Kdy měla svátek Marta?

261
8.2.12 16:41

Kdy měla svátek Marta?

Ahoj. :) Jde o to, že moje babička se jmenuje Marta. Vím, že má svátek 29.7, ale před nějakými 20 lety ho měla 30.1. Babička chce důkaz, že to tak bylo (celá rodina to slavíme 30.1, jen její rodiče 29.7) Babička je přesvědčená o tom, že ho měla v lednu, ale její maminka tomu nevěří. Je tu prosím někdo, kdo by měl o tom důkaz? :D Na internetu jsem nic nenašla. Prosím moc. :D Řešíme to už delší dobu.
Možná je to kravina, ale mě by to zajímalo taky. :lol:
(Kdyby tu byla žena, která se jmenuje Marta a ví o tom, že to tak bylo, by to super! :potlesk: )
Díky moc, holky. :kytka:

Příspěvek upraven 08.02.12 v 17:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1612
8.2.12 16:44

Tak já celých 35 let slavím Martu 29.7. a nevím o tom, že by měla Marta svátek jindy. :think: Myslím, že se babička trochu plete :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
8.2.12 16:46

Jenže i moje mamka je přesvědčená o tom, že ho slavili 30.1.
Tak já už nevím, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1996
8.2.12 16:48

Babička se neplete, moje maminka je taky Marta a striktně vyžaduje přát na ROBINA, to je totiž datum, na jehož místě v jejím dětství byla Marta ;) Rodina to ví, ale okolí jí přeje i na Martu v dnešním kalandáři, takže vyčůraně slaví dvakrát ;)
Pomohla jsem?
Letos jsem jí psala přání „Maminko, jestli tam máš nějakýho Robina, popřej mu prosím za nás vše nej k svátku :srdce: “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
8.2.12 16:51

Tak to zírám 8o :mrgreen: To jsem netušila a musím říct, že minimálně 35 let už slaví Marta 29.7. :mrgreen: Tak to budu taky tak praktikovat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
8.2.12 16:52
Monin1 píše:
Babička se neplete, moje maminka je taky Marta a striktně vyžaduje přát na ROBINA, to je totiž datum, na jehož místě v jejím dětství byla Marta ;) Rodina to ví, ale okolí jí přeje i na Martu v dnešním kalandáři, takže vyčůraně slaví dvakrát ;)
Pomohla jsem?
Letos jsem jí psala přání "Maminko, jestli tam máš nějakýho Robina, popřej mu prosím za nás vše nej k svátku :srdce: "

Mě si pomohla určitě, babičce to vzkážu. Děkuju moc! :hug: Ale její rodiče jsou takový nevěřící, tohle jim říct nestačí. Já bych potřebovala najít kalendář, v době, kdy byla Marta 30.1, vytisknout to, aby jim to ukázala. :lol:
Ono to je prostě divný, když jí všichni přejou 30 a jen rodiče (kteří by to měli tuplem vědět!) 29.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.2.12 16:53

Marta slaví v lednu svátek akorát v Chorvatsku, a to 19., jinak 30. ledna má svátek můj Robínek, tetě Martě jsme vždycky přáli v červenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
8.2.12 16:54

Dřív to tak nebylo. Dříve ho měla 30. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
8.2.12 16:55

Určitě má babička pravdu. Tchýně je Božena. A svátek slaví nějak postaru právě na Martu. V tom červenci. Tak Marta musela být někdy jindy. Když tam byla psaná kdysy Božena. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
8.2.12 16:57

Kdybych měla holčičku, určitě by se jmenovala Marta. Moc se mi to jméno líbí a přitom jich je pomálu 8)

Zkus poprosit o pomoc doktorku Knappovou - vydává knihy o jménech a ta asi bude v obraze ;) Na internetu najdeš na ní kontakt, já jí kontaktovala kvůli jménu a byla moc ochotná a příjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1996
8.2.12 17:01

Mám to, důkaz místo slibůů

http://www.vitalia.cz/…0-2010-2040/

je to zhruba v polovině :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
8.2.12 17:02
Monin1 píše:

Jééé, děkuju!!! Jsi šikulka! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.2.12 17:06
Monin1 píše:

Jééé, to není fér. Tak to my budeme asi slavit Robínkovo svátek po staru pěkně v červenci, takhle si to totiž chudák všechno vybere skoro najednou (konec listopadu narozky, prosinec Vánoce a leden svátek) a pak má celý rok smůlu. :mrgreen: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
8.2.12 17:08

No tak to zírám podruhé - :mrgreen: :mrgreen: Taky díky, jdu vyzpovídat rodiče, jaktože to nevím :jazyk:, že jsem měla svátek tři roky jindy :mrgreen: Tohle je dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
8.2.12 17:10

Jojo :mrgreen:
Mě je stejně pořád divný, že to její rodiče neví.. Ty by to hlavně měli vědět, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová