Alimenty - jak na neplatiče

16
7.2.12 20:19

alimenty - jak na neplatiče

Ahoj, prosim o radu. Můj bývalý přítel má neustále spoždění s placením alimentů. Nevte jak je možné se proti tomu bránit? Nevím jestli pracuje,a le myslím si že ne, protože do práce nikdy moc nechodil, jen vím, že má pronajatou hospudu se svou novou přítelkyní, ale nejspíš bude vše napsané na ni, protože je hodně zadlužený. Tento měsíc mi slíbil poslat za prosinec a za leden, ale opět poslal pouze za prosinec. Ted mi má do 20. února poslat další 2000kč, takže už to zase budou 4000kč. Pořád jen slibuje, že to doplatí, ale opakuje se to každý měsíc. Myslíte že mám zajít na policii? Někde jsem četla že je to možné až po 4měsících neplacení. Máte někdo s tím zkušenosti? Majetek žádný nemá, takže nemůžu podat exekuci.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
7.2.12 20:41

Bohuzel s timto nic neudelas… pokud jednou za ctvrt roku posle nejakou castku, je to brano jako projevena snaha… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
7.2.12 20:56

Já teď koukala na krotitele dluhů.. cca 3 týdny zpátky ;) a tam bylo, že pokud máš doklad od soudu o výši alimentů, je to prý sám o sobě exekušní výměr a je možné dát celou tu částku okamžitě vymáhat exekučně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
12.9.12 07:18

Souhlas s Mabis, ale exekutor chce předem poplatek v určité procetní výši, pak příplatek za vyhledání povinného - pokud se nezdržuje na dosud známých bydlištích. Dá se vymáhat soudně, exekučně, ale i oběma cestami zároveň. Tak asi tak…
Celý právní systém je nastaven tak, že pokud není bývalý zaměstnanec, kterému se dají uvalit srážky ze mzdy, můžeš si soudem přiklepnuté alimenty dát zarámovat a pověsit na WC.
Bohužel… :pocitac: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
12.9.12 07:19

Hmmm, jsem se nekoukla na datum :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenka k
6.8.13 17:46
@maxi2408 píše:
Souhlas s Mabis, ale exekutor chce předem poplatek v určité procetní výši, pak příplatek za vyhledání povinného - pokud se nezdržuje na dosud známých bydlištích. Dá se vymáhat soudně, exekučně, ale i oběma cestami zároveň. Tak asi tak…
Celý právní systém je nastaven tak, že pokud není bývalý zaměstnanec, kterému se dají uvalit srážky ze mzdy, můžeš si soudem přiklepnuté alimenty dát zarámovat a pověsit na WC.
Bohužel… :pocitac: :poblion:
  • Citovat
  • Upravit
elenka k
6.8.13 17:55

Nemohu souhlasit. Exekuci lze zcela zdarma podat na příslušném okresním soudě i za jeden měsíc nezaplacení výživného. A je to daleko rychlejší, než podávat exekuci u soukromého exekutora, ale není pravda, že chce platit dopředu. Veškeré poplatky se účtují povinnému, podle čásky, kterou vymáhá. Jestli s doplacením výživného spěcháte, nedoporučuji soukr.ex.,jsou velmi zaneprázdněni a vyřízení se mohou táhnout dlouhé měsíce.

• Citovat
  • Upravit
731
8.8.13 06:37
@elenka k píše:
Nemohu souhlasit. Exekuci lze zcela zdarma podat na příslušném okresním soudě i za jeden měsíc nezaplacení výživného. A je to daleko rychlejší, než podávat exekuci u soukromého exekutora, ale není pravda, že chce platit dopředu. Veškeré poplatky se účtují povinnému, podle čásky, kterou vymáhá. Jestli s doplacením výživného spěcháte, nedoporučuji soukr.ex.,jsou velmi zaneprázdněni a vyřízení se mohou táhnout dlouhé měsíce.

Kde a co povinnému sebere, když nemá pravidelný příjem - OSVČ nevykazující zisk (místní FU absolutně v klidu a bez kontrol) a ostatní velmi dobře tají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenka k
10.8.13 16:44

V našem státě jsou zákony na neplatiče na nic, když v tom umí chodit.Ale nově je možné podat exekuci na řidičák, nebo je-li znovu ženatý na příjem manželky, nebo i exekuci na jeho rodiče. A trestní oznámení jde podat po čtyřech měsících naplacení. To je ale také blbina…většina neplatičů, i když během této doby zaplatí jakoukoli i sebemenší částku je z toho venku, protože stát to bere jako snahu o placení :nevim: Ale je to hlavně výsměch všem maminkám, které se pak neustále potýkají s finančními problémy. Třeba v Rakousku by si nikdo nedovolil naplatit, ale u nás je ve všem totální bordel :think: :,(

• Citovat
  • Upravit
19790
10.8.13 17:40
@romčaZ píše:
Ahoj, prosim o radu. Můj bývalý přítel má neustále spoždění s placením alimentů. Nevte jak je možné se proti tomu bránit? Nevím jestli pracuje,a le myslím si že ne, protože do práce nikdy moc nechodil, jen vím, že má pronajatou hospudu se svou novou přítelkyní, ale nejspíš bude vše napsané na ni, protože je hodně zadlužený. Tento měsíc mi slíbil poslat za prosinec a za leden, ale opět poslal pouze za prosinec. Ted mi má do 20. února poslat další 2000kč, takže už to zase budou 4000kč. Pořád jen slibuje, že to doplatí, ale opakuje se to každý měsíc. Myslíte že mám zajít na policii? Někde jsem četla že je to možné až po 4měsících neplacení. Máte někdo s tím zkušenosti? Majetek žádný nemá, takže nemůžu podat exekuci.Děkuji

Jestli platí setrvale alimenty s prodlením, tak po něm můžeš vymáhat zákonné úroky z prodlení. 7 % + sazba REPO v první den prodlení. Žalovat je efektivně je můžeš 3 roky nazpět od doby, kdy jsi je mohla vymáhat poprvé (po 3 letech může namítnout promlčení).

Pokud se týče prodlení alimentů, které ještě nedošly, můžeš navrhnout exekuci obstavením účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová