Návrat do práce a těhotenství

68
18.1.16 08:49

návrat do práce a těhotenství

Ahoj holky, mám dotaz pracovala jsem 6 let na plný úvazek a ted jsem byla 3 roky na mateřské od února se vracím do práce ale jen na poloviční úvazek…snažíme se o druhé mimčo a až otěhotním budu muset na nemocenskou. Nevíte nekdo jak se mi ta nemocenská bude počítat? je to nejaky rok dozadu? tak když otěhotním cca za 2 měsíce bude se mi to počítat z toho když jsem byla na plný prac. úvazek? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12327
18.1.16 08:55

@Kamčí1 Já sem nastoupila takto v loni do práce a hned po týdnu sem šla na očr (syn měl neštovice) a na sociálce řekli účetní, že mě to musí spočítat z platu před RD, ale že další nemocenskou atd už se bude počítat z platu který mám po RD, jelikož sem předtím neměla ještě žádnou výplatu, za 2 měs, sem skončila v nemocnici a měla sem neschopenku a už se počítala z platu nového, mám také nižší ptž mám zkrácený úvazek. Ale jediné co vím, tak ohledně mateřské. Sem těhotná a na MD stihnu nastoupit do 4 let prvního syna tak se mě to bude počítat z vyššího platu…vyjde mě to přesně o cca 10dní stím že musím, ale nastoupit 8 týdnu před TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
18.1.16 08:57
@Kamčí1 píše:
až otěhotním budu muset na nemocenskou.

A to už víš, že budeš mít rizikové těhotenství nebo je pro tebe těhotenství nemoc či se ti nechce pracovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
18.1.16 09:05

Pracovat se mi chce ale pracuji s přístrojem s kterým se nesmí prac. v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
18.1.16 09:07

@Kamčí1 Mam to stejne a tudiz te zamestnavatel musi preradit na jinou pozici. Urcite ne posilat na neschopenku za mrzky peniz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
18.1.16 09:08

@Petruskabmw moc díky za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
18.1.16 09:12

Já když byla těhu, tak mi zaměstnavatel lehčí práci nenabídl, řekl že tady žádná lehká práce tady pro těhotné není a že mi nezbývá, než pracovat v nevyhovujících podmínkách těhotné nebo jít marodit. tak jsem musela jít marodit i když jsem nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
18.1.16 09:15

@LLenule111 No jo, ale je to o tom, ze jsi nemela silu si to prosadit. Narok jsi na to mela a nebo nechat doma za plny plat. Urcite ne za 60% dvz a jeste s vychazkami. Mne zamestnavatel jinou praci nabidl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
18.1.16 09:21
@LLenule111 píše:
Já když byla těhu, tak mi zaměstnavatel lehčí práci nenabídl, řekl že tady žádná lehká práce tady pro těhotné není a že mi nezbývá, než pracovat v nevyhovujících podmínkách těhotné nebo jít marodit. tak jsem musela jít marodit i když jsem nechtěla.

Ale nemusela, stačilo mu to dát písemně a musel by to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
18.1.16 09:22

@Cuddy to se tu řeší pořád dokola…když bych pracovala ve firmě jako manžel tak tam bych se tohoto domohla raz dva jen bych se zmínila, ale tam kde pracuji já u malého vyčůraného soukromníka tam se nedomůžu ničeho…dělám na 6h a práce odpovídá na 8 i více hodin (bohužel odešla holčina a on to přehodil na mě ptž sem tu práci dělala před RD) a když sem se sním dohadovala atd že každý den přesčasy nemůžu dělat atd to ještě nevěděl že sem těhotná tak mě řekl, že mě neplatí za hodiny, ale odvedenou práci a když sem pomalá a nestíhám mám odejít…pak sem řekla, že sme těhotná tak ho nic nezajímalo, on omíval, že se nemám dívat na hodiny, ale odvedenou práci…teď tam dělá jeho dcera a snad pochopil, že i ona to nestíhá za 8h stím že jí tam ještě pomáhám…ale stejně to nepřizná že je te práce tolik, on se ohrazuje prací nikoliv hodinama co máš ve smlouvě a nezmůžeš nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
18.1.16 09:25

@Petruskabmw Takhle to měl přesně i můj chlap v práci..nelíbí se ti..tak bež..ono se najde jinej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
18.1.16 09:26

@Petruskabmw To jo, ale je otazka, zda se s pristoji, se kterymi nesmi tehotna zena pracovat ze zakona, pracuje u maleho soukromnika. Zamestnavatel by byl blazen, kdyby ji na pisemnou zadost o prevedeni na jinou pozici pisemne poslal na materskou. Takove instituce maji nad sebou dozorci organ, kde by zakladatelka velmi rychle uspela. Pravda, uz by se nemela kam vratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
18.1.16 09:26

@Petruskabmw mám to uplně stejně jako ty…jen to mám ted blbý že se vrátím na pol. úvazek než otěhotním tak i ta nemocenská bude o hodně nižší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
18.1.16 09:34

@Kamčí1 jj to bude, a teď je ale i otázka zda ti jí dr. dá…ptž je pravda, že už jí jen tka někomu nedají skrz to aby když nemůžeš vykonávat práci vzal na sebe odpovědnost zaměstnavatel a peníze nešly ze státu ale z něho…což je jako super, al ena druhou stranu když člověk pracuje kde pracuje tka je to ke smutku no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí