mam, ale to zjistili az ve druhym trimestru :wink: Pak jsem letela nekdy pred 20. a zpatky za tri tydny. Tusim, ze od 28., nekdy 34. muzou chtiti potvrzeni od lekare, a po 36 uz nemusi brat, ale zalezi i na spolecnosti, muze se to lisit.
To s obcanstvim bude jinak, zalezi, jak to se kterou zemi mame vyjednany :wink: Jde spis o to , ze po 36tt se porod da ocekavat a oni to v letadle neradi vidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
17.1.09 20:13

ahoj,
tak já jsem na konci 3. měsíce letěla do USA - bylo to v pohodě a pak v 6. do Anglie - taky dobrý.
Pokud nejsou nějaké zdravotní komplikace tak si myslím že by to neměl být problém.
 Pa,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky