Amniocentéza

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
210
16.1.09 10:42

Amniocentéza

Ahoj,
minulý týden jsem byla na odběru krve v 16tt.
Včera mi sesrta od gynekologa vzkázala po sousedce at přijdu v úterý znovu na krev…co všechno se z toho testu dá zjistit?je možné že zjistili chudokrevnost nebo diabetes?nebo testy slouží jen pro odhalení vývojové vady?pokud by odhalili vadu neměli by mě spíš poslat na odběr plodové vody a ne znovu na krev?pokud s tím máte někdo zkušenosti prosím napiště, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
16.1.09 10:49

Re: Amniocentéza

Marsi píše:
Ahoj,
minulý týden jsem byla na odběru krve v 16tt.
Včera mi sesrta od gynekologa vzkázala po sousedce at přijdu v úterý znovu na krev…co všechno se z toho testu dá zjistit?je možné že zjistili chudokrevnost nebo diabetes?nebo testy slouží jen pro odhalení vývojové vady?pokud by odhalili vadu neměli by mě spíš poslat na odběr plodové vody a ne znovu na krev?pokud s tím máte někdo zkušenosti prosím napiště, děkuji.

V 16. týdnu se tuším dělají tripple testy. Být tebou, spíš si zavolám k lékaři a zeptám se přímo tam, proč je potřeba jít znovu na krev. Vzkazování přes sousedku je .. lehce neprofesionální:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
16.1.09 10:51

Já byla ne odběrech cca v 15 týdnu , a z té krve se myslim zjištuje tvá krevní skupina RH faktor , ten já měla negativní takže ve 34 tt znova na krev,no pak zjištovaly z té krve vady a víc už si moc dobře nepamatuju , každopadně diabetes asi ne , to by tě poslaly na glykemický test , nebo OGTT.Asi jsem ti moc neporadila , ale každopádně přeji at vše dopadne v pořádku a at jste ty i miminko zdravy. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
16.1.09 10:57

Zavolala bych si, ale dneska neordinuje.takže až v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
16.1.09 16:46

Ahoj

Zvláštní, že to vzkazuje po sousedce, nemá na tebe telefon? 8O Hlavně se neděs předem.

Já byla na krvi v cca 15. týdnu na zjištění vývojových vad + před odběrem byl ultrazvuk. Pokud by byl výsledek pozitivní, posílají na další vyšetření a případně odběr plodovky.
Na mě si doktor bral telefon + já si tam měla volat pro výsledek za týden.
Třeba ti to taky jen zašantročili v laborce jako mě, taky jsem musela znova.
Držím palce ať je to OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
17.1.09 12:22

Marsi, já jsem například šla v těhotenství dvakrát po sobě na krev, protože sestřička omylem špatně vyplnila papír, co vše mají v laboratoři z krve zjistit a půlku věcí tedy nezjistili. Takže třeba to bude taky taková prkotina, kdyby to bylo vážné, nebude to přece vzkazovat po sousedce, si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.23 08:28

Ahojky holky dne 10.10.2023 což je včera jsem byla na klinice Gennet v Liberci na odběru plodové vody měla jsem sebou přítele jako doprovod a braly krev mě i příteli teď mám klidový režim a čekám na výsledky které by mohly ty menší být už dnes vyšel my předtím z krve pozitivní výsledek podezření na downa 1:15 moc se bojím držím pěsti všem maminkám co mají strach aby to vše dobře dopadlo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
11.10.23 09:09

@Mončičanda29 moc držím palce… Ale neboj se dopředu, velmi často vyjde krev s rizikem a z odběru už je to pak v pořádku ♥

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.23 15:04

@Lenkalin moc ti děkuji za podporu doufám že to bude v pořádku a přeji to i všem maminkám :srdce: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.23 22:34

@Mončičanda29 Já jsem měla riziko 1:6 a dobrý, jestli tě to trochu uklidní :). Moc držím palce 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.23 08:06

@Maybeanotherbaby Ježíš vážně to je ještě míň než máme my jsem ráda že vám to dobře dopadlo děkuji za uklidnění :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.23 11:16

@Mončičanda29 Dopadlo,všechny výsledky i následná vyšetření v pořádku a čekáme zdravou holčičku. :srdce: To samé přeji vám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.23 11:33

@Maybeanotherbaby tak už vím výsledky je to v pořádku a čekáme také holčičku moc vám děkuji všem za podporu a všem přeji jn zdravá mimknka :srdce: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí