Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky,mám 3letou holčinu a abych trošku objasnila naši situaci trochu se rozepíšu. Moje dcerka je trošku ,,nerváček'' hysterka, a vztekloun a držkuje,pořád musí mít poslední slovo.
I přesto,že se jí věnujeme,čteme pohádky,stavíme hrady z kostek,malujeme tůzné obrázky tak z ničeho nic přijde chytne mě za tvář začne mě štípat tak se ji snažim normálně vysvětli že toho se dělat nesmí,tak to nezabírá. už měsíc je uknouraná a já už opravdu nevím co s tím
máte některá s něčím podobným zkušenosti? můžete mi prosím poradit? jsem už opravdu z toho všeho unavená,,,
pořád přemýšlím,co děláme špatně…prosím maminky porad te jak vy by jste se zachovaly a reagovaly na tohle chování 3leté dcerky. děkuji všem moc za odpověd Lucka ![]()
ahoj my máme doma 3 letého vzteklouna taky ale kluka, teda nás neštípe, dřív to dělal, tak jsem mu ti pokaždé oplatila a pak přestal, protože zjistil, že to bolí, jinak toto období vzteku taky máme, třeba měsíc pak to přejde a pak zase, chce to jen vydržet, já to dělám tak, že pokud se vzteká zavřu ho do pokoje at se vyvzteká tam a za chvilku je klid
Zanetka2712,děkuji za příspěvek…je to všechno asi jen o pevných nervech
které bohužel asi už nemám
možná by třeba pomohlo,kdybch si třeba s nějakou maminou psala nebo tak a trošku se vypovídala ![]()
jen se vypovídej, od toho tady všichni jsme
já to taky někdy těžko zvládám a přiznám že i kolikrát na něj zakřičím i když to dělat nechci proto ho radči posílám do pokoje
Ahoj Luci, jak já tě chápu, ale bohužel poradit neumím. Máme 2,5 letou dceru, hysteráky jsou u nás skoro denně kvůli maličkostem. Včera večer že jsem jí dala načnuté mlíko a ona chtěla z nenačnuté krabice. Hodinu ležela u ledničky, ječela, kopala až z toho usnula. Odpoledne amok v obchodě, válela se tam v mokrým loužích a ječela, fakt super podívaná. Přišla jsem domů naprosto vyčerpaná ![]()
Ahoj, resila jsem neco mozna jeste horsiho. Mala ve chvili vzteku, ze neni po jejim po me nekolirkat vystartovala a bouchla me do obliceje. Moje predsevzeti, ze vse se da zvladnout bez narezu vzalo rychle za svoje a dostala poradne na zadek. Uz to nedela. Vysvetlovani a podobny humanisticky praktiky na tohle absolutne nezabiraji ![]()
AHoj,máme to samé
v květnu jí budou 3roky a už tak od 1roku je vteklá,ovšem co předvádí ted nemá období,vzteká se kuli všemu a všude,(stačí jí něco blbě podat) a pořád
je to o nervy jediné co zabere je bud-vyhodit za dveře třeba i násilím a nechat vyřvat tam,nebo se otočit a zpívat lala lala já neslyšim což jí vytočí tak že přestane
a nebo když už mám dost a vše selže i studená sprcha tak se rozbrečim a to zabere,a nebo dělat to co ona
jinak nás taky mlatí,no uplně šikanuje čekám kdy nás vyhodí z domu ![]()
jinak je chytrá umí složit i 20kusové puzzle sama,umí básničky,atd věnujem se jí a snažíme vychovat dobře,ale období vzdoru s tím asi n ikdo nehne a teda pekelné
všem pevné nervy a vydržet ve zdraví ![]()
na zadek taky dávame,všechny děti se demokraticky vychovat nedaj-jak praví moje švagrová ![]()
Holky,moc děkuju za rady…a jsem ráda,že v tom opravdu nejsem sama a nemám takové dítko jen já
přeji všem pevné nervy a hodně zdravíčka
Lucka ![]()
Lucko, mám doma 3,5 letého hysteráka, je znamením býk, a to doslova, je paličatý, umíněný, drzý a jak není po jeho tak se vzteká a poslední dobou je hrozně uřvaný, Brečí kvůli každý blbosti. Vše se ještě zhoršilo před půl rokem, kdy se nám narodila dcerka. Takže neboj nejsi v tom sama. Chce to trpělivost. Snad je to jednou přejde.
Ahojky… synkovi budou v dubnu 2 roky… období vzdoru máme právě teď už asi 2 měsíce a šílím, jsem s ním sama, takže je to o to „lepší“. Něco nechci udělat - třeba otevřít tubu už po 1000, nedovolím mu otevírat ledničku, vyhazovat věci ze skříně, bouchat do skla a podobný věcičky a je okamžitě zle… řev, válení se po zemi, vezme něco a mrskne to po mě, nebo mě bouchne.. jediné co funguje, je že ho vykážu do pokoje a tam ať se vyřve, a pokud mi ubližuje, tak mu to oplatím… Nejhorší je, že doma se to dá zvládnout, ale někde mezi lidma je to strašný, když sebou praští na kolena a hystericky ječí..A to jsem si dřív, když jsem takové dítě viděla, říkala něco o špatné výchově
Jen můžu doufat, že ho to přejde… ale to, že ho donutím jít se vyřvat jinam funguje asi nejlíp
přeju pevné nervy a hodně trpělivosti ![]()