Inhalátor Ventolin a těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20296
14.1.09 10:19

Inhalátor Ventolin a těhotenství

Ahoj holky,

chtěla jsem se jen zeptat, která z Vás používá nebo používala na alergii inhalátor Ventolin…je možné ho používat i v těhotenství nebo je nějaká náhrada, nebo nic? člověk aby měl strach, aby se neudusil, pokud to není v těhotenství dovoleno… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
497
14.1.09 11:16

Ahoj Rybano, já používám celé těhotenství na astma Alvesco inhalátor.
Radši zajdi na plicní ať ti poradí vím, že něco se nesmí užívat.
Jinak je prý lepší užívat tyto inhalátory a předejít tím záchvatu, který by mohl miminku ublížit.
Přeji klidné těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
14.1.09 11:38

Ahoj, Alvesco jsem v těhotenství odmítla užívat, takže mi plicní lékařka doporučila Ventolin pouze při potížích. Ale je fakt, že mám jen slabé astma, takže jsem celé těhu nemusela užít vůbec nic ani jednou, zvládla jsem to bez léků. Myslím, že ten Ventolin je v pohodě, zajdi to zkonzultovat k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
14.1.09 12:58

Já byla na plicním právě kvůli těhu,začalo se mi hrozně špatně dýchat, jinak potíže žádné nemám, a napsala mi zrovna Ventolin. Tak je asi v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.1.09 14:28

Ahoj, Ventolin se v těhotenství může… Mám astma, takže zkušenosti mám. Hlavně je důležité při problémech s dýcháním něco užívat, aby mělo mimčo dostatek kyslíku. AHoj,M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
25.1.09 14:44

Mě alergoložka před těhotenstvím napsala Turbo haler, prý je Ventolin v nějaké horší skupině (skupiny ovlivňující těhotenství). Ve skupině A - žádné nebo téměř žádné účinky na dítě - prý není žádný lék na astma, ve skupině B je ten turbo haler a ventolin je ve skupině C.
Ale souhlasím s tím, že je lepší použít i třeba ventolin, hlavně, když mimčo netrpí nedostatkem kyslíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.13 19:56

Chci se zeptat zatím tady - ráno si zavoám na plicní.

Mám lehké astma. Pravidelně kontrolované na plicním, ráno a večer užvám Gionu Easyhaler. Teď jsem 23tt. Doteď zcela bez problémů, ale dcera dostala kašel a já to od ní chytla. V lékárně mi včera dali sirup stodal, ale teď večer mi to začalo jako sedat na prudušky, hůř se mi dýchá a teď večer jsem už musela opakovaně - asi 4× během dvou hodin - pouřít Ventolin Inhaler. Cítím, jak mi po inhalátoru buší srdce. A teď mám strach, jestli to nemůže ublížit miminku? Nemáte někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
308
20.11.13 20:12

Ahoj, taky jsem používala Ventolin v těhotenství. Když už jsem ho musela použít každou hodinu zašla jsem na plicní, dostala jsem seretide a ventolin jsem už od té doby nepoužila. Dr mi pak říkala, že mi v těle chyběl kyslík a že by bylo miminko přidušené kdybych nic nepoužívala. Takže mu určitě neublížíš, horší by bylo kdyby si se dusila…ale zajdi si na plicní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
20.11.13 20:18

Já taky užívala při potížích Ventolin. Po porodu jsem přešla na Seretide a bez něj bych se už asi neobešla, ani k němu nepotřebuji Ventolin.
@leona235 takže Seretide diskus se může i v těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
20.11.13 20:37
@Banny píše:
Já taky užívala při potížích Ventolin. Po porodu jsem přešla na Seretide a bez něj bych se už asi neobešla, ani k němu nepotřebuji Ventolin.

Jo jo, v půlce těhotenství jsem myslela že se asi udusím a doktorka na plicním mi dala seretide 500 a zabralo to hned a teď mi to snížila o půlku. Sice mi říkala, že někteří gynekologové to v těhotenství nechtěj ani vidět, ale že to mám používat, že miminku neublížím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
20.11.13 20:44
@Banny píše:

Me po potvrzeni tehotenstvi seretide vysadila, ze to pry neni dobre :nevim: Misto toho mi napsala neco jineho, ale ja uz jsem se tam pak nedostala, protoze jsem nemala zadne obtize, takze jsem ani nic neuzivala, jen obcas v sychravem pocasi prave Ventolin :pankac: Na to buseni srdce u Ventolinu pozor. Uz si presne nepmatuju co tam bylo u predavkovani, ale na plicnim me prave rikalnejky dusledek a bylo tam neco se srdcem. Taky si pamatuju, ze mi rikal 2vdechy jednou z 4 hodiny, vice ne…

• Citovat
  • Upravit
3396
20.11.13 20:51

@leona235 @Ms.Blueberry díky za odpovědi :kytka: Mně právě v těhotenství stačil jen ten Ventolin, ale moc často jsem ho nepotřebovala. Za celé těhotenství asi třikrát, protože jsem byla ve styku se psem u našich.
Po porodu se mi astma nějak rozjelo a alergoložka mi nasadila ten Diskus a bez něj bych asi umřela. Chtěli bychom do budoucna druhé, tak jsem právě přemýšlela, jestli by ty kortikoidy v něm nějak vadily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
20.11.13 21:46
@Banny píše:
@leona235 @Ms.Blueberry díky za odpovědi :kytka: Mně právě v těhotenství stačil jen ten Ventolin, ale moc často jsem ho nepotřebovala. Za celé těhotenství asi třikrát, protože jsem byla ve styku se psem u našich.
Po porodu se mi astma nějak rozjelo a alergoložka mi nasadila ten Diskus a bez něj bych asi umřela. Chtěli bychom do budoucna druhé, tak jsem právě přemýšlela, jestli by ty kortikoidy v něm nějak vadily.

Tak to u me to bylo naopak a astma se zlepsilo. Ted nepouzivam pravidelne vubec nic a jen pri obtizich (ktere jsou malo kdy), pouzivam Symbicort Turbuhaler. Az budes resit druhe tehotenstvi, tak se na,,foukacky,, urcite zeptej :pankac: je to jistejsi a preci jen treba taky pro kazdeho neco jineho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.13 23:28

Tak jsem byla ve čtvrtek na plicním. Dýchání čisté, což jsem cítila taky, ale dýchání bylo strašně namáhavé. Zvýšila mi dávku Giony, 3× 1 vdech, plus 2 dny 3× 2 vdechy ventolinu. No, dneska je to třetí den, sirup Stodal na kašel jsem akorát dobrala a kašel nic moc zlepšení. a pořád mě dýchání stojí strašný úsilí. Ale jako astmatický záchvat to není. Tak teda nevím, co mám dělat. Jestli zase na plicní, nebo zkusit obvoďačku…

• Citovat
  • Upravit
1
8.1.26 10:43

Ventolin

Ahoj, ano, mám taky astma a Ventolin jsem během těhotenství normálně používala a všechno proběhlo v pořádku – řídila jsem se tím, že nekontrolované dušení a nedostatek kyslíku jsou pro miminko mnohem větší riziko než samotný inhalační lék, který působí hlavně lokálně v plicích; měla jsem to potvrzené i od lékaře, že Ventolin se v těhotenství běžně používá, když je potřeba, takže bych ti poradila netrpět zbytečně, inhalátor mít u sebe a ideálně to jen pro klid duše probrat se svým gynekologem nebo pneumologem, ale rozhodně se nebát použít ho, když se hůř dýchá – poslouchej svoje tělo a buď na sebe hodná, klidná maminka je to nejlepší i pro miminko 😊

Zároveň bych chtěla říct, že je opravdu důležité používat jen kvalitní, originální Ventolin z ověřené lékárny. U inhalátoru jde o přesné dávkování a spolehlivý účinek v kritický moment – u nekvalitních nebo pochybných náhrad nikdy nevíš, kolik účinné látky skutečně dostaneš. Když se ti špatně dýchá, potřebuješ mít jistotu, že inhalátor zabere rychle a správně, bez zbytečného stresu pro tebe i miminko. U dýchání se nevyplatí riskovat, tady je kvalita opravdu zásadní. Proto si kvalitní inhalátor Ventolin objednávám pouze v této ověřené online lékárně: carecargo.net/categories/Asthma/Ventolin, vždy mají rychlé dodání a vynikající služby, můžete ji bez obav využít! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí