Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
minulý týden jsem byla na odběru krve v 16tt.
Včera mi sesrta od gynekologa vzkázala po sousedce at přijdu v úterý znovu na krev…co všechno se z toho testu dá zjistit?je možné že zjistili chudokrevnost nebo diabetes?nebo testy slouží jen pro odhalení vývojové vady?pokud by odhalili vadu neměli by mě spíš poslat na odběr plodové vody a ne znovu na krev?pokud s tím máte někdo zkušenosti prosím napiště, děkuji.
Marsi píše:
Ahoj,
minulý týden jsem byla na odběru krve v 16tt.
Včera mi sesrta od gynekologa vzkázala po sousedce at přijdu v úterý znovu na krev…co všechno se z toho testu dá zjistit?je možné že zjistili chudokrevnost nebo diabetes?nebo testy slouží jen pro odhalení vývojové vady?pokud by odhalili vadu neměli by mě spíš poslat na odběr plodové vody a ne znovu na krev?pokud s tím máte někdo zkušenosti prosím napiště, děkuji.
V 16. týdnu se tuším dělají tripple testy. Být tebou, spíš si zavolám k lékaři a zeptám se přímo tam, proč je potřeba jít znovu na krev. Vzkazování přes sousedku je .. lehce neprofesionální:(
Já byla ne odběrech cca v 15 týdnu , a z té krve se myslim zjištuje tvá krevní skupina RH faktor , ten já měla negativní takže ve 34 tt znova na krev,no pak zjištovaly z té krve vady a víc už si moc dobře nepamatuju , každopadně diabetes asi ne , to by tě poslaly na glykemický test , nebo OGTT.Asi jsem ti moc neporadila , ale každopádně přeji at vše dopadne v pořádku a at jste ty i miminko zdravy. ![]()
Ahoj
Zvláštní, že to vzkazuje po sousedce, nemá na tebe telefon?
Hlavně se neděs předem.
Já byla na krvi v cca 15. týdnu na zjištění vývojových vad + před odběrem byl ultrazvuk. Pokud by byl výsledek pozitivní, posílají na další vyšetření a případně odběr plodovky.
Na mě si doktor bral telefon + já si tam měla volat pro výsledek za týden.
Třeba ti to taky jen zašantročili v laborce jako mě, taky jsem musela znova.
Držím palce ať je to OK
Marsi, já jsem například šla v těhotenství dvakrát po sobě na krev, protože sestřička omylem špatně vyplnila papír, co vše mají v laboratoři z krve zjistit a půlku věcí tedy nezjistili. Takže třeba to bude taky taková prkotina, kdyby to bylo vážné, nebude to přece vzkazovat po sousedce, si myslím.
Ahojky holky dne 10.10.2023 což je včera jsem byla na klinice Gennet v Liberci na odběru plodové vody měla jsem sebou přítele jako doprovod a braly krev mě i příteli teď mám klidový režim a čekám na výsledky které by mohly ty menší být už dnes vyšel my předtím z krve pozitivní výsledek podezření na downa 1:15 moc se bojím držím pěsti všem maminkám co mají strach aby to vše dobře dopadlo ![]()
@Mončičanda29 moc držím palce… Ale neboj se dopředu, velmi často vyjde krev s rizikem a z odběru už je to pak v pořádku ♥
@Lenkalin moc ti děkuji za podporu doufám že to bude v pořádku a přeji to i všem maminkám
![]()
@Mončičanda29 Já jsem měla riziko 1:6 a dobrý, jestli tě to trochu uklidní
. Moc držím palce 🍀
@Maybeanotherbaby Ježíš vážně to je ještě míň než máme my jsem ráda že vám to dobře dopadlo děkuji za uklidnění ![]()
@Mončičanda29 Dopadlo,všechny výsledky i následná vyšetření v pořádku a čekáme zdravou holčičku.
To samé přeji vám ![]()
@Maybeanotherbaby tak už vím výsledky je to v pořádku a čekáme také holčičku moc vám děkuji všem za podporu a všem přeji jn zdravá mimknka
![]()