Chci přibrat, ale nejde to

3684
7.2.12 20:01

Chci přibrat,ale nejde to.

Ahoj… Chci se zeptat,mam takový problém se svou váhou. Moc bych chtěla přibrat,ale nejde to. Jsem po 3 porodech,ale má váha při 170cm je 54kg,což mi přijde málo,jsou mi vidět snad všechny kosti,tváře mam propadlé,no hrůza.
když mi bylo 16 měla jsem 63 kg,ale v 18 po prvním porodu,jsem zhubla na 47 kg,ani nevim proč,přitom jsem rodila v 78 kg. při druhém těhu jsem zase hezky nabrala na 75,ale jak sme přijeli z porodnice zase jsem měla 54 kg :( A teď při posledním,jsem si říkala jak budu hooodně jíst aby mi ta váha zůstala,jelikož mi každý říká jak mi to sluší,když mam hezky zakulacené tváře i barvičku,ale ne :( přibrala jsem 18 kg,ale při příjezdu domu jsem měla už zase 58 kg a dnes po 7 měsících znova 54kg. Nevím jak to možné,když jím pravidelně,snídaně,sváča,večeře,ale váha prostě nahoru nejde.
Když někomu řeknu že mam 54 kg tak mi ani nevěří,protože to prostě na mě není vidět.
Přítel mi teda tvrdí že mu to nevadí,ale myslím že by taky byl rád kdybych pár kilo nabrala.
Přemýšlím že bych si nechala napsat antikoncepci,ale po 2 porodu jsem zkusila asi 4 druhy a po všech mi bylo špatně nebo jsem krvácela když jsem neměla.
prosím znáte nějaké vitamíny nebo něco po čem bych nabrala na váze.
Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46867
7.2.12 20:05

protoze jis pekne pravidelne :). Jinak , klidne si to s tebou vymenim. Ja ti dam me telo na hubnuti a ty mi dej svoje. Za 14 dni budes mit o 15 kg vic :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.12 20:06

Takových diskuzí je tu dost, zkus pohledat. 170cm a 54kg mi příjde celkem v pohodě. Já mám jen 48kg a 167cm no a taky jsem hubená, kdybych přibrala 5kilo tak bych byla spokojená, ale asi s tím neudělám nic, můžu jíst co chci a nepřiberu, takže budu doufam že mě po porodu pak něco zůstane i když v to moc nevěřím.

• Citovat
  • Upravit
3684
7.2.12 20:07
Weru píše:
protoze jis pekne pravidelne :). Jinak , klidne si to s tebou vymenim. Ja ti dam me telo na hubnuti a ty mi dej svoje. Za 14 dni budes mit o 15 kg vic :lol: .

Tak to bych brala hned :) 15 kg by se mi hodilo
Myslíš že nemám jíst pravidelně? Já když jím tak toho sním docela dost,akorád sladké nesnesu,s toho se mi zvedá žaludek,přitom vím že po sladkém se krásně nabýrá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
7.2.12 20:08

Jinak myslim, ze po B 12 se tloustne. Svagrova mela stejny problem a nechala si tyhle vytaminy pichat a to fakt jedla docela dost. Ma to v genech.
A byl ajsi jen tak mimochodem na kontrole se stitnou zlazou, treba muze byt i tam problem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
7.2.12 20:08
Anonymní píše:
Takových diskuzí je tu dost, zkus pohledat. 170cm a 54kg mi příjde celkem v pohodě. Já mám jen 48kg a 167cm no a taky jsem hubená, kdybych přibrala 5kilo tak bych byla spokojená, ale asi s tím neudělám nic, můžu jíst co chci a nepřiberu, takže budu doufam že mě po porodu pak něco zůstane i když v to moc nevěřím.

Já vím ,že to není tak málo,ale každej mi tipuje tak 45 kg,vážně :( Když jsi lehnu tak jsou všude kosti :( Jdu se juknout na ty diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
7.2.12 20:09

zkus nutridrinky - koupíš je v lékárně. Taky jsem nemohla přibrat na váze, tak mi na gastru poradili, abych si dala normální oběd a zapila to nutridrinkem a výsledek se dostavil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626

Já si myslím,že máš váhu vzhledem k výšce akorát,nepřijde mi to málo :nevim: Já sama měřím 174cm a vážím 60kg a taky mi všichni(teda hlavně rodiče)říkají,že bych měla trošku přibrat,ať se držím aspoň na těch 60kg,před těhu jsem měla 56kg,pak jsem přibrala 13kg a teď 16měsíců po porodu mám ještě 4kg nahoře,jako popravdě,já bych klidně něco zhubla,ráda bych měla zas klidně 56kg,ale jím hodně sladký,takže asi nezhubnu,nevím,jak ti poradit,ale fakt mi nepřijde,že bys měla nějak málo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
terezka24 píše:
Weru píše:
protoze jis pekne pravidelne :). Jinak , klidne si to s tebou vymenim. Ja ti dam me telo na hubnuti a ty mi dej svoje. Za 14 dni budes mit o 15 kg vic :lol: .
Myslíš že nemám jíst pravidelně? Já když jím tak toho sním docela dost,akorád sladké nesnesu,s toho se mi zvedá žaludek,přitom vím že po sladkém se krásně nabýrá :D

Ja bych se byt tebou stravovala stejne jak do ted. :potlesk: :palec: Jen bych se zeptala MUDri na tu SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.2.12 20:11
terezka24 píše:
Weru píše:
Myslíš že nemám jíst pravidelně? Já když jím tak toho sním docela dost,akorád sladké nesnesu,s toho se mi zvedá žaludek,přitom vím že po sladkém se krásně nabýrá :D

Po sladkém přibereš tuk a ne svalovou hmotu, to bych stejně nedělala.
Jíst pravidelně ano, k tomu ovšem cvičit, abys nabrala svaly a tím přibrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996

já bych doporučovala skočit k doktorce anechat si vyšetřit štítnou žlázu a od gynekologa poslat krev na hormony. Může to být způsobené nějakou hormonální nerovnováhou což by odpovídalo tomu, že jsi tak moc hubla po porodu. Jinak takové věci řešit s obvodní doktorkou.Taky to může být tasemnice nebo jiný problém se vstřebáváním živin. Nebo to taky může být tím že jíš zdravě a máš hodně rychlý metabolismus. Ale bylo by jistě dobré vyloučit všechny předchozí možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
Weru píše:
Jinak myslim, ze po B 12 se tloustne. Svagrova mela stejny problem a nechala si tyhle vytaminy pichat a to fakt jedla docela dost. Ma to v genech.
A byl ajsi jen tak mimochodem na kontrole se stitnou zlazou, treba muze byt i tam problem? :nevim:

Ano,byla jsem před 4 měsícema. Mudr mi řekla,že to je tím že mám výborné spalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
7.2.12 20:12

Kvůli podobným problémům jsem kontaktovala nutriční terapeutku. Ale já jsem s váhou měla problémy vždycky. Od 18 let si stále držím váhu cca 50kg na výšku 167cm a to mám taky po 3 porodech. A stačí nějaký stres nebo rozjetí nemoci a váha jde ještě níž. Dostala jsem rady jak upravit jídelníček a podařilo se mi během měsíce nabrat asi 2kg, ale potom kvůli stresům to šlo opět dolů. Teď přibírám, ale ten důvod není úprava jídelníčku.
Na podporu chuti k jídlu je dobrý komplex vitamínů B a potom úprava jídelníčku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
7.2.12 20:12

170 na 54 je nizka vaha ;) . + zalezi na stavbe tela, jakozto velikost a vaha kostry atd.
Ja mela na 170cm taky 54 i mene a vypadala jsem teda priserne, posilam fotku. Vsichni mysleli, ze mam tak 40 kg :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
7.2.12 20:13
terezka24 píše:
Weru píše:
A byl ajsi jen tak mimochodem na kontrole se stitnou zlazou, treba muze byt i tam problem? :nevim:
Ano,byla jsem před 4 měsícema. Mudr mi řekla,že to je tím že mám výborné spalování.

Tak to mas perfektni :palec: . Ja mam zase pomale :( . Jinak zkus ty nutridrinky na ty jsem zapomnela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová