Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky vše, tak dnes jsem si jen tak z hecu udělala těhotenský test. Již 4 roky se s manelem pokoušíme o miminko a ono nic. Mám 14 dní zpoždění a tak ve mě malej červíček hlodal, co když přeci. A ono opravdu. Test během dne okamžitě rozzářil dvě tlusté čárky. Jsem strašně šťastná a bojím se zároveň. Mohli by jste mi poradit kdy je nejlepší čas zajít k lékaři a také kdy berou kontrolní odběry krve. Nevím jaké přesně, ale je to moje fobie ![]()
Díky moc Lenka
Zajdi si tam kolem 7-8 týdne, aby bylo vidět i srdíčko a krev se bere kolem 10-11 týdne
Blahopřeju
moc děkuji
Celý den nejsem schopná nic dělat a připadám si jak v rauši. Mám to říct manželovi či né. On je totiž hrozná drbna a všem to hned vyslepičí. Bojím se to někomu říci dřív než po třetím měsíci. Moje švagrovka to tak poprvé také měla.Všem tu novinku oznámili a potom potratila. Ale za dva měsíce otěhotněla znova a mají krásnému klučínka.
Blahopřeji!!!!Je to různé u každého doktora. U toho mého jsem se objednala co nejdříve. Ten mě poslal hned na krev, aby zjistil hodnoty a pak mě teprve objednal na ultrazvuk. je to ale krásný pocit, vid? Úplně se mi to přehrává před očima
.
já byla poprvé cca v šestém týdnu, ale srdíčko ještě vidět nebylo a tak mě objednala za další týden, aby měla jistotu. krev nebrala, udělala rovnou UTZ.
Lenuš , my jsme to u prvního těhotenství řekli v cca 7 týdnu, ale chtěla jsem počkat dýl, jenže jsme měli jít do kolektivu, kde měl bratránek neštovice a nevykecala bych se. A ve druhým, teď jsme to řekli rodičům ve 14 týdnu a ostatním kolem 20 týdne a někdo to ještě ani neví
No a bylo to lepší, teď podruhý, říct to prostě později, no.
Kitty - ona Lenuš myslela krevní testy, asi né na HCG, ale jak se dělají ty první - protilátky, glykémka, HIV atd. ![]()
přesně jako kitty, já jsem taky šla v 6tt, ale na UZ byla jen malinká skvrnka, doktot zjistil, jestli se náhodou nejedná o mimoděložní těhotenství a objednal mě za dva týdny, kde už byl vidět malý mimísek. Krev mi brali v 10tt.
Jinak velká gratulace ![]()
Je to neskutečný pocit. 4 roky snažení,několik IUI a příprava na umělko. Stalo se to zrovna v měsíci který byl šílený. Moc práce, honění a rozčilování. Málo spánku a tak ani nevím jak se to stalo a kdy
Manželovi jsem to už řekla a skoro brečel, musela jsem teď počůrat ještě jeden a také to vyšlo pozitivně a to skoro okamžitě, manžel sledoval jestli to není slabší a to to šel pro jistotu zkontrolovat ještě do koše:lol: Zakázala jsem mu cokoliv někomu říkat tak snad to vydrží. Jen mě stále pobolívá v břiše, ale to k tomu asi patří co?
Kitty ano myslela jsem tyto testy. Mám strach z jehel. No když to bude jen jedna ampule tak to nějak vydržím ![]()
Ahoj, jak už někdo psal, ono to je dost na doktorovi, kam a kdy tě pošle. V prvním těhu mi doktorka řekla do telefonu, že když mám //, tak to asi těhotenství bude a mám přijít ve 12. týdnu. Dost mě to tehdy zarazilo, ale protože jsem byla v 7. týdnu, než jsem se jí vůbec dovolala, říkala jsem si, že mimoděložní už by se projevilo a nechala to být, potvrzení těhu z krve jsem si dělat nenechala, nějak mě to nenapadlo. Ono se pak ukázalo, že dr. má dosluhující utrazvuk, na kterém nemohla vidět před tím 12tt vůbec nic. Na krvi jsem byla tuším 3× nebo 4×, prvně po tom 12. týdnu krevní obraz, HIV, krevní skupina atd., pak tripple test někdy v 16. - 17., pak ještě jednou krevní obraz a nejsem si jistá, jestli mě pak hnali ještě jednou.
Teď jsem těhotná podruhé, na vyšetření u dr. (jiné) jsem byla prvně v 6tt a o týden později znovu (prvně ještě nebyla srdeční akce), pak po 14 dnech až do 12. týdne. Od té doby po měsíci objednává doktorka, ale na první velký ultrazvuk ve 13tt mě poslala do porodnice. Ale na krvi jsem nebyla ještě vůbec, mám jít příští týden (v 17tt) - najednou všechny věci, co jsem při prvním absolvovala nadvakrát, takže to asi bude jak u drákuly doma
.
Ahojky, tak jsem se dnes objednala k dr. a mám přijít v úterý. V sobotu to bude 14 dní od vynechání MS. Tak snad už bude něco vidět. Byť jen malá tečka
Dneska mám docela křeče v podbřišku při prudkých pohybech nebo při vstávání ale to je jistě normální. Zítra jdeme s manžou opět na běžky tak asi zvolním tempo
Říkám si že do těď jsem nic nevěděla tak proč bych to měla nějak měnit. Jediné co vím, že od včerejška nic natahám
![]()
Myslíte si že už by tam mohlo být něco vidět? protože jestli né tak budu zase více nervozni. Sakra asi jsem mi měla test udělat o týden později
, říkám si nemysli na to, ale ono to jaksi nejde
před dvěma dny jsem byla ve sladkém nevědomí a dnes už mi hlava šrotuje od rána co bude a atd. atd....... No vždyť to určitě znáte ![]()
Leňušo - září v září… Obrovská gratulace a i když jsem úplně jiný případ než ty (tlustice prostě náhodou) tak nám všem držím pěstičky ať se koulí jen slzičky štěstí. pobolívání bříška je normální, zvlášť u prvního těhu a až budeš chtít, tak se přijď pochlubit do září 2009. Určitě budou holky rády za každou prvotěhulko, neb zatím vedou „dvoumatky“… a já ![]()
Děkuji moc, asi jste mě holky těma těho hormonama nakazili přes monitor:-)