A je to doma!!! :)

160
18.1.16 13:25

a je to doma!!! :)

Ahoj dámy, tak se podařilo, dnes jsem byla u dr. pro potvrzení, jsem v 7 týdnu. Na ultrazvuku toho ještě moc vidět nebylo, takže jsem si ještě snímek nebrala, ale jinak mám příjít 8.2. na další prohlídku, na krev a pro kartu :).
Ale mám pár dotazů…kdy nejdřív pujdu na mateřskou? Co všechno můžu dělat jako těhotná?…Můžu vůbec dělat tu práci kterou dělám? jsme těhotná poprvé, takže vůbec nevím co a jak. Předem děkuju za rady a tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
18.1.16 13:27

Gratuluju :kytka:, nevím jakou děláš práci, tak neporadím a na mateřskou se chodí 6 - 8 týdnů před porodem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.1.16 13:28
@Diggy píše:
Gratuluju :kytka:, nevím jakou děláš práci, tak neporadím a na mateřskou se chodí 6 - 8 týdnů před porodem

Pokud na tu materskou ma narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
18.1.16 13:30

@Digi20 na MD pujdes 6-8 tydnu pred datem porodu (konkretni datum si volíš ty).
Jestli muzes delat praci jakou delas? To zalezi na tom, co delas. Obecne pokud delas nejakou těžkou praci, tak by te mel zaměstnavatel preradit na nejakou nenamahavou.
A jako tehotna muzes delat vsechno, pokud budes mit tehotenstvi bezproblémové. Trochu s rozumem samozrejme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.1.16 13:35

@Digi20 mateřská 6-8 týdnů před porodem. Zbytek záleží na tom, co děláš. Spousta holek chodí normálně do práce. Pokud máš těžkou, můžeš se nechat přeřadit, pokud pro Tebe nemají místo, můžeš být doma za 100% platu. Jinak na MD musíš splnit podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
18.1.16 13:36

Já bych z těmahle úvahama ještě chvilku počkala. Jinak těhotná není nemocná, ale pokud máš těžkou práci, tak to je třeba domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
18.1.16 13:37

Gratuluju a přeju hezké těhotenství a zdravé miminko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
18.1.16 13:44

Děkuju za gratulace
@sisk @Diggy @martina.se @jenika1 a jinak pracuju jako uklízečka…ve výrobní hale v GZ media, je to dost hlučný prostředí, ale myslim že nic těžkýho, ani namáhavého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.1.16 13:50

Na mateřskou máte nárok pokud jste odpracovala aspoň 270dní za poslední dva roky. V nějakém zákoně je paragraf o tom jaké práce jako těhotná nesmíte vykonávat. Jinak dělat můžete cokoliv na co se cítíte. Já v den termínu porodu běhala po cvičáku s čubou (nepomohlo to za tři ny mi porod vyvolávali :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
18.1.16 13:51

@Heivka wau :D v termín porodu běhat na cvičáku? to se jentak nevidí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
18.1.16 14:04

Tak uvidíš, jestli se na tu práci budeš cítit. Takové těhotenské nevolnosti můžou být také peklo. Já jsem si třeba musela dát pauzu, protože jsem nejdřív hubla z toho, jak jsme nemohla nic pozřít. Pak to přešlo a od 4 měsíce jsem zase chodila do práce. Měla jsem sedavou, tak to šlo, vždy jsem se jen procházela po chodbě.
Jinak kromě námahy bych také byla opatrná na nějaké chemikálie. Jako těhotná bych určitě nedělala třeba někde na lince, kde celý den smrdí barvy nebo lepidla. Kamarádka takhle šla dřív, protože dělala ve spalovně nebezpečného odpadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.1.16 14:05

Ahoj, Md uz ti psaly holky. Dle mne můžeš delat cokoli pokud mas tehu bez komplikaci. Ja ještě v osmém měsíci tahala desetikilove pytle do čtvrtého patra. A v tomhle tehu nosím dvanactikiloveho syna tamtéž ;) jen si užívej mezi lidmi a praci nez ti vypukne rodičovská :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
18.1.16 14:07

Jj. Užívej dokud můžeš :) a gratuluji a drzim palce, ať je vše v pořádku.
Já se tedy s každým tehu chválila až po 12.tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
18.1.16 14:08

A co když nebudu mít nárok na mateřskou dovolenou? já jen že za poslední 3-4 roky jsem vystřídala docela dost prací…v každé jsem vydržela cca půl roku, buď to nedopadlo, nebo jsem to nezvládala…teď v lednu jsem nastoupila na ten úklid a tam je to v pohodě…270 dní…to je kolik? cca 9 měsíců +-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
18.1.16 14:11

@kubee já se moc nepřepínám…dávám si pozor kam du, co tahám atd, snažim se abych o miminko nepřišla :) jsem hodně opatrná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí