Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Chtěla jsem se zeptat jestli jste někdo měli v 38tt nízko položenou placentu (necelé 2cm od branky) a jak jste rodili?
pár mm od branky, rodila jsem přirozeně…
Mela jsem ji take na hrane. Rodila jsem normalne. Nebyl jediny problem…Asi jsem moc nepomohla.
@martina.se Můžu se zeptat kolik mm od branky? Já ji mám 1,5cm a prý by to normálnímu porodu nemělo vadit. Všude jsem četla, že musí být alespoň 3cm. Mám hodně velkej strach ![]()
@Korčulka86 jéžiš, to vůbec.. u mne necelý cm od branky a rodila jsem přirozeně, dr se toho vůbec nebál ![]()
@martina.se Teda tak to čučím
no sama uvidím, jak se ještě rozhodnou v pondělí. Nebojím se bolesti, spíš komplikací. ![]()
@Korčulka86 jako já začala po porodu masivně krvácet, ovšem nebylo to kvůli tomuto, ale až po odloučení placenty
těžko říct.. taky jsem se celkem bála, ale měl mi na starosti primář (kvůli mrněti) a ten říkal, že to půjde. Chodila jsem na utz co týden, aby se zjistil přesný posun plus stav mrněte..
@Korčulka86 já měla 1 cm od branky a šla jsem na císaře a jsem za to ráda, normálně bych sice porodila, ale placentu už ne:(, byla tak nízko a přirostlá, takže bych byla bolavá dole i rozřezané břicho, hodně jsem krvácela a měla i transfúzi. Držím palce ať je vše ok
.
Ahoj, holky mohu se zeptat, co jste rodily normalne, v jake porodnici? Me ve dvou porodnicich rekli ve 31tt cisare, pokud se placenta nevytahne. Mam ji 1,1 cm od branky. Dekuji
@martina.se píše:
@Korčulka86 jéžiš, to vůbec.. u mne necelý cm od branky a rodila jsem přirozeně, dr se toho vůbec nebál
Vše tedy u vás dopadlo dobře? Mám placentu na zadní stěně 1cm od branky (36.tt) a taky mi doktorka na poslední kontrole říkala, že to není porodní překážkou a lze rodit přirozeně. Je to i ve zprave.. Ale vzhledem k tomu co všude čtu, že alespoň 2 a nejlépe 3 cm od branky..tak mám celkem strach. Tvůj příspěvek mě trochu uklidnil a uvidím co mi řeknou zase na kontrole teď ve čtvrtek ve 37.tydnu.
@simiren měla jsem 1cm od branky, porodila jsem normálně, bez komplikací, ale vše bylo nachystané na akutní císař, kdyby něco.
@BaMaK píše:
@simiren měla jsem 1cm od branky, porodila jsem normálně, bez komplikací, ale vše bylo nachystané na akutní císař, kdyby něco.
Děkuji, i to že u vás to dobře dopadlo mi pomůže.. Byt vice pozitivní
Snad to u nás dopadne stejně. O akutním císaři mě v případě problémů informovali.
Chtěla jsem se zeptat jestli jste někdo měli v 38tt nízko položenou placentu (necelé 2cm od branky) a jak jste rodili?