Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jak postupuje pojišťovna v případě autonehody kdy poškozený měl auto v dobrém technickém stavu ale neměl platnou stk…vyplatí v takovém případě škodu?? auto je na odpis
Spíš bych tipla že ne, protože to auto nemělo co dělat na silnici.
Ale třeba se mýlím.
Ahoj, já mám pocit, že když auto nemá platou STK, tudíž nemá na cestě co dělat. Bere se jako viník nehody on. A pojištovna nic nevyplatí.
A jak ví že měl auto v dobrém stavu,to posuzují na STK kterou neměl
Jinak si taky myslím že mu pojišťovna nic nedá ![]()
protože to tak posouzeno bylo to že neměl platnou stk je jedna věc a to že auto bylo v dobrém technickém stavu věc druhá !!!!
tím, že si neměla technickou, jsi vlastně na pozemní komunikaci neměla co dělat. Ty dostaneš pokutu od policie. A jestli pojišťovna něco vyplatí, těžko říct
Podle mě se z toho budou chtít nějak vykroutit.
iiiv píše:
tím, že si neměla technickou, jsi vlastně na pozemní komunikaci neměla co dělat. Ty dostaneš pokutu od policie. A jestli pojišťovna něco vyplatí, těžko říctPodle mě se z toho budou chtít nějak vykroutit.
Jj na tom jsem ani nevzpoměla.Ještě dostane pokutu za to že STK neměl.My na ni zapoměli jednou,chytli nás a taky jsme pěkně cálovali.
Kamarád nedávno boural…ne jeho vinou.....narazil do něj kamion…
a on neměl STK…
Takže dostal pokutu…
A pojištivna mu peníze vyplatila
Anonymní píše:
Kamarád nedávno boural…ne jeho vinou.....narazil do něj kamion…
a on neměl STK…
Takže dostal pokutu…
A pojištivna mu peníze vyplatila
tohle my tvrdila policie jen sem potřebovala slyšet že tomu tak opravdu je díkys
Ivuss..je to tak…
peníze už byly vyplaceny,tak to vím.....auto totiž bylo stále psané na mého muže,kamarád ho koupil,ale ještě nepřepsal.....
děkuji ptala jsem se protže sem dnes volala na pojištovnu viníka to nahlásit a oni po mě chtějí nějaký doklady že prý dají vědět ještě jaký a měla sem strach z tou technickou aby mi něco dali…policie řekli že bude komise a že tam dostanu pokutu kolik to tak může být? a jak dlouho tomu kámošovi trvalo než ho vyplatili???
No to záleží na tom, jak bude přestupek posouzen. Jsou dvě možnosti.
Buď půjde o porušení ust. § 5 odst. 1 písm. a) zák. 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích, čímž pácháš přestupek dle § 22 písm l přestupkového zákona.
To by bylo za 1500 až 2500 nebo bloková pokuta
a nebo je auto navíc v stavu, který ohrožuje další účastníky provozu a pak jde o přestupek dle § 22 odst. 1 písm.a bod 3. přestupkového zákona a tam je to pokuta od 5 000 Kč do 10 000 Kč a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.