Autonehoda, poškozený bez stk

632
8.2.12 13:05

autonehoda poškozený bez stk

jak postupuje pojišťovna v případě autonehody kdy poškozený měl auto v dobrém technickém stavu ale neměl platnou stk…vyplatí v takovém případě škodu?? auto je na odpis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
8.2.12 13:06

Spíš bych tipla že ne, protože to auto nemělo co dělat na silnici. :think: Ale třeba se mýlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
8.2.12 13:08

Ahoj, já mám pocit, že když auto nemá platou STK, tudíž nemá na cestě co dělat. Bere se jako viník nehody on. A pojištovna nic nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
8.2.12 13:12

když viník nehody nebyl nemůže se tak brát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
8.2.12 13:12

A jak ví že měl auto v dobrém stavu,to posuzují na STK kterou neměl :nevim: Jinak si taky myslím že mu pojišťovna nic nedá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
8.2.12 13:15

protože to tak posouzeno bylo to že neměl platnou stk je jedna věc a to že auto bylo v dobrém technickém stavu věc druhá !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
8.2.12 13:15

tím, že si neměla technickou, jsi vlastně na pozemní komunikaci neměla co dělat. Ty dostaneš pokutu od policie. A jestli pojišťovna něco vyplatí, těžko říct :nevim: Podle mě se z toho budou chtít nějak vykroutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
8.2.12 13:18
iiiv píše:
tím, že si neměla technickou, jsi vlastně na pozemní komunikaci neměla co dělat. Ty dostaneš pokutu od policie. A jestli pojišťovna něco vyplatí, těžko říct :nevim: Podle mě se z toho budou chtít nějak vykroutit.

Jj na tom jsem ani nevzpoměla.Ještě dostane pokutu za to že STK neměl.My na ni zapoměli jednou,chytli nás a taky jsme pěkně cálovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.12 13:20

Kamarád nedávno boural…ne jeho vinou.....narazil do něj kamion…
a on neměl STK…
Takže dostal pokutu…
A pojištivna mu peníze vyplatila

• Citovat
  • Upravit
632
8.2.12 13:21
Anonymní píše:
Kamarád nedávno boural…ne jeho vinou.....narazil do něj kamion…
a on neměl STK…
Takže dostal pokutu…
A pojištivna mu peníze vyplatila

tohle my tvrdila policie jen sem potřebovala slyšet že tomu tak opravdu je díkys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.12 13:24

Ivuss..je to tak…
peníze už byly vyplaceny,tak to vím.....auto totiž bylo stále psané na mého muže,kamarád ho koupil,ale ještě nepřepsal.....

• Citovat
  • Upravit
632
8.2.12 13:25

děkuji ptala jsem se protže sem dnes volala na pojištovnu viníka to nahlásit a oni po mě chtějí nějaký doklady že prý dají vědět ještě jaký a měla sem strach z tou technickou aby mi něco dali…policie řekli že bude komise a že tam dostanu pokutu kolik to tak může být? a jak dlouho tomu kámošovi trvalo než ho vyplatili???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
8.2.12 13:52

No to záleží na tom, jak bude přestupek posouzen. Jsou dvě možnosti.

Buď půjde o porušení ust. § 5 odst. 1 písm. a) zák. 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích, čímž pácháš přestupek dle § 22 písm l přestupkového zákona.
To by bylo za 1500 až 2500 nebo bloková pokuta

a nebo je auto navíc v stavu, který ohrožuje další účastníky provozu a pak jde o přestupek dle § 22 odst. 1 písm.a bod 3. přestupkového zákona a tam je to pokuta od 5 000 Kč do 10 000 Kč a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová