3leta sportovně nadaná

875
18.8.21 12:58

3leta sportovně nadaná

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušenějších maminek od sportovně nadaných dětí, kdy jste je zapsali na nějaký kroužek? Mám dceru, je opravdu hodně ohebná a tanečně nadaná (asi je to pro některé k smíchu, že takové jsou všechny děti, ale ona opravdu je). Máme v rodině profigymnastku, já tancovala taky, tak možná nějaký gen tam je :D
Případně co atletika? Kdy s ní začít? Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Alriga
18.8.21 13:08

Řekla bych, že na vrcholový sport už je pozdě.
Tvl, jste tu normální? Nechte ty děti vyrůst, dozrát. Chceš jí zničit pater, klouby? 8o

• Citovat
  • Upravit
37131
18.8.21 13:12

Max ve školce bych zapsala na nějaké tanečky apod, to není náročné, ale nějaký cílený sport bych nechala až nastoupí do školy, pokud o to sama bude mít zájem. Nevím jak třeba taková gymnastika, ale u nás je na většinu sportu třeba mít aspoň 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
18.8.21 13:13
@Alriga píše: Řekla bych, že na vrcholový sport už je pozdě.
Tvl, jste tu normální? Nechte ty děti vyrůst, dozrát. Chceš jí zničit pater, klouby? 8o

no to je zas komentar :zed: copak autorka pise o vrcholovem sportovani?… taky mam v rodine takhle nadane ditko… ty vubec netusis o cem je rec, hlavne ze sis kvakla…

autorko, existuji ruzne pripravky, kam chodi jiz takto male deti - nemyslim si, ze zrovna atletika, ale ruzne sportovni, vsestranne predpripravky - tanecni, pohybove, - dulezite je, co ditko bavi - me deti rady bruslily, tak chodily na hokej a inline brusleni, vzdy tech 40min bylo prolozeno ruznorodymi pohybovymi ukony, aby deti se nezatezovaly jen jednostranne… zkus v okoli pohledat… a na rypave komentare mistnich chytrych horakyn nedej… v me sirsi rodine takto sikovne dite chodi od 3 let na gymnastickou predpripravku… nedalaji tam nic tezkeho, jen klasicke lehke cviky, kotouly, opici drahy, seznamuji se s naradim, jako jsou lavicky, houpaji se na kruzich, lezou po zebrinach, zkousi splh po tyci, provaze.. zadne lamani kloubu :.)… apod.

Příspěvek upraven 18.08.21 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35703
18.8.21 13:13

Většinou se začíná ve 4 letech. Mě nasi dali na gymnastiku. V 5 letech operace kolene a problém s ním už budu mít dozivotne. Jako kroužek ok, ale vrcholově bych svoje dítě nedala po svých zkušenostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
18.8.21 13:18

Mám taky šikovnou 3letou holčičku, budem chodit do plavání. A věřím, že spoustu aktivit bude ve školce. Syna jsme dali ve 4 do všeobecné sportovní přípravky, v sedmi se vyprofiloval a teď v 15ti je nadějným sportovcem. Začněte nějakým cvičením pro maminky s dětmi a ve 4-5 se už může věnovat konkrétnímu sportu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12893
18.8.21 13:20

Máme v rodině tanečně nadané děti a chodily do valášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.21 13:20

Tříleté holčičky berou do přípravky na moderní gymnastiku. Po zkušenostech už bych ale z dětí mít vrcholové sportovce nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
18613
18.8.21 13:23

Zatim davam jen na cviceni nekdy od 4m, ted pujde pro 3-4 deti bez rodicu. Maji to formou her a hlavne jde o ten navyk pohybu - behani, hazeni micem, opici draha atp. Nekdy od tech 3 let byvaji tanecky a nejake pripravky az okolo 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.8.21 13:37

Zapiš ji do sokola nebo na nějakou nevýkonnostně orientovanou všeobecnou pohybvou průpravu/připravku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.8.21 13:41

V tomhle věku jsem s dítětem chodila do Sokola a dost jsme sportovali spolu - učil se na kole, lyžích, bruslích. Ve školce pak dítě můžeš dát na nějaké tanečky.

• Citovat
  • Upravit
1702
18.8.21 13:42

Kamarádka má taky takovou dcerku, sama všechno odkoukala z televize, nikdo jí nic nenutil, prostě ráda se protahuje a tančí, všechno dá na první dobrou. V pěti dostala tyč, a je moc šikovná. Sice mi to přišlo trochu divné (přecijen mám tu tyč spojenou spíš s dospělými :) ), ale je fakt, že teď na tom cvičí celá rodina, i sourozenci, a je jim to ku prospěchu. Takže já o tom taky uvažuji, byť moje dcera zas takový talent není, ale když je na návštěvě, tak si fakt vyhrají, jak opice. :) Jinak ta holčina teď dělá jiné sporty, protože na těch tanečních by se jednak nudila (fakt má úžasnou pohybovou inteligenci, není to „jen“ o citu pro rytmus), a taky rodina úplně není nakloněna gymnastice/baletu, kvůli těm stinným stránkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
18.8.21 13:49

Dcera je taky šikovná, od roka a půl se mnou cvičí jógu, ve třech letech začala chodit na kroužek. Vzali jsme ji lyžovat, druhý den už jezdila pěkně, ale pak covid a moje těhotenství takže nevim kdy se k tomu zas dostanem. Leze s náma (resp. teď jen s manželem), až bude starší tak bude chodit i do lezeckýho kroužku. A letos začne chodit do skauta, ať se naučí taky něco praktického do života.

V podstatě s ní zatím děláme ty sporty, který sami umíme, od chvíle kdy o ně sama projeví zájem, a do kroužku ji dáváme ve chvíli, kdy dosáhne kroužkem požadovaného věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
18.8.21 13:50

Takhle malou holčičku bych dala do Sokola, chodila s ní do bazénu, učila na kole, poprvé poostavila na lyže a obecně s ní doma blbla.

• Citovat
  • Upravit
14127
18.8.21 13:53

Ja bych se poptala po sportovnich oddilech, gymnastika treba. Nevim, od kolika nabiraji do zušky na balet. Asi bych se toho nebala. Zezacatku tam tem detem z ulice fakt nelamou klouby. Teda…predpokladam :think: kdyby jo, tak nejake komerčni tanečky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí