Odebírání ŘP

5misa6
7.2.12 14:53

Odebírání ŘP

Ahoj ženy :mavam:
Chci se zeptat,co je pravda.Dnes jsem zaslechla,že lidé co jsou nemocní ze srdcem nebo mají padoucnici,tak jim odebírají řidičský průkaz.Prej je lékař povinen to hlásít na policii,a ta pak odebere ŘP.Prej to bylo ve zprávách :nevim: víte něco o tom?? :think:
Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19200
7.2.12 14:59

Jojo, ve zprávách to bylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.2.12 15:01

Takže je to pravda? 8o a nevíš od kdy to platí?

• Citovat
  • Upravit
8935
7.2.12 15:10

Ono to bylo i dřív,ale tak striktně se to nedodržovalo.Známá měla epileptický záchvat a byla bez řidičáku-asi lékař nahlásil a musela ho odevzdat.Po roce měla druhý záchvat.A čekalo se další víc jak rok,když byla bez záchvatů,tak musela znova udělat testy a řidičák dostala.Manželův bratranec měl před 15-ti lety nádor na mozku,po operaci se rozjela epilepsie-a řekli že musí odevzdat řidičák.Tenktát jeho maminka řekla,zda by mu ho nechali,kvůli psychice,že by to špatně snášel,že stejně jezdit nemůže.Asi za dva roky začal jezdit-nevím zda dostal svolení od lékaře,nebo se cítil dobře a nikoho se neptal.
A jakou máš ty nebo někdo z okolí diagnozu,že se bojíš o řidičák?Sdělil někdo z lékařů,že by se nemělo řídit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.2.12 15:15

Tak můj děda má 3× bajpas a 2× měl mrtvičku,ale bere hodně léků a za volantem je takový hodně unavený.A on právě pořád pracuje,a k tomu potřebuje ŘP.Byla bych ráda,aby mu ho vzali.Mám totiž strach.

• Citovat
  • Upravit
19200
7.2.12 15:30

No Levmah já právě zrovna koupala malýho, ale muž to na mě hulákal, takže moc nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.2.12 15:31

Peto,to neva :*

• Citovat
  • Upravit
19200
7.2.12 15:31

Tady je to, snad jsem Ti pomohla.. ;)
http://voyo.nova.cz/…iny-2-2-2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.2.12 15:41

Děkuji,mě to nejde přehrát,mám net v mobilu :cert: :-(

• Citovat
  • Upravit
5misa6
7.2.12 15:43

já to zkusím najít v psané verzi :palec:

• Citovat
  • Upravit
19200
7.2.12 15:50

Je tam zhruba toto: Úřady budou odebírat řidičské průkazy lidem nezpůsobilým ze zdravotních důvodů řídit. Už to platí měsíc - od začátku roku lékaři musí hlásit kardiaky a epileptiky, či jiné pacienty, kteří podle lékaře řídit nemají. Epileptici můžou řídit, pokud jsou min 12 měsíců bez záchvatu. Oznamovací povinnost se týká i těžších kardiaků. Hlásí se to na město a oni zahajují odebírání. V pacientův prospěch musí napsat doktor zprávu o způsobilosti řídit, ale ve velké většině potvrdí svoje stanovisko (tj.k odebrání). Přehled všech zdravotních komplikací, které mohou lidi připravit o ŘP se dají najít na tn.cz (ale nenašla jsem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.2.12 15:58

Děkuju moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anavi30
3.3.12 19:36

odebírání ŘP ze zdrav.důvodů

Ahoj
ano, dnes jsem to také slyšela. Krom toho, něco podobnéh nyní řešíme v rodině. Paní je 65 let, měla 2 operace srdce a před 15 lety lehku mrtvičku. Nyní se cítí po všech peripetiích skvěle - více méně, jak nikdy. Je jí dobře, chodí na procházky, tím srdce posiluje. Jelikož jí je 65 let, šla si k Mudr. pro potvrzení ohl. řidičku. Ta jí ale sdělila, že od kardiologů má ve zprávě, že ŘP ze zdravot. důvodů nedoporučuje. Proč?? To se ta paní ptá také a odvolala se tím, že chce podstoupit všetření na neurologii, psychologii a nechá se vyšetřit se srdcem. Na uatě je závislá. Nikoho nemá a má to do obchodu 5Km tam, 5 zpět. Bydlí za Prahou. Lékař řekl: to je život, nedá se nic dělat. Paní to sebralo víc, než všechny její dosavadní operace.. Bude to řešit. Není přece totéž, má-li někdo epilepsii a měl-li někdo operaci srdce. Jen proto, že je zde hranice 65 let. Nejlze házet vechny choroby a věkovou hranici do jednoho pytle. Ale na vaši otázku - ano - zpráva proběhla dnes na TV Prima Family od 7 hodin. Je to prý zákon od tohoto ledna. Tak - hodně štěstí. iv

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová