Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Chodíte na posilující dávku po půl roce?
ne, nemám ani jednu,
ale znám lidi, co chodí - kolegyně cca 45 let, chlapi, s kterými si píšu na fb věk 35-40, někteří důchodci, co znám,
rodiče na 3. po půl roce nejdou, čekají až jim zčervená tečka
Já očkovaná nejsem. V mém okolí z lidí v mém věku (cca 30-40 let), kteří se 2 dávkami očkovat nechali, tak většina tvrdí, že na třetí už nepůjdou. Naopak vrstevníci mých rodičů (cca 60 let), kteří už očkovaní jsou, na 3. dávky většinou chodí, ale znám i spoustu těch co nejsou vůbec (třeba zrovna ti mí rodiče) a neplánují se nechat.
Ano jdu… a pujdu klidne i na 4. V mem okolí zemrelo az moc lidi, mezi nimi i stejne stary, mlady, zdravy clovek. Mam strach.
Už jsem byla, manžel taky. U mě celá rodina - rodiče, tchyně, ségra, švagrová, švagr už mají po třetí dávce. Jen brácha asi zatím ne, ale asi taky půjde, je mladej, tak má ještě čas…
Zatím ne. Mám dvě, plus covid za sebou, plus vysoký protilátky a tělo se v některých ohledech ještě stále nesrovnalo po té druhé. Takže jestli neprodělám omikron, tak to budu zvažovat až na konci toho devítiměsíčního intervalu, jestli s tím budou furt takhle strašně šašit. Rodičům se do toho taky nechtělo, ale ty sem teda přemluvila - covid neprodělali, už mají dost vysoký věk a nějaké ty choroby. Takže já jsem zastáncem očkování, ale ne plošně vždy, všech, všude a za všech okolností.
Je mi 42 a jdu příští týden. Data z Izraele jsou pro mě osobně tím vodítkem, že očkování výrazně snižuje počet úmrtí.
Sourozenci a jejich rodiny už třetí dávku mají, vlastně jsme s manželem asi poslední z rodiny, kdo třetí nemají (v té kategorii 40+).
Pravdou je, že děti nosí virózy od září ve velmi hojném počtu, a já je zázračně nechytám (maximálně jednodenní bolest hlavy) a takhle dlouho bez rýmy už jsem dlouho nebyla, tak třeba mi to zabírá i na jiné typy virů ![]()
Třetí dávku mám za sebou (věk 31), stejně tak můj přítel (27) a moji rodiče. Nevím na co čekat ![]()
@zrcadlo to by bylo fakt hezký
Já mám od té druhé dávky rýmu snad co měsíc, bohužel…
Půjdu předtím než by mi měla zčervenat tečka tj. asi na začátku března. Reakce po prvních dvou dávkách jsem neměla, takže jdu bez obav. Akorát teda nehodlám kombinovat vakcíny.
S manželem jdeme. Jsme poslední z rodiny, kdo neměl nárok.
Kdyby začínalo jaro/léto, tak počkáme do konce 9 měsíčního intervalu, ale je zima a respirační choroby vč. Omikronu jedou.
@LucieP90 píše:
Třetí dávku mám za sebou (věk 31), stejně tak můj přítel (27) a moji rodiče. Nevím na co čekat
na to, ze s tim nesmyslem prestanou? Ja na to teda cekam.
Nejdu, ještě nemám ani první
muž ještě není od první dost dlouho, jediná šla teď mamka, ale te už vypršelo to původní, neběžela hned po půl roce a nejradši by nesla vůbec, ale potřebuje zelenou tečku
já čekám, kdy už to skončí, za chvíli se bude chodit každý měsíc ![]()
Chodíte na posilující dávku po půl roce?