Teplota 39,2 u virózy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1102
30.11.11 12:37

39,2 viroza

Včera jsme byla se synem i s dcerou u dr.. podle dr je na poslechově dcera hůř.,ale diagnoza viroza..syn měl do rána 39,2..dr ho jen poslechl, ani se mu nepodíval do krku a udělala dceři test z prstíku.. Syn zatím bez horečky a se zimnicí jsem ho dala spát..příjde vám taková horečka u dítěte při viroze normální..Pokud bude taková horečka i do zítřka chystám se k dr. jet znovu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
30.11.11 12:42

ano, taková horečka je u virozy vcelku běžná a častá (slyšela jsem i názor, že vysoké horečky signalizují právě virozu, ale nemam nijak podloženo aověřeno)

Starší dcera měla u každé virozy běžně 40tky. Naopak mladší má málokdy i u vážnějšího stavu nad 37, takže když už, tak mě to u ní vykolejí (zatímco u starší to se mnou nehne)

Taky to znamená, že imunitní systém pracuje správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
30.11.11 12:43

Při viróze je to normální a teplota může být i 3 dny ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.11.11 12:43

a pokud je zatím vše po vyšetření OK a nepřidá se další příznak, tak bych k dr hned neletěla, ať tam (kor v oslabení) nechytnete ještěněco dalšího

Podle celkového stavu (a dalších příznaků, nejen teploty), zůstáváme doma až 3 dny (plus mínus) a pak teprv chodíme k dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
30.11.11 12:47

Ahoj Pilcando,
asi to bezne je, minule pondeli mel malej (2 roky) 39,6 a po cipku 39,1, Jeli jsme k dr. a zaver - viroza. Moc jsem tomu neverila, protoze nase dr. mela dovolenou a tahle byla zaskok a pronesla na me jeste nejakou narazku o uzkostlivych matkach. Dva dny mel horecky, stridala jsem Nurofen s Paralen cipkama a pak uz mel jen sopel a do tydne byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
30.11.11 12:48

My taky chodíme až po 3 dnech, teda pokud vidím, že po lékách teplota klesá, malá si po opadnutí teploty hraje a nemá jiné problémy, které bych nevyřešila doma sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
30.11.11 12:54

Syn měl už 5 dní zvýšenou teplotu až když se mu to vyšplhalo přes 38.-.6. den tak jsem šla k dr..jen se bojím dr.že se mu nekouknul do krku jestli náhodou nemá angínu takovou teplotu běžně nemívá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melody
30.11.11 13:02

Dcera měla teď horečky týden v kuse. 39 - 40 st. Doktorka jí proklepla důkladně, včetně krevních testů, nenašlo se nic = viróza… Bohužel to asi teď řádí :-(

• Citovat
  • Upravit
21978
30.11.11 13:12

Ano, horečka je při viróze normální. I hodně vysoká.

Krom toho, každé dítě je jiné. Některé je teplotovější a horečky mu lítají při sebemenší rýmičce až kdovíkam, u jiného se s teplotami 37,5 zjistí angina nebo zápal plic. Takhle to nelze posuzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
30.11.11 13:12

dělala mu CRP, takže angína to nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
30.11.11 13:20
Terrad píše:

Jestli to bylo na mne, tak to jsem myslela jen jako příklad, „angina nebo zápal plic“ - prostě cokoli, o to vůbec nejde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
30.11.11 13:27
BohunkaP píše:
Terrad píše:
Jestli to bylo na mne, tak to jsem myslela jen jako příklad, „angina nebo zápal plic“ - prostě cokoli, o to vůbec nejde. :)

Ne nebylo, tělo může reagovat úplně jinak. Někdo má u zápaluplic občas teplotu, někdo od začátku do konce. Jen jsem chtěla uklidnit zakladatelku, že i kdyžmu do krku nekoukalal, tak udělala CRP, který hlásí jestli se v těle dělá zánět. Angína je zánětlivá, takže pokud by jí měl, měl by i zvýšené CRP a dostal by antibiotika, proto to uzavřela jako virózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1649
30.11.11 13:30

Taky jsme byli v pondělí u dr. v noci 39. jinak rýma kašel. Mám v lednici nachystaný penicilinový sirup a když se to nezlepší v pátek nám ho naordinuje. Jinak užíváme mucosolvan + fenistilové kapky a na noc tusin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
30.11.11 14:08

rcp dělali jeho sestře jemu ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.11.11 14:19

angína nemusí být jen bakteriální, může být i virová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí